AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Spiritual >  


Autor: Cristina P. Korys         Publicat în: Ediţia nr. 2097 din 27 septembrie 2016        Toate Articolele Autorului

Urcând pe trepte înalte ale existenţei...
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În curgerea firească a vieţii, momentele preţioase sunt unice şi rare... Le înconjoară cele în care aşteptarea e prelungă, iar ecoul ei se revarsă peste zile şi nopţi ce trec lent prin timp, acoperind şiragurile de clipe cu haina lor apăsătoare! Asemeni lor sunt gândurile, care uneori prind contur în jurul unor fire împletite din senin şi frumos, din ele izvorând şi înălţându-se vise plutitoare în voie printre nori albi traversând necontenit ceruri azurii, ce duc cu dânsele departe de tot emoţii, poveşti şi stări sublime, îmbrăcând adesea suflete în haine uşoare, sclipind de euforii ale timpurilor vesele!...  
 
Miracolul coboară pe neaşteptate pe scările Universului, aducând cu sine întruchipări ale irealului de dincolo de raţiuni pătrunse ale firescului uman, pentru o clipă pământeană conducând spiritul printre alei ale lumii invizibile ce transcende graniţe tangibile ale imaginaţiei limitate de sfârşirea, undeva printre stele, a cugetării lumeşti... Înlănţuite în zale ale neputinţei firii, date a exista într-o permanentă încătuşare a fiinţei în propriul trup biruit fiind, mereu, de către propriile înfrângeri, simţiri ce curg prelung, din ulciorul înclinat al infinitului călătorind prin spaţiul multidimensional, în mărginirea acestuia în sinele stăpânitor individual al efemerului prezent, se zbat neîncetat a învinge absurdul neacceptării ce îşi face loc sfidând absolutul, a cărui supremaţie e inegalabilă, invincibilă în faţa a tot ce este ca natură a entităţii sub egalul puterii supraomeneşti!...  
 
Certitudinea conştientizată pe deplin a predominării relativului in plan multilateral existenţial, ca semn central în jurul căruia se învârt toate elementele vieţii, formând un cumul continuu de axe intersectându-se între ele permanent, nimic nestând ca o piedică în angrenarea acestui circuit complex aparţinând realităţii reflectate în planul lumesc, a eternităţii, prin a cărei victorie asupra timpului şi spaţiului îşi arată detaşarea cu mult asupra tuturor...  
 
Prin urmare, îi succede dintotdeauna, iar mereu la fel de îndeaproape, eterna luptă între suprarealul extins nedeterminat prin legile nedesluşite ale Universului şi planul înţelegerii întredeschis spre acesta, îngustat de viziuni limitative ce închid porţi spre drumuri nelimitat deschise, care, prin esenţa sa nelipsită în cea a desfăşurării existenţei, a generat o sinusoidă continuă a vieţii, alternand în mersul ei, în ritmuri opuse, între momente de joasă frecvenţă atinse în "fuga" sufletului de sinele desprins al fiinţei, în rătăcirea şi refugierea îndelungă a propriului eu în irealitatea înconjurătoare ţesută din închipuiri, îndoieli şi incertitudini, şi întâlniri măreţe, la marginea reflectării părţilor superioare, spre ale căror chemări înalte vibraţionale, urcă sufletul călcând pe trepte nestrăbătute către uşa nemuririi, ale cărei chei descuie lacăte prin veşnicie...  
 
~ Cristina P. Korys ~  
 
Referinţă Bibliografică:
Urcând pe trepte înalte ale existenţei... / Cristina P. Korys : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2097, Anul VI, 27 septembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Cristina P. Korys : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cristina P. Korys
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!