AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Beletristica >  


Autor: Dan Gheorghilaș         Publicat în: Ediţia nr. 1864 din 07 februarie 2016        Toate Articolele Autorului

VIAȚA LA PLUS INFINIT ( 15)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ajunseseră aproape de final ,când de pe patul de moarte ,el își cerea stăruitor iertare : 
  
„ - Îmi pare rău că nu ți-am spus,dar n-am vrut să te fac să suferi ! ” 
  
„ - Și acum, crezi c-o să sufăr mai puțin ? ” suna replica pe care trebuia s-o spună cu lacrimi în ochi. 
  
„ – Am tot sperat că doctorii se-nșeală. Îți mulțumesc că mi-ai făcut să înțeleg ce-nseamnă dragostea adevărată ! ” 
  
„ - Și eu îți mulțumesc ! ” 
  
Apoi râmăn îmbrățișați ,sărutându-se la nesfârșit,într-un final menit să smulgă lacrimi din suflete sensibile. Însă, nu numai.... 
  
- Stop .Și asta a fost tot ! , răsuflă regizorul ușurat că totul a ieșit atât de-aproape de realitate. Alo,porumbeilor,am spus c-am terminat ! 
  
Dar ei nu vor să îl audă . Rămân în continuare îmbrățișați,simțindu-și sufletul umplut de bucuria regăsirii. 
  
- Te iubesc atât de mult ! 
  
- Și eu la fel ! Te rog să mă ierți ! 
  
- Nu există iubire fără iertare și nici iertare fără iubire ,a spus cineva odată. Și e perfect adevărat ! îi spune Lara printre suspinuri. 
  
Terminaseră filmul ,dar nu vroiau să termine povestea lor de dragoste fiindcă și-o doreau prelungită până la infinit.Se plimbau pe străzile din Cannes,din Nisa și chiar din Saint-Tropez . Uitaseră de incident ,totul părea acum departe. Trăiau doar dragostea și-atât.... 
  
  
- Alo ,sunteți căutat la recepție ,îi transmite la telefon bărbatul îmbrăcat în uniformă scrupuloasă. 
  
- Bine ,mulțumesc. 
  
- Trebuie să cobor,m-așteaptă cineva jos, îi spune frumoasei blonde care se răsfăța încă, în așternuturile moi. 
  
- Să nu întârzii mai mult de câteva secunde . Nu pot respira fără prezența ta ! 
  
O sărută tandru, ca să-i aducă un plus de oxigen, atât de necesar unei iubiri cu ardere la foc incandescent. 
  
- Mai spune-mi o dată cât de mult mă iubești ! 
  
- Până la infinit și dincolo de el ! 
  
Aceeași stare de neliniște pe care o simțise de fiecare dată, când ceva rău se întâmplase, îi cuprinde sufletul și îi încetinește pașii pe scările de marmură neagră, ale hotelului aristocrat. Cine putea să îl caute ? Fanii în niciun caz,filmul nu apăruse încă pe piață,deci nu putea fi decât cineva din trecutul lui înnegurat. 
  
„ Probabil, e Irina ! O să o fac să înțeleagă că totul s-a terminat și o să-și găsească și ea ,la un moment dat ,iubirea adevărată. 
  
- Bună frumușelule, îl întâmpină cu un zâmbet cuceritor,menit să îi capteze întreaga atenție. 
  
- Mădă ,ce e cu tine aici ?o întreabă umplut de uimire. Pe ea chiar nu dorea să o-ntâlnească. 
  
- Am ceva important să îți spun ,te invit la o cafea,sunt convinsă că n-ai apucat încă să o savurezi. E în interesul tău. 
  
- Bine,să mergem în restaurant. 
  
Localul luxos e-aproape gol la ora aceasta ,destul de matinală. Doar un turist bătrân ,cu un pahar de băutură fină în față, așezat la o masă din spate,contemplă undeva departe ,la zilele din urmă. 
  
- Deci,ce dorești să îmi spui? întreabă Micky,hotărât să termine mai repede această conversație și să se-ntoarcă sus,lângă femeia pe care o iubește. 
  
- Cred că poliția din România ar fi foarte curioasă să afle unde se ascunde un transportator de droguri. Dar ,cu siguranță ar dori să afle cu mult mai mult, de-atât. De exemplu,unde e îngropat un soț gelos ,al unei soții deloc fidele.... 
  
Mesele din jurul lui încep să se învârtă într-un dans amețitor ,pe care nu are cum să îl oprească. Adevărul ieșise cumva la iveală și i se încolăcise în jurul gâtului ,curmându-i respirația. 
  
- Ce vrei de la mine? Bani ?! 
  
- Scumpule, eu nu mă mă mulțumesc cu puținul. Eu vreau absolut tot ! 
  
- Ce anume,că nu înțeleg ! spune, umplut de furie nedisimulată. 
  
- Vreau să te căsătorești cu mine ! Soția unui actor atât de remarcabil,nu se se va bucura numai de bani , dar și de întreaga lui celebritate. Ce spui,de unde să îmi aleg rochia de mireasă ? De la Armani sau Versace ? Eu parcă l-aș cam prefera pe ultimul ! 
  
- Ești chiar nebună de legat ! 
  
- Eiii,doar știi și tu că-n dragoste există foarte puțină rațiune ! Uite, ca să vezi că sunt o soție răbdătoare, îți dau răgaz încă o zi. Hai,nu mai fii așa de trist, o să am grijă să îți fac viața, extrem de fericită ! 
  
Îl apucă victorioasă de bărbie și apoi iese ,fluturându-și rochia subțire ,printre mese. 
  
Înțelege acum că negura trecutului e cea care-i întunecă vederea și îi spulberă sufletul direct în bătaia vântului . Dorise odată să iasă din barele de la modul , însă acum ele se răzbunau însutit,transformându-se în unele cu mult mai viguroase,de celulă. Și Lara,femeia care-l făcuse să iubească fără limite ?Indiferent ce ar alege ,oricum o să o piardă. Dar,nu există iubire fără iertare și nici iertare fără iubire....Doar singură spusese asta ! 
  
  
- Nu pot să cred că m-ai ascuns așa ceva ! Câte secrete întunecate mai există ? îl întreabă, simțind cum sângele ce a plecat din inimă, îi face capul să plesnească. 
  
- Nu mai există niciunul,acum știi tot. 
  
- Suntem de un an împreună,și dacă Mădălina nu te-ar fi șantajat, nu mi-ai fi spus niciodată,nu-i așa ? 
  
- Probabil că nu,fiindcă nu vroiam să te pierd . 
  
- Cred că tu nu înțelegi de fapt,nimic. Te-ai obișnuit să trăiești într-o continuă minciună căci nu ești în stare să lupți cu adevărul. Nu ești decât un laș ! 
  
- Singurul adevăr pe care îl recunosc cu mâna pe inimă ,este că te iubesc ! îi spune ca și cum asta ar fi trebuit să fie o circumstanță atenuantă. 
  
- Îmi pare rău pentru tine dacă nu poți să recunoști decât un singur adevăr .Și-mi pare rău și pentru mine fiindcă iubesc un astfel de om ! Dar totul o să se termine aici ! Însoară-te cu ea ,sunteți făcuți unul pentru celălalt ! 
  
Furia ce-i izbucnea Larei din privire îi dădea de înțeles că totul s-a sfârșit. 
  
Înțelegea că o pierdea definitiv,indiferent ce ar alege. Pușcăria sau căsătoria....Chiar dacă unii nu o recunosc ,există o mare diferență între ele. 
  
  
Palais de Festival și-a îmbrăcat din nou scările monumentale în haine roșii,pentru gală. Vedete internaționale așteaptă cu sufletul la gură, o recunoaștere a talentului și orelor sacrificate pentru o glorie de câteva minute. Mulțimea de gură-cască de afară, freamătă la rândul ei de nerăbdare, în fața ecranului imens, în care se succed cu repeziciune imagini prin care un iscusit regizor de platou, nu vrea să scape nici zâmbete de complezență,dar nici pe cele pline de invidie. 
  
- Premiul pentru cel mai bun rol feminin.... 
  
Din nou,secunde leneșe nu se grăbesc deloc, în drumul lor spre nemurire . 
  
- Lara Smith ,pentru rolul magistral din filmul ” Secrete ” ! 
  
Rochia neagră,din dantelă fină ,îi trădează ceva din suferința interioară. Crezuse că în sfârșit,întâlnise dragostea adevărată. Și când colo, iubea de fapt un mincinos,un om fără principii. Ea, care era atât de principială ! Cu mintea și-ar fi dorit ca el să se predea,să ispășească pentru păcatele pe care le-a făcut. Cu inima însă...nu ! Asta ar fi însemnat să nu-l mai vadă niciodată.... 
  
- Miss Smith ! 
  
Vocea prezentatorului pus la patru ace,îi curmă gândurile și-o readuce din nou pe scena festivalului. 
  
- Escuze-moi ! 
  
Discursul nu mai e la fel de entuziasmant ca altădată. Când ești la al patrulea trofeu,deja scade din încântare .Nici blitzurile nu te mai impresionează.Și-apoi, ea era măcinată de cu totul alte gânduri.... 
  
Coboară scările și se îndreaptă resemnată către loja ce îi fusese repartizată.Pe drum ,se sărută cu celelalte actrițe nominalizate,simțindu-le din plin invidia. Pe ecran se succed imaginile cu nominalizații la cel mai bun rol masculin. Printre ei,și el ...ilustrul necunoscut. 
  
- Premiul pentru cel mai bun rol masculin .... 
  
Secundele se prelungesc intenționat ca să capteze atenția celebrităților din sală ,dar și a milioanelor de telespectatori ce așteaptă în fața micilor ecrane. 
  
- Mikos Atanasiu pentru rolul cu același nume din ” Secrete ” al regizorului Luigi de Vitto. 
  
Se ridică uimit din fotoliu . Să fie chiar atât de bun ? Fusese un amărât de profesor de țară,undeva într-un colț uitat de lume,acum era un actor,si nu unul oarecare ci unul de mâna întâi. Nici măcar nu se gândise la un asemenea succes în carieră artistică. Era prea ocupat cu dragostea ! 
  
Se petrec pe coridorul dintre rânduri și o privește insistent. Ar vrea să o roage,ba nu,să o implore să îl ierte ,i-a ascuns toate astea fiindcă nu vroia în ruptul capului să o piardă . Dar ea întoarce capul în cealaltă parte ... Și gestul ei îi umple sufletul de deznădejde.... 
  
Urcă treptele și sărută obrajii prezentatoarei focoase și plină de paiete . Ridică premiul ,dar nu reușește decât să îngaime un simplu 
  
„ mulțumesc ” . Blitzuri strălucitoare nu contenesc să fulgere din toate colțurile . „ Cine-i actorul ăsta frumușel ? Cu siguranță , va avea o carieră îndelungată ! ” se aud din ce în ce mai multe voci. 
  
- Premiul acesta nu l-aș fi putut obține fără sprijinul unei ființe minunate căreia o să-i mulțumesc toată viața. 
  
Nu-i spune numele,deși ar fi dorit să-l strige, să răsune cu putere până în inima ei neînduplecată. Dar dragostea adevărată nu o primesc aceia care-o cer ci doar aceia care o merită ! 
  
( va urma ) 
  
Referinţă Bibliografică:
VIAȚA LA PLUS INFINIT ( 15) / Dan Gheorghilaș : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1864, Anul VI, 07 februarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Dan Gheorghilaș : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dan Gheorghilaș
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!