AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Doina Theiss         Publicat în: Ediţia nr. 1169 din 14 martie 2014        Toate Articolele Autorului

Cazul Hoeneß
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Un articol scris în ziarele germane, cu litere mari:  

”München  

Judecătorul a dat sentinţa: Uli Hoeneß
este condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare.
Datoria fiscală se ridică acum la peste 28,5 milioane de Euro.
Pentru Bayern-clubul de fotbal şi prominentul prezident de club, Uli Hoeneß, această stare de lucruri are consecinţe foarte grave...”  

Această personalitate din lumea sportului (nu numai...) trebuie să plătească cu o detenţie de trei ani şi şase luni, pentru sustragerea de la plata fiscală a mai multor milioane de Euro...
Tribunalul Districtual din München a declarat că Uli Höneß este VINOVAT în şapte cazuri ( 7 ani în care nu a plătit taxele fiscale)! Acesta a fost unul dintre cele mai spectaculoase şi mai scurte procese, ce au avut loc vreodată în Germania.
Hoeneß a ascuns faţă de autorităţile fiscale, print-un cont bancar secret din Elveţia, cel puţin 27, 2 milioane de Euro.
.  

El a plecat din sala de judecătorie, după verdict, fără o vorbă...
Avocaţii săi au anunţat că se pregătesc deja pentru următoarea instanţă: Curtea Federală din Karlsruhe.  

FC Bayern... tace.  

FC Bayern, clubul unde Hoeneß este preşedinte şi mare investor, nu arată nici o opinie...
Ei care până acum cereau în interviuri ca preşedintele lor, să fie pedepsit, doar cu plata unei sume de bani, acum după verdict, au amuţit.
Eroul lor, cel care în public se arăta ca un om de cuvânt, cel care avea o plăcere deosebită să ”arunce banii” sub forma diferitor sponzorizări, el care era dumnezeul echipei şi al clubului de fotbal din Bayern, acest om spendabil, este acum condamnat la închisoare.
In sfârşit, o sentinţă care arată că în Germania, încă mai există Dreptate!  

Intreaga poveste a început de la o informaţie primită de către redactorul ziarului ”Stern”, despre prominente din lumea fotbalului, prominente care ar avea conturi în Elveţia, pentru care nu se plăteşte taxele cerute de statul german.
Fără să fie dat un nume concret, acest redactor a scris un reportaj în revista citată mai sus şi a pus doar o simplă întrebare, referitoare la persoanele în cauză... cine ar fi aceste persoane...  

De frică să nu fie ”demascat”, Uli Hoeneß a intrat imediat în panică şi în decurs de două zile şi două nopţi, cu ajutorul avocaţilor săi, a unui funcţionar de la fisc ( prieten cu dânsul ), a fiului şi soţiei sale, au pus la cale ce să facă şi cum să reacţioneze mai repede pentru a se autodenunţa, crezând că astfel, va preveni un scandal, pe ale cărei urme se afla acel redactor de revistă...
Totul a durat după cum am scris mai sus, două zile şi două nopţi... şi a treia zi dimineaţă, fiul său a mers la prima oră, la biroul financiar ( Finanz Amt) şi a depus autodenunţul pentru suma de 3,5 milioane Euro, sumă pentru care nu a plătit taxele legale.
Fiind sigur că prin acest autodenunţ, totul se va linişti şi va scăpa chiar de vreo pedeapsă ( înafară de plata unei sume de bani...) Höneß, şi-a continuat activităţile sale ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat...
Spre marea sa surprindere, într-o zi a primit o vizită neplăcută de la investigatorii biroului financiar care au cercetat fiecare colţişor al casei sale... (proprietate privată) şi toate birourile din clădirea clubului Bayern.
După această intervenţie a organelor de stat, Höneß a fost nevoit să plătească direct la fisc, cauţiune în valoare de un milion de Euro, pentru a rămâne în libertate. Altfel ar fi mers direct în închisoare...  

Ceea ce a urmat, a depăşit cu mult imaginaţia fiecărui cadru de stat şi nu numai al lor...
La început, autodenunţarea a fost pentru sustragerea de la plata taxei, a sumei de 3, 5 milioane de Euro...
Ieri, 12.03.2014, când au continuat cercetările în faţa judecătorului şi înainte de audierea unei lucrătoare a fiscului, care a cercetat cazul acesta, avocaţii lui Uli Höneß, au declarat că suma iniţială de 3, 5 milioane Euro, nu era cea adevărată... ci defapt, suma se ridica la 27,5 milioane Euro!!! In acel moment ei au înmânat judecătorului un braţ de acte ( 500 la număr...) pentru a fi estimate şi cercetate de către fisc...
La această declaraţie, nici avocaţii acuzării nu şi-au mai găsit cuvintele...  

Avocaţii apărării au speculat prin această declaraţie benevolă, că judecătorul ar avea înţelegere pentru acest autodenunţ... însă cu cât trecea mai mult timp, cu atât mai mult se vedea adevărata faţă a acestui ”om cinstit...” Uli Höneß!
Martora acuzării, lucrătoarea de la fisc, după ce a studiat într-un timp record toate actele scoase la iveală de către apărare, a declarat în faţa instanţei de judecătorie, că suma la care a ajuns cu cercetările, este cu mult mai mare decât cea declarată de Höneß şi avocaţii săi, ajungând cu mult peste 30 milioane Euro...  

Ieri, 13. 03.2014, a avut loc ultima ”şedinţă” în faţa judecătorului, în sala plină de jurnalişti şi spectatori unde s-a hotărât ca Uli Hoeneß să meargă în detenţie pentru o perioadă de trei ani şi şase luni.
Avocaţii săi, trei la număr, au anunţat proces de revizuire.
Hoeneß a primit această pedeapsă cu închisoarea, însă, după cum au declarat avocaţii apărării, ei vor depune acte pentru un proces de revizuire iar până atunci, când va fi anunţat acest proces, Hoeneß va fi liber... datorită unei cauţiuni în valoare de 1 Milion de Euro, plătită deja încă din Februarie 2013  

Astăzi, 14. 03. 2014 a avut loc în faţa mediilor, într-un moment neaşteptat, o conferinţă de pressă în care Hoeneß a declarat că renunţă la revizuirea sentinţei primite şi începând de astăzi, merge în închisoare pentru a-şi ispăşi pedeapsa de trei ani şi şase luni.
In acelaşi timp, a declarat că se retrage din toate posturile şi funcţiile, inclusiv din preşedinţia clubului FC Bayern.  

Oare ce i-a lipsit acestui om atât de bogat? Banii..., nu au lipsit, avuţiile, tot nu! Funcţii pentru care primea sume incredibile, tot nu i-au lipsit! Propria fabrică de cârnaţi, care-i aduce în fiecare an sume uriaşe de profit, a avut şi încă mai are.
Atunci ce i-a lipsit acestui om, de a ajuns să ”fure” statul şi prin asta, pe toţi oamenii cinstiţi, care-şi plătesc conştiincioşi taxele către stat dintr-un salar, de multe ori, de mizerie...  

Toate cele întâmplate în decurs de trei zile, mă face să spun că până la urmă, fiecare va primi, (la timpul potrivit), ceea ce merită!
Avaria şi setea de profit nu va fi iertată de nici o lege, indiferent că este vorba de legea pământească sau legea cerească...  


© D. Theiss  

Referinţă Bibliografică:
Cazul Hoeneß / Doina Theiss : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1169, Anul IV, 14 martie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Doina Theiss : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Doina Theiss
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!