CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Reportaj >  


Autor: Cornelia Vîju         Publicat în: Ediţia nr. 1891 din 05 martie 2016        Toate Articolele Autorului

Concursul județean de creație plastică „Amintiri cu Creangă”
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
ediția a V-a, 1 martie 2016  
 
De fiecare dată când se desprinde din calendar prima zi a primăverii, lumina ne inundă inimile și ne ajută să redescoperim natura care renaște, amintindu-ne că este momentul unui nou început.  
 
Sub parfumul acestei zile, comuna Șuțești din județul Brăila a fost plină de surâsuri copilărești, de bucurie și bună dispoziție, căci aici a avut loc a V-a ediție a concursului Județean de creație plastică ,,Amintiri cu Creangă”, activitate extracurriculară inițiată de către Școala Gimnazială din localitate, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Brăila.  
 
Concursul se desfășoară întotdeauna de 1 martie, în ziua nașterii scriitorului Ion Creangă, al cărui nume a inspirat din plin acest proiect școlar. De asemenea, pentru cei care nu au aflat încă, are și o pagină web: https://amintiricucreanga.wordpress.com/ .  
 
Obiectivele concursului sunt deja cunoscute din edițiile precedente, voi reaminti doar câteva: încurajarea şi stimularea interesului manifestat de elevi pentru lectură / exersarea abilităţilor artistice, în cadrul unor concursuri şcolare /cultivarea sensibilităţii artistice, a simţului estetic şi dezvoltarea personalităţii copiilor și, nu în ultimul rând, dezvoltarea spiritului de competiţie.  
 
Temele celor două secțiuni au fost: ,,Lumea viețuitoarelor în poveștile și povestirile lui Ion Creangă” și ,,Tradițiile și obiceiurile satului în Amintiri din copilărie”.  
 
Concursul s-a adresat elevilor din învățământul primar, clasele pregătitoare și I-IV, lucrările au fost realizate cu acuarele sau carioca, timpul efectiv de lucru fiind de două ore.  
 
Ca și în edițiile anterioare, participarea a fost numeroasă, în competiție înscriindu-se 15 școli, numărul elevilor care au concurat fiind de 147, 85 la secțiunea I și 62 la secțiunea a II-a.  
 
Școala Gimnazială Șuțești, în calitate de organizator, a reușit să recompenseze câștigătorii nu doar cu diplome, ci și cu premii pe care le-a procurat cu ajutorul următorilor sponsori:  
 
SPECTRUM S.R.L. BRĂILA / BGD IMPEX S.R.L. BRĂILA / SC. DAUPHIN. SRL ȘUȚEȘTI / SC ACADIE SRL SUTESTI/ DOBRE COSTEL / COJOCARU PAUL / MÂNDROIU STEFAN și OCHIROSI RADU cărora, responsabilul activității, prof. Silviu Stelică Roșioru le aduce încă o dată mulțumiri și îi asigură de toată gratitudinea sa.  
 
Comisia de jurizare a acestui concurs a avut următoarea componență: președinte- Cristian Codreanu, primarul comunei Șuțești, vicepreședinte și membru de onoare - Victor Chiriloaie - artist plastic, iar prof. înv. primar Daniela Drăghici, directorul școlii Vasile Orzaru, directorul adjunct Vasilica Barac și prof. înv. primar Silviu Stelică Roșioru au avut calitatea de membrii ai juriului.  
 
Aceștia au deliberat și au acordat premiile - mărțișor următorilor elevi:  
 
-Ștefan Alexandra, din clasa a IV-a, de la Scoala Gimnaizală „Ion Creangă” Brăila a obținut Premiul I (excelență), profesor îndrumător Caragață Gicuța;  
 
La secțiunea I, premiile au fost atribuite elevilor:  
 
-Orzan Marina, Premiul I, din clasa pregătitoare, de la Scoala Gimnazială Șuțești, prof. îndrumător Teisanu Daniela;  
 
-Tirilă Alexia, Premiul al II-lea, din clasa a a II-a, de la Scoala Gimnazială „Ion Creangă” Brăila, prof. îndrumător Dumitriade Carmen;  
 
-Bratosin Alexandra, Premiul al III-lea, din clasa pregătitoare, de la Scoala Gimnazială Șuțești, prof. îndrumător Teisanu Daniela;  
 
- Ghețu Maria, Mențiune, din clasa pregătitoare, de la Scoala Gimnaziala Movila Miresii, prof. îndrumător Ciocârlan Ionica;  
 
La secțiunea a II-a premiile au fost obținute de către următorii elevi:  
 
-Tănase Maria Florina, Premiul I, din clasa a III-a, de la Liceul Tehnologic „Nicolae Oncescu” – Ianca, prof. îndrumător Pârlog Alexandrina;  
 
- Șerban Dumitra Marusia, Premiul al II-lea, din clasa a IV-a, de la Scoala Gimnaziala Silistea / Scoala Primara Muchea, prof. îndrumător Scarlat Iulia;  
 
- Mihalcea Dragos, Premiul al III-lea, din clasa a III-a, de la Scoala Gimnaziala Racovita, prof. îndrumător Temelie Bibi;  
 
- Popa Monica, Mențiune, din clasa a IV-a, de la Scoala Gimnaziala Movila Miresii, prof. îndrumător Sandu Geanina;  
 
Pe parcursul desfășurării concursului, cu ajutorul unui videoproiector, s-au derulat secvențe din amintirile lui Nică al lui Ștefan a Petrei, astfel că, toți participanții, care la final au primit și o diplomă de participare, au reușit să realizeze cu pensula un tablou reprezentativ.  
 
Și pentru că 1 martie coincide cu momentul în care bărbații oferă mărțișoare doamnelor de lângă ei, primarul localității, domnul Cristian Codreanu, a dăruit fiecărei fetițe, domnișoare sau doamnă prezentă la această activitate câte un mărțișor tradițional însoțit, desigur, de urarea unei primăveri minunate.  
 
Iată că, s-au pictat și la această ediție multe amintiri și emoții, s-au desenat cele mai frumoase mărțișoare inspirate de opera scriitorului humuleștean plantându-se, cu ajutorul pensulei, cei mai frumoși ghiocei crescuți din sensibilitatea fiecărui elev participant.  
 
Iar dacă micuții au creat, noi, adulții prezenți am cules cu gingășie mireasma şi frumuseţea ce ni s-a oferit din mânuțele lor dibace.  
 
Felicitări participanților la competiție! Felicitări Școala Gimnazială Șuțești pentru această activitate reușită!  
 
O primăvară plină de soare, de bucurii și succese școlare vă doresc tuturor!  
 
Cornelia Vîju  
 
Pentru imagini de la această activitate, vizitați:  
 
http://corneliaviju.blogspot.ro/2016/03/concurs-judetean-de-creatie-plastica.html  
 
.  
 
Referinţă Bibliografică:
Concursul județean de creație plastică „Amintiri cu Creangă” / Cornelia Vîju : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1891, Anul VI, 05 martie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Cornelia Vîju : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Vîju
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!