CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Reportaj >  


Autor: Cornelia Vîju         Publicat în: Ediţia nr. 1601 din 20 mai 2015        Toate Articolele Autorului

Gesturi care înalță…
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În perioada Sărbătorii Paștelui, Biserica Movila Miresii cu hramul Duminica Tuturor Sfinţilor a derulat o acțiune filantropică ce a constat în oferirea unor pachete cu hăinuțe pentru câțiva elevi movileni care provin din familii cu situații materiale modeste. 
  
Reprezentantul parohiei movilene, preotul paroh Marius Sinca, a reușit să aducă un zâmbet de bucurie pe fețele micuților oferindu-le, împreună cu prof. de religie, d-na Maria Ghiorghieș, daruri. 
  
Despre parteneriatul ce se derulează între școala movileană și biserica din localitate, ne-a vorbit și directorul Mirela Brezuică care, alături de directorul adjunct, prof. Mirela Tarța au susținut această inițiativă. 
  
Astfel de acțiuni caritabile ne reamintesc cât de frumos este să avem permanent inimile deschise către aproapele nostru pentru care, uneori, un gest simplu, lasă un ecou de neuitat. 
  
Dincolo de perdeaua densă a grijilor zilnice, iată că mai putem observa în jur gesturi prin care Dumnezeu ne oferă umărul Său drept sprijin. 
  
E atât de ușor să menținem orizontul frumuseții interioare deschis, să vibrăm sufletește alături de cel de lângă noi și să-nvățăm a prețui clipa prezentă… căci în ea Timpul își lasă continuu amprenta. 
  
Și gândindu-ne la cuvintele lui Nicolae Steinhardt Dăruind... vei dobândi ... negreșit iubire, alinare, surâs, fericire, iertare, recunoștință... 
  
Cornelia Vîju 
  
Referinţă Bibliografică:
Gesturi care înalță… / Cornelia Vîju : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1601, Anul V, 20 mai 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Cornelia Vîju : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Vîju
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!