AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Proza >  


Autor: Daniela Dumitrescu         Publicat în: Ediţia nr. 1925 din 08 aprilie 2016        Toate Articolele Autorului

Visul Elei
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Un vis vechi se zbate zadarnic, așa cum se zbate îngerul fără o aripă. E atât de vechi încât nici el nu mai știe când s-a născut ori pentru ce s-a născut. Menirea lui s-a pierdut prin praful timpului. Ela l-a alungat de nenumărate ori. El a refuzat să plece. A urmat-o pas cu pas, precum un câine credincios. Și-a propus să îl uite. El nu a voit să moară. E străveziu și delicat ca dantela croșetată de mama ei, cea cu ochii veșnic triști, buzele strânse și întotdeauna tăcută. 
  
Praful s-a așternut peste visul Elei, peste ceea ce ar fi trebuit să fie, dar nu a fost niciodată. 
  
-Ce să fi fost??? 
  
A uitat și visul, a uitat și Ela. Știe doar că el există acolo, pe undeva, în pieptul ei. Îl simte ca pe un junghi ascuțit ce-i taie respirația. Îl simte ca pe un tremur ce-i înmoaie picioarele și nu o lasă să înainteze. Trage aer adânc, adânc...înghite o dată...junghiul dispare preț de o secundă...apoi reapare. L-ar vinde în piață, pe tarabă: 
  
-Vând vis vechi, prăfuit, nefolositor mie. Totuși, este nemuritor și nu vă părăsește niciodată. Este fidel ca umbra ce pășește sub călcâiul obosit. E visul meu, dar îl dau vouă, eu nu mai știu să visez! 
  
Minte: nu mai vrea să viseze, dar acesta este micul ei secret. Ela se teme să nu se prăbușească iar, cu aripile frânte căci a visat și ea odată, plutind pe aripile unei libelule albastre. Oare când a căzut din cremenea cerului? 
  
- Nu! Nu! Îl dau și rămân aici, jos. Din picioare să-mi crească rădăcini groase și să le port așa cum condamnații pe viață își poartă lanțurile grele. 
  
Hmmm... Ela zâmbește amar. Visul ei se zbate în colivia trupului. Nu-i mai este casă. Se întoarce cu spatele, strânge din dinți și înghite câteva lacrimi. Gata! Visul Elei nu se mai zbate. 
  
-Să fug acum, cât timp nu mai pâlpâie dorința în el, a fost unicul gând ce îi străbătea mintea. E momentul! Strigă ea și dispare printre umbrele ce-i bântuiau lumea neînțeleasă. 
  
Referinţă Bibliografică:
Visul Elei / Daniela Dumitrescu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1925, Anul VI, 08 aprilie 2016, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Daniela Dumitrescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Daniela Dumitrescu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!