CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Evaluari >  


Autor: Crisitna Puşcaş         Publicat în: Ediţia nr. 1560 din 09 aprilie 2015        Toate Articolele Autorului

Cristina PUŞCAŞ - O NOUĂ APARIŢIE EDITORIALĂ SEMNATĂ DE SABINA MĂDUŢA
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
„Niciodată Liman” un volum despre dragostea de poezie  
 
Într-o atmosferă caldă şi prietenească a avut lansarea celui de-al cincilea volum de poezii al poetei Sabina Măduţa, intitulat „Niciodată Liman”, un volum selectiv, care va reuni şi numeroase poezii noi.  
 
Evenimentul a fost organizat în sala de festivităţi de la Căminul Preoţesc, de pe strada Roman Ciorogariu, în prezenţa protopopului ortodox de la Oradea, pr. Dorel Octavian Rusu.  
 
Sabina Măduţa s-a născut la 3 martie 1937, în satul Gepiş, comuna Lăzăreni, Bihor. Absolventă a Şcolii Medii Tehnice Medicale din Oradea şi a Institutului pedagogic din Bucureşti, unde se stabileşte. Revine la Oradea după pensionare. Publică poezie şi eseuri din anul 1984, iar în anul 1994 înfiinţează editura „Florile dalbe”, editând scriitori importanţi ca Valeriu Anania, Panait Istrati, Lena Constante etc. Este membră a Societăţii Medicilor Scriitori şi Publicişti din România din anul 1990. De asemenea, este membră şi a Uniunii Ziariştilor Profesionişti.  
 
Volumul „Niciodată Liman” care a văzut lumina tiparului, în acest an, la Editura Aureo, este structurat pe opt capitole, în primele cinci regăsindu-se poezii deja publicate, în schimb, capitolele „Mirii făgăduinţei”, „Panta rhei” şi „Psalmii Mamei” grupează poezii scrise începând cu anul 2006 şi nepublicate până în prezent.  
 
„Sabina Măduţa este o scriitoare consacrată care se destăinuie prin aceste poezii pe sine însăşi, e o carte de destăinuiri interioare. Pornind de la o profesie nobilă, cea de asistent medical, după ce a depus Jurământul lui Hipocrate, adaugă şi o terapie a sufletului”, a precizat pr. Protopop Dorel Octavian Rus. Momentul de lansare a fost presărat cu momente muzicale şi recitări de poezie, susţinute de Alexandrina Chelu şi Florian Chelu, Alexandru Sfârlea etc.  
 
De asemenea, despre autoare şi opera ei au luat cuvântul Maria Vesa Aursulesei, respectiv prof. Anca Tomoioagă. „Sabina Măduţa scrie o poezie plină de dragoste de poezie. În primele volume abundă împlinira în poezie, când autoarea are inocenţa îndrăgostitului. Sabiana Măduţa se simte bine în liniştea pastelului, se simte în siguranţă în preajma sonetului”, a precizat prof. Anca Tomoioagă.  
 
Cristina PUŞCAŞ  
Oradea, aprilie 2015  
 
Referinţă Bibliografică:
Cristina PUŞCAŞ - O NOUĂ APARIŢIE EDITORIALĂ SEMNATĂ DE SABINA MĂDUŢA / Crisitna Puşcaş : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1560, Anul V, 09 aprilie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Crisitna Puşcaş : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Crisitna Puşcaş
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!