CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Spiritual >  


Autor: Cristina P. Korys         Publicat în: Ediţia nr. 2011 din 03 iulie 2016        Toate Articolele Autorului

Sufletele - între materie şi spirit
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Oamenii au ambiţiile, chemările şi dorinţele asemeni sufletelor lor! Cu cât ele sunt mai mici, reduse fiind la proporţiile minime posibile prin filtrul propriei gândiri, inflexibile adesea, ancorate fiind rigid în materialul zilelor de azi pe mâine, cu atât şi acestea vor fi la fel de îngrădite şi încătuşate între proprii pereţi, asemeni unor ziduri de jur împrejur ce respiră, şi micşorate din ce în ce mai mult, pe parcurs, de către tiparele limitative ale vremurilor contemporane, prin urmare, nesemnificative şi atât de efemere în faţa măreţiei lumii, ce transcende prin sine dincolo de orice graniţe, în atemporalitatea şi nelimitarea Universului! 
  
In măsura în care orizonturile existenţei sunt percepute aşa cum sunt ele în esenţă, ca pe ceva cu mult mai presus decât simpla materie înconjurătoare de suflete, prin deschiderea lor şi explorarea cu ochii minţii, sufletele vor începe ascensiunea lor de la cea mai de jos treaptă a scării evoluţiei acestora în plan spiritual, înălţându-se tot mai mult, cu fiecare treaptă urcată, spre infinitul căruia îi deschid calea uşile înţelegerii, descuiate pe rând, ale orizonturilor străbătute de către fiinţă, la nivelul ei cel mai superior, condusă fiind prin labirintul existenţial al acesteia, prin ghidarea de către lumina părţilor desprinse din adevărul universal, ce sălăşluiesc în interiorul acesteia, în aşteptarea descoperirii măreţe, succesive, a lor... 
  
Latura materială existenţială dintotdeauna a fost necesară supravieţuirii, trăirii omenirii, însă alunecarea în extrema acesteia şi complacerea astfel fără ridicarea privirii înspre propria conştiinţă, suprem profesor, de veghe mereu asupra trezirii spiritului propriu la adevăr, a condus nu de puţine oricătre zbaterea în cea mai joasă condiţie posibilă a decăderii umane, pe când deschiderea către cea spirituală a avut o influenţă mereu pozitivă, contribuind la echilibrarea energiilor, la înălţarea sufletelor, a minţilor, către sfere ale gândirii şi simţirii superioare, rezultatele fiind adeseori uimitoare, reflectându-se în atâtea creaţii minunate, desăvârşite, străbătând prin timpuri, glorioase, secole şi milenii ale omenirii!... 
  
Referinţă Bibliografică:
Sufletele - între materie şi spirit / Cristina P. Korys : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2011, Anul VI, 03 iulie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Cristina P. Korys : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cristina P. Korys
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!