AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Reportaj >  


Autor: Cornelia Vîju         Publicat în: Ediţia nr. 1760 din 26 octombrie 2015        Toate Articolele Autorului

Școala primară Țepeș Vodă, în zi de sărbătoare
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În fiecare an, pe 26 octombrie, de ziua Sf. Dumitru, Școala Țepeș Vodă, structură a Școlii Gimnaziale Movila Miresii, este pictată în cele mai frumoase culori, nu doar de natura generoasă în această perioadă a anului, ci și de către preșcolarii și școlarii mici ce învață aici. 
  
Cine a trecut pragul școlii, știe că ocrotitorul spiritual al acesteia este sfântul despre care se spune că: ,,Este un mucenic vrednic de laudă, s-a născut în cetatea Solonul sau Tesalonic din nordul Greciei. Tatăl său a fost voievod şi comandant al cetăţii Tesalonic şi era creştin, dar ţinea în taină dreapta credinţă, pentru marea prigoană ce era atunci asupra creştinilor. 
  
Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir este considerat patronul păstorilor sau cel care desfrunzeşte codrul şi usucă toate plantele.” 
  
Preșcolarii țepeșeni, îndrumați de prof. pentru înv. preșcolar Cristina Mîrzea, au pregătit un colaj de cântece și poezii ce au încântat părinții și ceilalți invitați prezenți în sală. De asemenea, elevii claselor CP-IV, îndrumați de învățătoarele Elena-Amalia Rascarache și Larisa Vizireanu au răsfățat audiența prin prezentarea unui ,,Dans Țigănesc”, a scenetei ,,Ridichea uriașă” și recitări de poezii special pregătite pentru acest minunat eveniment. 
  
Prezența în sală a directorului școlii movilene, prof. Mirela Brezuică, a directorului adjunct, prof. Mirela Tarța și a părintelui paroh din localitate, Mihail Bănuc a întregit tabloul acestei zile care a fost, încă o dată, consemnată în calendar ca o zi plină de emoție și bucurie. 
  
Școala ca un buchet de flori 
  
S-a râs, s-a aplaudat și s-au definit reperele unei activități bine organizate, a cărei valoare se va adăuga altor pagini frumoase, pline de creativitate existente deja în palmaresul școlii țepeșene. Munca dascălilor, dar și a copiilor, s-a reflectat, în egală măsură, în programul zilei, prin harul, talentul și măiestria interpretării. 
  
Aceste activități, care depășesc contextul învățării formale, sunt deja apreciate de către elevi și familiile acestora și dau plusvaloare procesului educației. 
  
Am asistat la o activitate de înaltă ținută, mi-am încărcat sufletul cu o mare doză de bună dispoziție și am realizat cât de minunați pot fi copiii noștri atunci când aripile le sunt orientate, de către maeștri pricepuți, spre zboruri înalte. Mi-am reamintit cum imaginația, curajul și inocența pot trasa cele mai frumoase culori în viața unui elev, atunci când în jur există experiență, dinamism și dorință de schimbare. 
  
Felicitări micuților artiști și coordonatorilor! 
  
La mulți ani, Școala Primară Țepeș Vodă, din comuna Movila Miresii, județul Brăila! 
  
Cornelia Vîju 
  
Referinţă Bibliografică:
Școala primară Țepeș Vodă, în zi de sărbătoare / Cornelia Vîju : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1760, Anul V, 26 octombrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Cornelia Vîju : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Vîju
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!