CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Fragmente >  


Autor: Costel Zăgan         Publicat în: Ediţia nr. 1168 din 13 martie 2014        Toate Articolele Autorului

VIBRÂND LÂNGĂ INIMA ISTORIEI
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Dio, în ultimul an de liceu...Retrăieşte emoţiile politice ale mijlocului de septembrie...Străzile botoşănene pulsau de tinereţe şi speranţă...Şi totuşi, pentru noi, elevii judeţului Botoşani această zi va fi unică. Este unică : deoarece în mijlocul nostru s-a aflat cel mai temerar cutezător, cel mai drept, cel mai drag şi scump nouă- secretarul general al Partidului Comunist Român, preşedintele Republicii Socialiste România, tovarăşul NICOLAE CEAUŞESCU.  

Piaţa Republicii fremăta de lume. În mulţimea multicoloră şi în atmosfera de sărbătoare vedeai cu uşurinţă sute de uniforme albastre, sute de chipuri zâmbitoare, sute de elevi aşteptând cu nerăbdare să sosească conducătorul iubit al naţiunii noastre.  

Cuvintele tovarăşului Nicolae Ceauşescu ne emoţionează în avanpremieră naţională :  

"În ziua începerii noului an de învăţământ adresez profesorilor şi elevilor din Botoşani, împreună cu calde felicitări, urarea de a obţine succese cât mai mari în activitatea de învăţământ în anul care a început azi ."  

Noi, elevii din Botoşani, ne luăm angajamentul să urmăm întocmai indicaţiile secretarului general al partidului nostru drag.  

 

...............................................................................................................................................................................  

Dio trebuie să se adune în faţa foilor albe : Lucrarea scrisă la literatura română, examenul de bacalaureat. Începu să scrie. Cuvintele cugeau tumultos din stiloul plin ochi cu cerneala albastră a speranţei .  

Istoria acestor urmaşi ai romanilor celor viteji şi ai dacilor celor drepţi este străbătută de la un capăt al ei la celălalt ca de un râu de sânge şi de nori.  

 

Costel Zăgan, DEŞERTUL DE CATIFEA (151)  

Referinţă Bibliografică:
VIBRÂND LÂNGĂ INIMA ISTORIEI / Costel Zăgan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1168, Anul IV, 13 martie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Costel Zăgan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Costel Zăgan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!