CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Strofe > Comic >  


Autor: Dan Norea         Publicat în: Ediţia nr. 1308 din 31 iulie 2014        Toate Articolele Autorului

Galop de armăsari stelari

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

câmpuri largi şi pustiite, devastate de arşiţă, n-a plouat de luni de zile, nu mai bate pic de vânt. călător, alerg prin noapte, căutând o luminiţă, când deodat' aud o şoaptă, o frântură de cuvânt.  


şi alerg spre Carul Mare, călărind un cal de noapte, prin câmpiile cu stele ce trimit lumini ecou, să găsesc expeditorul - al magneticelor şoapte... şi-l găsesc, căci Carul Mare este tras de-un mare bou.  

el din umbră iese-n cale, eu strâng frâul şi dau pinteni, când îi dau ocol constat că printre stele m-am ales cu o imagine celestă. eu şi armăsarul, sprinteni, îi zărim perechea-n noapte – un tablou de Grigorescu.  

 

Parodie la poezia
‘galop de cai' de Casandra Adam  

câmpuri largi cu iarbă crudă,câmpuri largi de iasomie, noaptea creşte din pământuri respirând cu aripi de vânt.. trec prin ea cu gleznă udă, călătoare ce nu ştie să-şi mai pună somn pe gânduri şi răbdare pe „curând”.  

şi alerg pe cai de noapte ce frâng stele sub copite iar cu luna prinsă-n coamă intră-n ape răscolind cerul nopţii frânt de şoapte, jarul umbrei ce-mi trimite bani de aur, să trec vamă şi apoi să îl aprind...  

tu, din umbră, ieşi în cale, frâul strângi şi le dai pinteni, nu te-ascultă, sunt sălbatici, febra lor nu pot s-o 'ngrop.. pe lungi ţărmuri albe, goale, alergând prin noapte sprinteni, ne vor duce, doi ostatici nesupusului galop..  

 

2007-07-22  

Referinţă Bibliografică:
Galop de armăsari stelari / Dan Norea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1308, Anul IV, 31 iulie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Dan Norea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dan Norea
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!