Trairi

Descrierea unui apus de soare

Unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care cineva le poate admira este apusul soarelui. Atunci cand stralucirea amiezii trece, dupa ce cu totii ne-am scaldat in ale soarelui raze infocate si am simtit pe talpi pamantul fierbinte este momentul apusului. Cu o magie de nedescris, incet si spectaculos, soarele paleste si stralucirea sa inflacarata se domoleste, caldura de afara se transforma in racoare, iar cercul solar preia o forma de un punct rosiatic, care se retrage linistit dincolo de linia orizontului.

Lumina, incet  incet, paleste facand loc intunericului, ziua se defalca lasand loc noptii, luna isi face aparitia pe cer, iar bolta cereasca se decoreaza cu un nesfarsit covor de stele.

Acest proces se repeta zilnic cu diverse chipuri la fel ca un caleidoscop al naturii, care de fiecare data ne incanta cu imagini noi si deosebite.

In intreaga lume se gasesc locuri bune in care poti sa te relaxezi si sa te lasi cuprins de vraja acestei mingi de foc portocaliu, dar sunt unele locuri in care acest fenomen este mai intens si cu o imagine de parca ar fi desprinsa dintr-un film sci-fi si anume Delta Dunarii. Delta Dunarii este cel mai potrivit loc din tara noastra pentru a surprinde acest fenomen extraordinar. Acum, desigur, sunt locuri si mai bune decat Delta, cu toate acestea apusul de la Delta Dunarii este ceva ce trebuie sa nu pierzi.