CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Accente >  


Autor: Costel Zăgan         Publicat în: Ediţia nr. 1833 din 07 ianuarie 2016        Toate Articolele Autorului

ROMÂNI DE ONOARE: CONSTANTIN DRACSIN
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Constantin Dracsin s-a născut la 20 iulie , în satul Draxini, comuna Băluşeni, judeţul Botoşani. S-a stins din viaţă la 7 ianuarie 1999, în Botoşani.  
 
Numele său adevărat este Costache Gugoaşă.  
 
A fost poet şi grafician, membru al Uniunii Scriitorilor din România şi al Asociaţiei Artiştilor Plastici Amatori din Bucureşti.  
 
A avut numeroase expoziţii personale în Botoşani (1985, 1987, 1988, 1989, 1992), Iaşi (1988), Bucureşti (1990), Essen (Germania, 1991). Este prezent în colecţii particulare din ţară şi din străinătate.  
 
A colaborat cu versuri, recenzii şi grafică la publicaţii periodice din Botoşani şi din ţară: Amfitrion, Clopotul, Gazeta de Botoşani, Hyperion - Caiete botoşănene, Colloquium, Cronica, Ateneu, Luceafărul.  
 
A publicat cărţile: "Poezii" (1981); "Singurătatea sâmburelui" (1984); "Lacul Septentrion" (1985); "Zborul" (1995); "Athosul de sub imaginaţii" (1995); "Ochii şi omătul cerului" (1997); "Poezii şi desene" (2001).  
 
În aprilie 1976, Ioan Alexandru îl descria pe Constantin Dracsin astfel: "Un confrate de generaţie care scrie cu creionul între dinţii săi albi şi puternici de moldovean aşa cum lucra Luchian în anii săi din urmă. Sunt mişcat de seninătatea verbului său, de curăţenia şi candoarea cu care străbate veacul şi viaţa ce i s-a dat."  
 
Referinţă Bibliografică:
ROMÂNI DE ONOARE: CONSTANTIN DRACSIN / Costel Zăgan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1833, Anul VI, 07 ianuarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Costel Zăgan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Costel Zăgan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!