CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Beletristica >  


Autor: Dan Gheorghilaș         Publicat în: Ediţia nr. 1897 din 11 martie 2016        Toate Articolele Autorului

VIAȚA LA PLUS INFINIT ( 20 )
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Întoarce capul și-l zărește. Louis Breton gâfâie de greutatea bătrâneții sale, care-i apasă pe lombosciatică. 
  
Se hotărâse să-i urmărească pe cei doi îndrăgostiți și o făcea de ceva vreme. Faptul că se plimbau la infinit,ținându-se de mână și sărutându-se cu patimă sub clar de lună,îi transformase iarăși în suspecți. Bărbatul îi spusese că s-a căsătorit cu Madelene din dragoste. Și-acum ,odată ce-i murise soața ,i se trezise brusc pasiunea pentru iubirea dinainte ? Prea era cusut cu ața albă ! Și până la urmă ,filajul lui ascuns a dat și rezultate. A văzut-o pe măicuța care îi urmărea din umbră ,a încercat din răsputeri să îi ajungă din urmă ,însă n-a apucat decât să vadă că slujitoarea Domnului era destul de hotărâtă să-njunghie artistul pe la spate. Și nu a stat prea mult pe gânduri și a tras. Situații critice impun măsuri urgente ! 
  
- Ajută-mă s-o scot de-acolo,țipă bărbatul ,umplut de disperare. 
  
Lara stătea atârnată de un copac,crescut rebel , într-o bucată de pământ ascuns în stânca cea abruptă. Găsește o cracă ruptă ,suficient de lungă și-n câteva minute ,femeia este din nou în brațele iubitului. 
  
- O cunoșteați ? 
  
- Nu ,răspund la unison ,dorindu-și ca totul să se termine. 
  
- Probabil vreo admiratoare fanatică , încearcă Micki să-i inducă detectivului o pistă falsă. 
  
„ Asta să i-o spuneți voi lui mutu ‘ ! ” 
  
- Te căsătorești cu mine ? o întreabă Micki ,fixând-o cu privirea, să-i urmărească cu atenție reacția. 
  
- Ți-ai ales foarte bine momentul ! îi spune femeia , deși se gândise de foarte multe ori la cererea asta.Și nu știa când va veni clipa aceea pe care-o aștepta.Dar nu- și imaginase niciodată un astfel de decor ,de groază..... 
  
- M-am gândit că dacă la rău suntem împreună atunci la bine o să fie și mai simplu ! încaercă s-o convingă ,strângându-o tandru în brațe . 
  
- Știi foarte bine că răspunsul meu e da ! îi confirmă Lara ,sărutându-l. 
  
„ Mă tem că vă mai trebuie și-un naș ! ” gândește bătrânul polițist ,scărpinându-se în barbă ,cu oarece tristețe. 
  
  
Cocoțată pe un deal,în vechiul oraș St. Tropez ,bisericuța Mon- Dieu stă ascunsă în spatele unei vegetații luxuriante, de privirile necredincioșilor . 
  
Astăzi, liniștea sacră ce trenează de regulă înăuntru, a fost alungată pentru câteva ore de fericitul eveniment prin care doi actori de primă mână își unesc destinele și dincolo de film. O ceremonie cu ușile închise ziariștilor și muritorilor de rând ce nu-și au locul aici, acum ,în momentele astea, când dragostei i se pun inelele pe degete. 
  
- Dacă cineva are ceva de spus asupra faptului că această uniune nu poate avea loc,să spună acum sau în veci să tacă ! rostește preotul, cu vocea răspicată. 
  
Dar nimeni nu are absolut nimic de spus.Iar tinerii frumoși se sărută tandru ,pecetluind iubirea nemărginită pe care și-o împărtășesc. 
  
Doar cineva din altă lume, se răscolește în marea tulburată.... 
  
  
Bătrânul detectiv întoarce paginile din dosar, cu speranța că poate ,cine știe ,un mic detaliu i-a scăpat . Ar fi vrut să lase totul baltă ,să renunțe la investigații, ca tinerii actori să-și trăiască povestea lor de iubire. Dar conștiința îi dădea în permanență ghionturi ! 
  
„ Artistule, l-ai întrecut pe Casanova ,tu ai dat iama până și-n măicuțe ” 
  
Îi era destul de clar că femeia ucigașă ,îmbrăcată în mantie de sfântă, nu-i era total necunoscută bărbatului frumos,cu barba tunsă scurt. 
  
Gelozia sau poate altceva, o îndemnase la lucruri, total necugetate . Întrebase și la mânăstirea din vârful dealului, cu gând că adevărul o să plutească iar la suprafață. Dar nu aflase absolut nimic. 
  
Maica stareță îi spusese cu vocea umplută de smerenie că în Casa Domnului, este binevenit oricine dorește să își găsească liniștea și nimeni nu te-ntreabă de ce-ai ales această cale. „ Motivele le cunoști doar tu și Dumnezeu ! ” 
  
Știa în sinea lui că Mikos ascundea ceva. Era mai mult decât o simplă intuiție. Era o siguranță ! Și-n plus ,nici fermecătoarea divă nu era total străină de adevăr .Știa toate acestea și continua să se scarpine cu îndârjire în barbă ,de parcă de acolo ar fi trebuit să iasă la iveală, dovezile ce îi lipseau . 
  
„ Nu-mi pot încheia cariera cu un caz nerezolvat . Până și-un detectiv bătrân ca mine știe că în viață este exact la fel ca într-un film. 
  
Important este cum intri ,dar mai ales, cum ieși din scenă ..... 
  
Sfărșitul primei părți 
  
Referinţă Bibliografică:
VIAȚA LA PLUS INFINIT ( 20 ) / Dan Gheorghilaș : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1897, Anul VI, 11 martie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Dan Gheorghilaș : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dan Gheorghilaș
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!