CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Reportaj >  


Autor: Cornelia Vîju         Publicat în: Ediţia nr. 1917 din 31 martie 2016        Toate Articolele Autorului

Cere ajutor, nu cerşi!
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Campanie de prevenire a traficului de persoane în scopul exploatării prin cerșetorie 
  
Ministerul Afacerilor Interne - Inspectoratul General al Poliţiei Române alături de Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane deruleză o campanie ce are ca obiectiv desfășurarea unor activități de prevenire a traficului de persoane intitulată „Cere ajutor, nu cerşi!”. 
  
Joi, 31 martie 2016, la Școala Gimnazială Movila Miresii din județul Brăila s-a desfășurat o 
  
astfel de activitate , de informare a elevilor și cadrelor didactice cu privire la fenomenul traficului de persoane în scopul obligării la cerşetorie, cu accent pe victimele din rândul copiilor, dar și a persoanelor de etnie rromă, categorii sociale vulnerabile pe care acest tip de infractori le vizează. 
  
Despre această campanie și despre rolul său le-a vorbit elevilor Anna Sarău - subcomisar de poliție, de la Inspectoratul de Poliție Județean Brăila, căreia i s-a alăturat subcomisar de poliție Ionel Mereuță - coordonator Centru Regional Galați din cadrul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane (ANITP), dar și domnul Săndel Grosu de la Prefectura Brăila, expert pe probleme ale comunității rrome. 
  
Prezentă la această activitate a fost și prof. Mirela Brezuică, directorul școlii movilene care, s-a alăturat reprezentanților poliției, când aceștia le-au vorbit elevilor despre semnificația mesajului campaniei, ”Mâna întinsă nu primeşte ajutor, primeşte bani pentru traficanţi!”. 
  
Subcomisarul Ionel Mereuță le-a explicat elevilor despre cât de expuși sunt în calea unor traficanți de persoane, le-a spus despre cât de bine organizați sunt aceștia acționând întotdeauna cu mult tact, cu strategii bine gândite de racolare. 
  
Despre cine se poate ascunde în spatele fenomenului de cerșetorie, despre cauzele care conduc la exploatarea prin cerșetorie și care sunt efectele traficului de persoane, precum și despre modalitățile de prevenire ale acestei forme de abuz, au aflat, cu vădit interes, elevii movileni din clasele gimnaziale. 
  
Pentru o mai bună informare asupra temei, cei doi subcomisari au prezentat elevilor un film despre cazuri reale de exploatare, cu declarațiii ale unor victime, sporind astfel gradul de conştientizare cu privire la acest tip de infracţionalitate. 
  
La finalul întâlnirii, echipa a distribuit copiilor prezenţi la activitate tricouri și șepci inscripționate cu numele campaniei, dar și pliante informative. De subliniat este faptul că aceste obiecte au fost obținute de către fiecare elev în urma unui mic concurs ce-a constat în adresarea unor întrebări despre tema discutată. 
  
Și pentru a se asigura încă o dată feed-backul pozitiv al întâlnirii, copiii au primit și fișe cu rebusuri ale căror definiții erau, după cum era de așteptat, noțiuni de la activitate. 
  
,,Un om informat este un om puternic”, a spus la început subcomisarul Ionel Mereuță și, recunosc, a rostit un mare adevăr. 
  
Dacă elevii vor ține cont de toate informațiile primite, cu siguranță vor ști să nu devină victime ale unor astfel de infracționalități pe viitor. Conștientizând că în viață totul se plătește și că nimic nu li se oferă gratis niciodată, pot lupta împotriva traficului de persoane, doar și numai apelând numărul 0800800678 atunci când vor observa în jur o situație de abuz de orice natură. 
  
Așadar, dragi cititori, gândiți-vă de două ori înainte de a da bani din milă celor care cerșesc, deoarece încurajarea acestui fenomen reprezintă de fapt încurajarea traficului de persoane. 
  
Felicitări tuturor celor ce sunt implicați în astfel de campanii. 
  
Cornelia Vîju 
  
Referinţă Bibliografică:
Cere ajutor, nu cerşi! / Cornelia Vîju : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1917, Anul VI, 31 martie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Cornelia Vîju : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Vîju
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!