CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Daniela Dumitrescu         Publicat în: Ediţia nr. 1430 din 30 noiembrie 2014        Toate Articolele Autorului

Scrisoare către iubitul meu
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Iubite, din întuneric îmi fac perdea peste gânduri, să le ascund, să nu mai păşească pe urmele paşilor tăi. Aş construi o colivie fermecată ca să le ferec acolo. Obraznicele! Nu vor să mă asculte. Aleargă mereu către tine.Te întâmpină si se aştern la picioarele tale într-un covor cuminte şi drăgăstos. S-ar putea să mă supăr şi să nu le mai vreau înapoi. Ţi le voi dărui aşa cum ţi le dăruiesc în fiecare moment al existenţei mele. 
  
Secundă după secundă , îmi simt pieptul tot mai gol... Gândurile nu mai sunt ale mele, literele se acund în preajma ta... Până şi condeiul îşi pierde cuvintele când ochii tăi îşi scutură culoarea peste mine. Câte universuri aş descoperi în irişii tăi dacă m-aş adânci în umbra lor, uitându-mă pe mine? 
  
Să mă spăl pe mâini de dorul de tine a devenit o amăgire. Iluzie impalpabilă, intangibilă. La două priviri distanţă şi, totuşi, niciodată aproape. 
  
În fiecare moleculă de oxigen te caut ca să te respir o eterniate. Ce înseamnă când degetele te strigă? Când aerul nu mai este suficient pentru a-mi umple plămânii? Când mă sufoc fără tine? 
  
Între două drumuri paralele, desenez cu inima mea o intersecţie, unde ecoul glasurilor noastre să se sărute. Acolo să fie secretul meu...secretul tău...eu...tu...noi... 
  
Îţi dau întâlnire la marginea existenţelor noastre, unde cerul nu se împarte şi fluturii nu locuiesc în stomac. 
  
Te aştept pe o muchie de stea, în tăcere... 
  
Referinţă Bibliografică:
Scrisoare către iubitul meu / Daniela Dumitrescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1430, Anul IV, 30 noiembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Daniela Dumitrescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Daniela Dumitrescu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!