AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Proza >  


Autor: Doina Bezea         Publicat în: Ediţia nr. 1840 din 14 ianuarie 2016        Toate Articolele Autorului

Lacrima cărei iubiri am fost eu?
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Lacrima cărei iubiri am fost eu? se întreba strângând în mână cuta cearşafurilor, sub care, acum zăceau cu capetele plecate amintirile. Ca o fantasmă, plutea prin camera goală mirosul stătut al iubirii din care muşcase atâţia ani, fără milă. Încerca să adune, într-un ultim respir, patima cu care iubise, doar ca să-şi sugrume avalanşa de întrebări ce o copleşeau. 
  
-Cu ce am greşit? îi ţipa disperarea în urechi, ca o mitralieră, tocită de otrava glonţului sub care îşi pierdea virginitatea. Ţinea în mână cămaşa lui pe care-şi strivise pentru ultima oară îmbrăţişarea. Îi adulmeca parfumul şi de abia acum realiza o notă discordantă care îi molesta emoţia. Abia acum înţelesese că strângea cine ştie de când, la pieptul său, parfumul altei femei. 
  
- Cum de nu mi-am dat seama? N-am avut timp decât să-l iubesc! se învinuia ea pe nedrept, dintr-o lipsă de probe crasă. Nimic nu i se mai părea la fel. Ceaţa care-i adormise simţurile dispărea încetul cu încetul. 
  
-Unde am fost până acum? 
  
-Aici...aici...aici...îi răspundea ecoul din lacrimile care se porniseră tendenţioase, să sape hieroglife, pe sub pungile încercănate ale ochilor. Jeluia acum toate aşteptările, tot dorul acela care-i înfometa sufletul de el, scuzele sub care-şi chinuia plânsul să adoarmă, tăcerea aceea anostă care se cuibărea pe pernă alături de ea, golul haotic în care simţea cum se înfing minciunile, când trebuia să îl creadă. Analiza acum fiecare lacrimă căzută! Orice ar fi atins ştia că durerea ei săpase poteci şi-şi scrisese o poveste. Nu ar fi vrut să rănească niciun dor. 
  
Se îndreptă spre ieşire, îşi luă geanta atârnată în cuier şi deschise uşa. Din prag o priveau amintirile, pe sub gene ascunse de comploturi mârşave. Nu mai avea încredere în nimeni! Fusese prizoniera propriei sale iubiri. Deasupra patului, îi zâmbea cu subânţeles fotografia cu el, când încă mai mirosea a ea. Şi-a pus pentru ultima dată aceeaşi întrebare: lacrima cărei iubiri am fost eu? şi apoi a trântit uşa, închizând pentru totdeauna amintirea unei iubiri în care trăise atâta timp, ca o umbră... 
  
Referinţă Bibliografică:
Lacrima cărei iubiri am fost eu? / Doina Bezea : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1840, Anul VI, 14 ianuarie 2016, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Doina Bezea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Doina Bezea
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!