CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Aparitii >  


Autor: Cristina Ştefan         Publicat în: Ediţia nr. 1555 din 04 aprilie 2015        Toate Articolele Autorului

Impresii dintr-o zi de 3 aprilie- Cenaclul Lira21
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Impresii dintr-o zi de 3 aprilie- Cenaclul Lira21  
 
Soare, vânt şi flori! "Jean Luis Calderon" ne-a primit cu lumini şi căldură, pe noi liriştii vechi şi noi, poeţi de toate meseriile lumii, copii, tineri, maturi şi bătrâni. Sigur că am avut emoţii, dar am prezentat 5 din cele 6 cărţi lansate, pe a mea uitând-o, dar uitând-o intenţionat, pentru că era pe un colţ de masă şi culegea întruna flori...o să enumăr doar câteva buchete culese chiar în timpul lansării:  
 
- Era un om cu lumini şi se numea Tudor Călin Zarojanu, el a citit din Ana Urma, diafanul antologiei noastre şi apoi, schimbând registrul, a citit din nuvela mea petrecută cu haz şi extratereştri în Molando...ne-a spus frumos, ne-a lăudat un pic, am crezut şi l-am crezut că i-a plăcut sincer cartea noastră...şi toate s-au lăsat cu o iubire greu de trecut...  
 
- A mai venit un om drag, un poet de suflet lirist, Adrian Suciu, care până la urmă nu s-a lăsat fără câteva blonde lângă el, s-a şi pozat...ştiam că este prins în alte 1000 de proiecte poetice aşa că vizita lui a fost cu atât mai valoroasă.  
 
- Scriitorul Geo Călugăru a ţinut un discurs amplu cu citate din antologie dar am aflat că mai nou este şi actor şi se grăbea la o repetiţie, îi mulţumim pentru prezenţa domniei sale, ne-a onorat.  
 
- Nici nu mi-am dat seama când s-a umplut sala de au mai trebuit aduse scaune...au fost prezenţi autorii lansaţi, cu excepţia domnului Berghian din Italia. Dar a venit Tudor A. Ursente, Hashtagul cum îi spun eu, tocmai de la Oradea şi a avut un discurs ardelenesc de toată frumuseţea. A venit de la Hunedoara, poetul drag şi cuminte Sorin Micuţiu, el ne-a explicat semnificaţia numărului 40 din frumoasa piesă de colecţie în versuri pe care a lansat-o. Cu peripeţii a ajuns şi vieneza Melania Briciu( în prealabil îşi pierduse valiza) dar a fost primită cu căldura liristă de acum binecunoscută...ca pe un Spartacus învingător.  
 
- Ce m-a uimit au fost florile rare, Ella Blu, Romita Mălina, a venit prietena mea de facebook Gabriela Istrate, o doamnă luminoasă, a venit Daniela Albu, cunoscută tot pe facebook, o surpriză plăcută, au venit oamenii dragi de la Cenaclul "Ion Rotaru", şi alte personalităţi literare pe care nu-i includ la "etc", dar nu le ştiu numele.  
 
- Am primit şi o diplomă de la Cetatea lui Bucur, pe care am afişat-o deja în biblioteca personală ca să o vadă moralizator nepoţeii mei tabletişti...  
 
- Luminiţa Zaharia în cuvântul emoţionat, ca de obicei, a transmis mesaje şi flori minunate de la alţi lirişti absenţi dar cu sufletul la purtător exact acolo la lansare, Carmen Tania, Ana Maria, George, Floriana, prof. Iuliana Linte...iar acasă am văzut lumină când am deschis Basmania cu autograf pentru mine şi nepoţii mei de la Valentin Nicolau...şi făptuitoare şi epuizată fiind, am plâns!  
 
- Pe cei doi tineri frumoşi poeţi, autori în antologie, Armina Flavia Adam şi Robert Toma, i-am urmărit pe tot parcursul lansării, atentă să le văd reacţiile la eveniment, asta ca să mă bucur că erau aceleaşi ca şi ale mele...adică ne bucuram sau ne puţin întunecam cam la fel. Repet aici, sunt doi dintre poeţii lirişti cu certe perspective şi cu deja recunoaşteri la nivel elitist, sunt doi tineri poeţi originali, culţi, deştepţi, calităţi pe care mizează Lira 21 în poetică.  
 
- Criticul Victor Stan avea gripă şi nu a fost prezent decât pe afiş...poetul George Gâtlan nu a fost din nou prezent.  
 
- Dar au venit alţi doi dragi lirişti, Delia Stăniloiu şi Viorel Gongu, aşa că unele absenţe au fost compensate, absenţe cărora chiar le adusesem cărţile de la Bacău, Camelia Iuliana Radu şi Caterina Scarlet. Şi tot pe plăpânda mea mea prietenă, Luminiţa Zaharia a căzut povara lor să le care până acasă...  
 
- Nu am uitat doi mentori stimaţi ai cenaclului Lira21, Cezarina Adamescu şi profesorul timişorean Eugen Dorcescu, le-am mulţumit ca mereu...  
 
- Poza de grup. Spre deosebire de alţi ani, când poza de grup, tradiţie fiind, era aşezată frumos la soare, pe rânduri, cu cărţi şi zâmbete spre eternitatea poetică, anul ăsta nu am reuşit să-i adun, veneau pe rând, fie de la fursecuri şi suc, fie de la autografe, actriţa Doina Ghiţescu încă citea din antologie, Elis, scumpa mea, alerga prin garderoă după un ciudat care ne cotrobăia printre haine, doamna directoare avea oarece formulare de completat şi tot aşa, abia am reuşit să-i cooptez pe poetul clipei, Ioan Raţiu şi pe încruntatul critic literar şi preţuit, Florin Grigoriu. În fine, ne iertaţi, dar anul ăsta, poza de grup este aşa...mai laterală!  
 
- Nu suntem la Oscar, dar  
 
mulţumesc poeţi minunaţi, prieteni, evenimentul străluceşte în arhiva mea sentimentală, pentru cât voi trăi!  
 
Mulţumesc, superbă doamnă a sufletului meu, Elisabeta Iosif,  
 
mulţumesc, "Jean Luis Calderon",  
 
mulţumesc, Bucureşti, aflat iar în zarzări înfloriţi!  
 
Cristina Ştefan, 4 aprilie 2015  
 
Referinţă Bibliografică:
Impresii dintr-o zi de 3 aprilie- Cenaclul Lira21 / Cristina Ştefan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1555, Anul V, 04 aprilie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Cristina Ştefan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cristina Ştefan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!