CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Meditatie >  


Autor: Daniela Dumitrescu         Publicat în: Ediţia nr. 1423 din 23 noiembrie 2014        Toate Articolele Autorului

Cu ochii închişi
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Întind mâna prin ochii închişi şi mă agăţ de imaginea copilului din mine. E aici. Îl văd. Îl ating. E cu mine. Suntem... şi totuşi niciodată împreună.  
 
Convieţuim în două lumi separate. Când ne căutăm, se iscă furtuni atemporale, revolte interioare. Suntem precum doi magneţi cu poli identici care se resping reciproc la infinit. Atât de incompatibili în asemănarea noastră! Copilul s-a ascuns într-un colţ întunecat al minţii mele. E supărat pentru că e singur, nu are nici un tovarăş de joacă. M-aş juca eu ,dar am uitat cum e să mă joc...  
 
Il vreau, îl caut, dar ,în acelaşi timp, nu pot să mă opresc din evoluţie. Rămâne gustul amar că a fost şi că nu va mai fi. Ce a fost? A fost? Când? Totul e prea departe, amintirile se şterg una câte una. Fotofrafiile s-au pierdut sau sunt neclare. Într-una văd un ţânc de-o şchioapă, sprijinit de bunic. Mama e fotograful. Sunt eu? Nu mă recunosc, uneori, nici în realitatea actuală, darăminte atunci, când nu ştiam cine sunt, de ce sunt sau dacă sunt...  
 
Secundele trec una câte una şi ,în goana lor nebună, iau din mine câte o fărâmă la fiecare îndepărtare. M-am risipit pe culoarul timpului, am dat vamă vremii trupul, înapoi nu am primit nimic...  
 
Şi totuşi am curajul să aştept. Aştept... Finalul? Atâtea lupte! Atâtea gânduri! Atâtea frământări! Şi la sfârşitul sfârşitului ce rămâne? Nimic! Nici trup. Nici nume. Nici umbră. Nici amintire. Când ultima lumânare se stinge, ultima adiere a a ceea ce am fost se duce cu vântul...  
 
Mai sunt aici? Atunci , să aprind lumina pentru că s-a făcut întuneric.  
 
Referinţă Bibliografică:
Cu ochii închişi / Daniela Dumitrescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1423, Anul IV, 23 noiembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Daniela Dumitrescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Daniela Dumitrescu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!