AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Spiritual >  


Autor: Daniela Gîfu         Publicat în: Ediţia nr. 1998 din 20 iunie 2016        Toate Articolele Autorului

UN ULTIM OMAGIU PROF. DR. MIRCEA CHIOREAN. ŞI ÎNGERII SE ODIHNESC CÂTEODATĂ...
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Sunt oameni despre care nu poţi scrie la trecut. Sunt suflete ale căror prezenţă nu dispare niciodată. Sunt minţi ale căror idei trebuie continuate. Sunt inimi ale căror curăţenie te fac să te ruşinezi de propriile-ţi slăbiciuni.  
  
Îl cunosc pe Prof. Dr. Mircea Chiorean de puţini ani, suficienţi însă ca să continui ce-am stabilit să facem împreună: proiectul Medicinei Preventive pentru o Românie mai sănătoasă. Zâmbetul acela atât de cald în pragul cabinetului, când l-am întâlnit prima oară, m-a ajutat de multe ori să trec mai uşor peste momentele gri ale vieţii.  
  
Admirabilă credinţă că poate să urnească bariere politico-administrative, că poate schimba mentalităţi, că poate convinge spirite ignorante să dăruiască celor mai puţin norocoşi... Penelul refuză acum să-şi pună semnătura finală pe tabloul unei lucrări pământeşti săvârşite fără tăgadă.  
  
Prof. Dr. Mircea Chiorean continuă să meargă la Centrul Medical „Hipocrate 2000” din Târgu-Mureş. Are atât de multe consultaţii de făcut... De peste 50 de ani, zi de zi, se dedică vieţii. O cunoaşte atât de bine, încât îi simte cursul. Dar nu-şi pierde nici măcar pentru o clipă speranţa. Acum a schimbat cabinetul pământesc cu cel ceresc, unde, cu certitudine, va continua să elibereze nepreţuite reţete.  
  
Dumnezeu să-l odihnească în aceeaşi seninătate care i-a definit şi sufletul!  
_____________________  
Înmormântarea va avea loc marţi 21 iunie 2016, orele 11, la Cimitirul Municipal Sângeorgiu de Mureş.  
________________________  
  
Notă: Prof. Dr. Mircea Chiorean (n. 06 mai 1933, Ceanul Mic – d. 17 iunie 2016, Târgu-Mureş) a absolvit Facultatea de Biologie a Universităţii „Babeş-Bolyai” (Cluj-Napoca) în 1957 şi Facultatea de Medicină a Universităţii „Iuliu Haţeganu” (Cluj-Napoca) în 1964. După rezidenţiat, primeşte în 1973 o bursă OMS în transplantare la Bruxelles. Din 1982 este doctor în Ştiinţe medicale la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti. Începând cu anul 1990 este medic primar A.T.I. la Spitalul Clinic Judeţean Mureş, fiind medic şef în perioada 1978-2003. Între anii 1992-2003 împărtăşeşte din experienţa acumulată în spital şi studenţilor Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş. Este (co)autor a 3 monografii de specialitate şi numeroase articole ştiinţifice de anestezie, terapie intensivă şi imunologie. De asemenea, a coordonat multe teze de doctorat în medicină. A fost implicat în mai multe forme instituţionale şi organizaţii non-guvernamentale (Societatea Europeană de Anestezie, Societatea Română de Anestezie, International Scientist of the Year, International Biographical Centre Cambridge England, Fundaţia “Octavian Fodor”, Cluj-Napoca, Fundaţia LiveMed din Târgu-Mureş, Consiliul de Administraţie al Policlinicii Hipocrate 2000, Târgu-Mureş etc.).  
  
Prof. Dr. Mircea Chiorean este unul dintre iniţiatorii proiectului care s-a finalizat prin înfiinţarea Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD), mândrie a sectorului sanitar românesc. Pentru toate cele consemnate primeşte în 2005, dincolo de miile de mulţumiri ale celor care au beneficiat de dăruirea, implicarea, competenţa şi meritele deosebite în dezvoltarea specialităţii de A.T.I. şi a medicinii de urgenţă, diploma Ministerului Administraţiei Publice şi Internelor, a Direcţiei Sanitare Mureş şi a SMURD Târgu-Mureş. Ulterior, în 2009, primeşte diploma Societăţii Române de Anestezie Terapie Intensivă (SRATI), iar în 2010 Meritul Sanitar “în grad de Cavaler” cu însemne pentru civili din partea preşedintelui României.  
  
Daniela Gîfu, membru în Consiliul Director al UZPR  
20 iunie 2016  
 
Referinţă Bibliografică:
UN ULTIM OMAGIU PROF. DR. MIRCEA CHIOREAN. ŞI ÎNGERII SE ODIHNESC CÂTEODATĂ... / Daniela Gîfu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1998, Anul VI, 20 iunie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Daniela Gîfu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Daniela Gîfu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!