CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Reportaj >  Primul clopoțel al anului școlar 2015-2016
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În fiecare an, emoțiile primei zile de școală se amestecă cu speranțele, au un parfum aparte, fie că ești elev, părinte sau cadru didactic. Parfum ce pare să nu se risipească ușor... Sunt momente ce rămân conturate în suflet mult timp.  
 
Așa s-a întâmplat și la Movila Miresii, astăzi, 14 septembrie 2015, când porțile Școlii Gimnaziale s-au deschis larg pentru a-și primi școlarii.  
 
Ca de fiecare dată, la festivitatea de deschidere a unui an școlar, au fost prezente autoritățile locale, reprezentanții bisericii, precum și cei ai poliției și jandarmeriei.  
 
Declarând deschis anul școlar 2015-2016, directorul Școlii Gimnaziale Movila Miresii, prof. Mirela Brezuică, a salutat pe toți cei prezenți, iar școlarilor le-a adresat următoarele cuvinte:  
 
,,Iată că sunetul clopoțelului vă cheamă din nou în sălile de clasă pentru a vă ocupa locurile în băncuțele de elev. Vă urez bun venit tuturor, vă invit să pătrundeți cu plăcere în școală, cu încredere, considerând-o, uneori, a doua voastră casă. Să o personalizați și să o înfrumusețați după propria creativitate, transformând-o într-un mediu plăcut în care să pășiți cu nerăbdare în orice zi.”  
 
De asemenea, sursa citată a mulțumit primăriei movilene pentru tot sprijinul acordat în pregătirea sălilor de clasă, iar părinților le-a urat sănătate, reamintindu-le cât de importantă este colaborarea lor cu școala. Succes în noul an școlar a dorit atât elevilor, cât și colectivului de cadre didactice pe care-l conduce și ale căror eforturi le prețuiește.  
 
Prezent la eveniment, primarul comunei Movila Miresii, Panțuru Dumitru, a subliniat faptul că va continua acest parteneriat nescris primărie-școală, deoarece educația copiilor este o prioritate în activitatea instituției ce o reprezintă. A invitat, de asemenea, părinții să rămână aproape de școală, deoarece doar prin intermediul acesteia se formează oamenii de mâine ai comunității. Și-a exprimat, încă o dată, admirația și respectul pentru conducerea școlii, dar și pentru cadrele didactice ce funcționează aici.  
 
Succes și un an cu rezultate excelente a dorit școlarilor și dascălilor ce-i îndrumă. Iar părinților prezenți le-a reamintit cât de frumoasă este strălucirea din ochii propriilor copii atunci când aceștia urcă pe scena premianților, moment ce se poate naște doar din continuul sprijin din partea lor.  
 
Întotdeauna un prim-pas este bine să-l facem cu evlavie, sub ocrotire divină, astfel încât, prezența preoților ce slujesc în biserica din localitate, Marius Sinca și Stelian Hornea a fost de bun augur.  
 
Aceștia au dat citire unui cuvânt plin de înțelepciune din care cei prezenți au descoperit cât de important este să ducem o viață bună, plină de credință dreaptă. Reprezentanții parohiei movilene au adresat cuvinte de apreciere vis-à-vis de munca cadrelor didactice, iar părinților le-a amintit cât de minunată este mângâierea pe care familiile o primesc atunci când copiii au reușite școlare, îndemnându-i pe aceștia la o susținere și colaborare permanentă cu instituția școlii.  
 
După încheierea festivității de deschidere a noului an școlar, elevii au intrat în clasele special pregătite pentru această zi, iar acolo unde boboceii au pășit în clasa pregătitoare, s-a strigat, cu multă emoție, pentru prima dată, catalogul.  
 
Felicit, cu această ocazie, toate cadrele didactice ce pun suflet şi pasiune în munca de zi cu zi și care, astăzi, şi-au deschis inima pentru proprii elevi întâmpinându-i cu surâsul pe buze. Vă doresc ca și în acest an să aveţi parte de elevi însetați de cunoaștere, de parteneriate bune cu părinţii, pentru ca împreună să reușiți să vă atingeți obiectivele, în speță, educația micilor școlari. Fiecare dintre dumneavoastră, probabil, preț de o clipă, v-ați întors în timp și ați revăzut prima zi din viața de elev. Și a fost destul de emoționant...  
 
Eu, personal, privind nerăbdarea și curiozitatea din ochii școlarilor, i-am asemănat cu un mare buchet de flori, așezat într-o vază imensă care este școala, iar noi, cadrele didactice grădinarii ce le vom veghea prospețimea.  
 
Fiecare elev trebuie să fie mândru de frumuseţea nemărginită a școlii - acel palat al înțelepciunii, din care este bine să adune în fiecare zi nestematele ascunse între copertele cărților. Să nu uite că grădina învățăturii este imensă și culegând din ea, se vor îmbăta de mireasma şi frumuseţea sa neasemuită. Vor putea înțelege lumea cu toate misterele ei…  
 
Așadar, stimați elevi, vă îndemn să strângeți cu bucurie mănunchiul cunoștințelor în mâini, să-i adăugați în fiecare zi altă și altă floare, astfel încât, când veți ajunge la vârsta maturității să priviți, spre anii școlarității, cu respect.  
 
Cornelia Vîju  
 
Referinţă Bibliografică:
Primul clopoțel al anului școlar 2015-2016 / Cornelia Vîju : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1718, Anul V, 14 septembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Cornelia Vîju : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Vîju
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!