CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Corneliu Leu         Publicat în: Ediţia nr. 1406 din 06 noiembrie 2014        Toate Articolele Autorului

Corneliu LEU - CAMPANIE SILENŢIOASĂ SAU ECHIPA DE ZGOMOTE BRUIAZĂ PE DEASUPRA?
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Eu nu cred în afirmaţiile maliţioase ale unora care ar pretinde că cineva manipulează anumite organisme judiciare către măsuri zgomotoase care să bruieze vocile sau ecourile campaniei electorale. Nu cred, însă, nici în dorinţa candidaţilor de a fi cât mai puţin vocali, pentru a ne face dovadă de modestie manevrându-şi silenţios competiţia electorală. Ba, mai mult decât atât: sunt convins că aceste procese şi anchete, ce se întreţes cu firele campaniei electorale pe care încearcă să le înnoade fiecare dintre cei paisprezece candidaţi, nu apar spontan, ci rezultă în mod firesc procedurilor judiciare prin care orice anchetă se desfăşoară, se maturizează şi ajunge la concluziile care se pun pe masa completului de judecată.  
 
Un singur lucru nu pot să înţeleg din mobilizarea atât de ritmată a forţelor judiciare într-un sistem în care amânările cu anii sunt un lucru obişnuit în majoritatea cazurilor: De ce tocmai această perioadă face excepţie? Oare, dacă nemulţumirea generală faţă de guvernare şi viaţa politică e cunoscută; dacă aproape tot românul recunoaşte că, de un sfert de veac nu i s-a oferit să aleagă altceva decât răul cel mai mic; dacă răspunderea faţă de viaţa publică este evident subjugată de absenteism şi dacă antinomia reajunge la cotele ceauşiste când spuneam „aoleu” la fiecare promisiune de ridicare a nivelului de trai, putem rămâne nepăsători faţă de nevoia acestei populaţii de a medita la discernământul cu care ar trebui să voteze? Oare o amânare de o săptămână sau două, aşa cum cu înţelepciune s-a procedat în cazul ANI – Iohannis, ar aduce prejudicii mai multe decât greşeala pe care, constituţional, o putem face numai odată la cinci ani: de a vota încă un specimem precum cel de despărţirea cu care ne bucurăm astăzi?!  
 
Chiar nu interesează pe nimeni că poporul ăsta are nevoie mai mult decât oricând de o minte limpede pentru a discerne în faţa candidaturilor şi a se dedica în amănunţime, măcar în această săptămână, unei analize a programelor electorale propuse de fiecare dintre cei paisprezece?... Sau, dimpotrivă, cineva are interes ca tocmai un asemenea aspect să nu fie analizat la un nivel cu adevărat popular, iar presa, media cu libertăţile căreia încă ne mai mândrim, găseşte aproape oră de oră prilejuri şi motive de a divaga pe alte teme, oricât de importante ar părea ele, în loc de a-şi focusa analiza pe calitatea candidaţilor dintre care avem de ales?!  
 
Este prea silenţioasă campania, sau sunt prea puternic provocate zgomotele care o acoperă?! Ne interesează mai mult anii de condamnare pe care-i vor primi nişte nemernici, sau condamnarea noastră sigură la încă cinci ani de dezastru social şi politic, dacă nu chibzuim bine, responsabil, exact într-un asemenea moment?!  
 
Oare nimănui dintre cei care ar avea un cuvânt de spus nu-i trece prin minte că nici o condamnare din justiţie nu suferă dacă este amânată cu o săptămână?... În vreme ce duminica alegerilor care se apropie vertiginos, este instanţa care se pronunţă definitiv, fără drept de apel şi cu executare necondiţionată, pentru toată populaţia României!  
 
Corneliu LEU  
Poiana Ţapului  
30octombrie 2014  
 
Referinţă Bibliografică:
Corneliu LEU - CAMPANIE SILENŢIOASĂ SAU ECHIPA DE ZGOMOTE BRUIAZĂ PE DEASUPRA? / Corneliu Leu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1406, Anul IV, 06 noiembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Corneliu Leu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Corneliu Leu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!