CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Spiritual >  


Autor: Cristina P. Korys         Publicat în: Ediţia nr. 2031 din 23 iulie 2016        Toate Articolele Autorului

Realitatea existenţei în oglindă
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cu fiecare zi nouă, prin care înaintăm în viaţa noastră, conştientizăm, în mod tacit şi cu un aer resemnat de la începuturi, că suntem, într-o lume prizonieră ei înşişi, tot mai mult prizonieri ai trecutului, ai propriilor gânduri şi frământări, între fracţiuni de linişte deplină, pe care o chemăm neîntrerupt, şi glasurile celorlalţi, ce ne ţintesc sub ploile lor de dorinţe, chemări şi aşteptări!... 
  
 Învăţăm să ne impunem nouă înşine să ne acceptăm soarta, jucând involuntar în roluri distribuite, sub măşti ale prezentului! Suntem plasaţi aleatoriu pe scena lumii, iar viaţa ne e multora asemeni unui pod aflat undeva în întuneric şi ceaţă grea lăsată în jur, unde, în trecerea lentă dinspre un mal înspre celălalt, încercăm din răsputeri, între forţe de aceeaşi intensitate, însă opuse, care trag de încheieturi din trup şi bucăţi de suflet din noi, adeseori, alternativ, să ne păstrăm echilibrul propriei fiinţe în bezna totală a necunoaşterii viitorului şi a imprevizibilului sub misterul căruia stă totul învaluit în incertitudini permanente, în care suntem forţaţi a ne fi propriul far călăuzitor, lumină şi ghid totodată, cu fiecare pas făcut, în speranţa întrezăririi limpezi, a atingerii uşoare a unui liman salvator, în pofida neputinţei fiinţei, fie doar şi pentru câteva secunde din timpul infinit ce trece peste lume... 
  
În realitatea trăirii fireşti umane, continuăm a merge astfel pe acest drum ales, dar nu de noi, înrobiţi fiind de destin, în lanţurile-i, până la final, un final aşteptat cu bună ştiinţă, în care puterea biruitoare a morţii îşi arată, rece şi necruţătoare, supremaţia peste puterea omenească posibilă, afişând parcă sfidătoare, cu un sarcasm dus până la extrem, imposibil înţelegerii fiinţei umane, spre ironia sorţii, în faţa atâtor spectatori fără voia lor, satisfacţia doar ei dată, de a fi învingătoare fără rival egal în această luptă a omenirii, pierdută în faţa destinului! Însă, ca într-un joc măreţ de şah, ale carui piese şi reguli se află în "mainile" invizibile ale dirijorului Universului, a cărui forţă e vie în suflarea tuturor, acesteia îi revine locul de a i se da şah-mat, în limitarea ei umilă la graniţele tangibile simţirii lumeşti, de către eternitatea spirituală, în existenţa sa supralumească, nelimitată şi neegalată, în care milioane de aştri, martori tăcuţi ai galaxiilor, privesc cum bucăţi ale fiinţei noastre se contopesc cu cele ale nefiinţei, devenind părţi din infinit!... 
  
~ Cristina P. Korys ~ 
  
Referinţă Bibliografică:
Realitatea existenţei în oglindă / Cristina P. Korys : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2031, Anul VI, 23 iulie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Cristina P. Korys : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cristina P. Korys
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!