AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Beletristica >  


Autor: Dan Gheorghilaș         Publicat în: Ediţia nr. 1858 din 01 februarie 2016        Toate Articolele Autorului

VIAȚA LA PLUS INFINIT (14)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Bulevardul Croisette își continuă nestingherit drumul prin agitația cotidiană,fără să-i pese de zbuciumul interior al oamenilor ce-i lustruiesc asfaltul . „ De ce nu i-oi fi spus de la-nceput ? Cu cât ascunzi mai mult un adevăr, cu atât mai mare o să fie durerea pricinuită când el va fi descoperit ! ” Teoria e scrisă ca să ne fie de folos ,dar practica ne cam omoară ,încetul cu încetul ....Atunci când iubești și ești respins, te umpli,fără să-ți dorești, de deznădejdea faptului că absolut nimic nu mai contează. Începea s-o înțeleagă pe Irina. Asta trebuie să fi simțit și ea cu două ore înainte, când i-a găsit îmbrățișați. Dar ce anume ar fi putut să facă ? N-a vrut să-i spună fiindcă știa că o să sufere sau pur și simplu n-a avut curaj.Acum, nici femeia pe care o iubește nu vrea să-i mai vorbească.Iar asta-l doare și mai mult ! 
  
„ O să mă mut la hotel ! Poate că într-o zi o să revină totul la felul minunat în care a fost. Oricum nu mai am de ce rămâne în rue Merle.” 
  
Ușile de la dulap sunt deschise iar hainele ei au dispărut. Pe pat,un bilet alb își strigă disperarea cu litere de-o șchioapă: 
  
„ Îți doresc la fel de multă fericire pe cât ai fost în stare să-mi oferi ! ” 
  
Întoarce capul și o vede. Ieșită de la duș,acoperită doar de un prosop ,Mădălina stă sprijinită de prag ,urmărindu-i cu interes toate reacțiile. 
  
- Unde-a plecat Irina ?o întreabă,încercând să îi evite privirea lascivă. 
  
- Nu știu pentru că nu a vrut să-mi spună. Dar eu sunt acum aici .... 
  
Desface încet prosopul, dezvelindu-și trupul cu care vrea să îl supună. Când simți că omul este deznădăjduit, atunci ar fi momentul potrivit să-l faci să-ți aparțină.Tu nu-i oferi decât o altă perspectivă asupra vieții. 
  
- Dărui-te altcuiva ! Sunt sigur că sunt destul de mulți care te vor ! îi spune și iese din apartament ,trântind cu putere ușa pe care-o vrea închisă pentru totdeauna. 
  
Mădălina se simte acum, atât de umilită. „ Adică ce a vrut să spună ? Că sunt o prostituată care dorește să se arunce în brațele oricui ? Frumușelule ,eu nu mă dărui decât acelora pe care îi vreau eu ! ” 
  
Deschide noptiera și vede un pliant în care o clădire scundă ,de câteva etaje ,se răsfață în răsăritul soarelui, ieșit recent din mare. Hotel Miraky ! 
  
„ Al meu ești ! O să te fac să îmi mănânci din palme ! ” 
  
  
Întâmplător sau nu,filmările ajunseseră în momentul în care „ boala necruțătoare ” începea să își arate colții. Filmau într-un sanatoriu ,unde un „doctor renumit ” încerca să-l readucă la „viața” de care nu mai vroia să se despartă. „Suferința” trebuia să i se simtă până în măduva oaselor. Iar rolul îi ieșea perfect ! 
  
Încercase de multe ori să o oprească ca să îi explice că fără ea nu simte decât disperare . Dar ea îl amâna întotdeauna. O vede ieșind din camera și-și ia din nou inima în dinți: 
  
- Lara,te rog să mă asculți ! Îmi pare rău că nu ți-am spus,dar vroiam oricum să-i pun capăt, fiindcă nu mai puteam să trăiesc în minciună. 
  
- Ciudat cât de ușor poți să vorbești despre minciună . Ar trebui să-ți amintești că atunci, când prietena ta ne-a descoperit ,ai spus cu dezinvoltură că este o cerșetoare româncă . 
  
- Da ,așa ți-am spus,fiindcă ea cerșea o dragoste pe care eu nu puteam să i-o ofer. Fiindcă eu te iubesc atât de mult pe tine ! 
  
- Dragul meu,dacă ți-aș zice acum că nu te mai iubesc ,înseamnă că aș minți la fel de mult ca tine. Dar este vorba de încredere. Încrederea e ca o foaie de hârtie. După ce o mototolești ,nu o să-și mai revină niciodată la forma pe care a avut-o...Și pe o hârtie mototolită ,nu ai cum să mai scrii cuvinte de iubire....Sper că înțelegi ! 
  
Înțelegea perfect. Înțelegea că tot ce-a fost , nu are să mai fie ! O urmărește cu privirea cum coboară scările. În hol o așteaptă nimeni altul decât Steve Land, „doctorul ” care trebuie să-l vindece pe el în film. Dar care o s-o „vindece” numai pe ea,în viața cea de toate zilele ! 
  
Gelozia nu e decât o patimă ce ține cu tot dinadinsul s-aducă și mai multă suferință ! 
  
  
- Aș dori o cameră cu vedere la mare ! 
  
Prezența ei seducătoare, de femeie care-și dezvăluie atât de mult din frumusețea trupului, nu-ntârzie să lase urme de irezistibilă dorință în privirea lui ,de grec ,încă viril. 
  
- Sigur domnișoară ! Cu multă plăcere. Câte zile o să ne onorați cu prezența dumneavoastră superbă ? 
  
- Depinde cât de bine o să mă simt !Deocamdată, numai trei ,îi răspunde, aplecându-se puțin în față ca să-i trezească și mai mult din interes. 
  
- O să mă străduiesc să vă ofer doar zile minunate,sunteți atât de-atrăgătoare ! nu poate Spyros să pună frâu imaginației. De fapt,nici nu încearcă. 
  
- Văd că dumneata te pricepi să atragi atenția unei femei, se pare că nu ești de ieri ,de azi ,în meseria asta. 
  
- Sigur că nu ,dar o femeie atât de frumoasă nu-și face apariția în fiecare zi. 
  
- Nici mie nu mi se întâmplă atât de des să întâlnesc un bărbat la fel de cuceritor . S-ar putea să stau un pic mai mult,îi zâmbește complice. 
  
„ Bărbații ăștia sunt așa ușor de dus de nas. Tu le arăți numai un sân și ei visează toată pulpa ! ” 
  
- Mi-a spus o prietenă de-a mea din România, că aici e locul unde poți să-ți întâlnești dragostea. A fost cazată vara trecută la acest hotel. 
  
- Da ?! Și cum se numește prietena ? Era la fel de-atrăgătoare ? 
  
- Irina,o femeie drăguță ,finuță .... 
  
Privirea i se îngustează automat la auzul numelui . „Cine naiba e femeia asta și ce anume dorește să afle ? Totuși ,nu pare a fi de la poliție,poate că e adevărat ce spune. ” 
  
- Mi-o amintesc ,ce mai face ? Ați văzut-o de curând ? 
  
- Da,a locuit foarte mult timp la mine ,la Cannes împreună cu iubitul ei,Mikos. Pe el îl cunoști ? 
  
- Nu cred .... 
  
„ Nu crezi ?! Nu pari așa convins ,lasă că o să-ți dau până la urmă și cheia de la pulpă ! Poate devii mai vorbăreț. ” 
  
- În sfârșit,să-i lăsăm pe ei și să ne vedem de noi . Chiar pare locul predestinat pentru a-ți întâlni dragostea.... 
  
Accentuează spusele printr-o privire insistentă ,pătrunzătoare ,ca și cum ar dori să se facă perfect înțeleasă. 
  
- Desigur,să-i lăsăm ! Diseară vă invit la restaurant,ca să descoperiți minunatele preparate grecești din insulă, mușcă Spyros din momeală. 
  
- Nu sunt adepta gălăgiei ,prefer o cină romantică în cameră. Așa că o să te aștept.... 
  
  
„ E adevărat ce se spune,grecii ăștia, chiar se pricep să facă sex” ,își spune mulțumită că după atâta timp, se simte pe deplin satisfăcută. Bărbatul de lângă ea,chiar dacă nu era atrăgător ,avea cu totul alte calități.Iar nasul mare nu era numai de fațadă. 
  
„ Să sperăm că acum i s-a mai dezlegat și limba ”. 
  
- Avea dreptate Irina ,voi grecii chiar știți să faceți dragoste. Așa i s-a-ntâmplat și ei .A cunoscut aici iubirea,un bărbat frumos ,brunet ,cu ceva sexy în privire... 
  
În sufletul lui Syros se dă acum o mică bătălie. Instinctul îi șoptește să își țină gura. Dar pe de altă parte ,dacă i-ar destănui secretul celor doi ,ar părea în ochii ei, bărbatul care îi dăruiește ei totul. Chiar și viața lui ! 
  
- Micki....A lucrat o perioadă la mine. Fugise din România fiindcă i se-ntâmplase ceva. Era șofer pe o dubiță și cineva l-a rugat să ducă niște pachete undeva,într-o localitate. Doar că pe drum,a avut un accident,s-a răsturnat împreună cu toată marfa și a constatat că pachetele acelea conțineau droguri în cantitate mare. S-a speriat,el nu era obișnuit cu astfel de lucruri ,înainte fusese profesor la o școală, i-a fost frică de mafioți ,dar și de închisoare. Nimeni nu l-ar fi crezut că nu e implicat. Așa a ajuns aici și a întâlnit-o pe prietena ta. S-au mutat amândoi ,undeva prin nordul orașului și totul părea că este minunat . Numai că într-o zi a căutat-o un polițist și am înțeles că și ea se ascundea de cineva. De-a doua zi au dispărut toți trei ,și polițistul ,fiindcă peste o săptămână au venit alți bărbați,de data asta îmbrăcați în uniformă și m-au întrebat de el. Le-am spus că a venit aici ,era interesat de o femeie ,Irina,dar n-a găsit-o fiindcă a plecat când i s-a terminat biletul. Nu vroiam să le stric povestea de dragoste într-un mod atât de nefericit ,așa că nu le-am povestit nimic în plus. 
  
De fapt,nu le povestise altceva fiindcă el le făcuse rost de acte false. Și asta ,n-ar fi fost deloc pe gustul lor. 
  
„ Dar mie mi-ai povestit suficient . Se pare că armele unei femei sunt mult mai eficace decât un simplu interogatoriu.” 
  
- Ce crezi că s-a-ntâmplat cu polițistul ? 
  
- Nu cred nimic ,pot numai să-mi imaginez ! 
  
„ Mda,cu siguranță ai dreptate . Se pare că i-au făcut de petrecanie ! Frumușelule,ți-am spus că o să-mi lingi din palmă ! ” 
  
(va urma ) 
  
Referinţă Bibliografică:
VIAȚA LA PLUS INFINIT (14) / Dan Gheorghilaș : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1858, Anul VI, 01 februarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Dan Gheorghilaș : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dan Gheorghilaș
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!