CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Reportaj >  Clinchet nou de clopoţel în şcolile din toată ţara
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

,,Educaţia este cel mai frumos dar  

pe care-l poate dobândi omul”.( Platon)  

Deschiderea anului şcolar 2014-2015 la Şcoala Gimnazială Movila Miresii  

S-a scuturat din calendar un nou 15 septembrie, zi în care şcolile şi-au redeschis porţile pentru a-şi primi elevii. Cu emoţiile prinse în piept, cu ghiozdanele noi în spate şi cu licăriri de diamant în priviri, şcolarii movileni, mici şi mari, au răspuns cu multă bucurie, primului clopoţel după binemeritata vacanţa de vară.  

Festivitatea de deschidere a anului şcolar 2014-2015, la Movila Miresii, a debutat cu alocuţiunea directorului Şcolii Gimnaziale din localitate, prof. Mirela Brezuică, care a urat succes atât elevilor, cât şi cadrelor didactice prin intermediul cărora are loc procesul educaţional. A citit pe feţele micilor şcolari setea de cunoaştere, i-a felicitat pentru asta şi a intonat, alături de toţi cei prezenţi, câteva strofe din imnul ţării noastre.  

De asemenea, sursa citată, a subliniat părinţilor prezenţi la festivitate, cât este de important menţinerea parteneriatului ce există între ei şi şcoală, deoarece vizează un ţel comun, acela de a forma împreună, competenţe şi comportamente potrivite copiilor prin educaţie. Fiecare copil este unic, învaţă şi se dezvoltă într-un ritm propriu, de aceea trebuie să-i respectăm pe toţi, să-i preţuim şi să nu lăsăm diferenţele de gândire să pună în pericol relaţia dintre copiii noştri.  

Prezenţa preoţilor movileni, Marius Sinca şi Stelian Hornea, au inspirat încredere copiilor care s-au simţit binecuvântaţi de Divinitate şi s-au rugat într-un glas pentru cunoaştere şi multă putere de învăţare. Din cuvintele rostite de aceştia, elevii au înţeles cât este de important să primim duhul înţelepciunii la fiecare început de an şcolar. Duhul Sfânt coboară pe creştetele celor ce-L roagă pe Dumnezeu pentru susţinere, iar inimile, prin rugăciune, primesc astfel învăţăturile cele bune pe care şcoala, prin cadrele sale didactice, le oferă.  

Oficialităţile movilene nu au lipsit din această zi importantă pentru comunitate, la eveniment fiind prezent viceprimarul movilean, Vasile Bădără care a adresat, de asemenea, câteva cuvinte elevilor îndemnându-i la o prietenie strânsă cu cărţile, dorind multă sănătate şi putere de muncă părinţilor ce-i veghează. Consiliul Local va fi în continuare susţinătorul şcolii şi doar de micuţii învăţăcei va depinde drumul cunoaşterii.  

Elevii din clasele pregătitoare au trecut prin cea mai frumoasă experienţă din viaţa lor, aceea de şcolar. Dacă până mai ieri doamna educatoare era cea care îi îndruma în jocuri şi activităţi, de acum doamna învăţătoare, alături de alţi domni profesori, le va îndruma paşii prin împărăţia cărţilor.  

Emoţiile nu au lipsit chiar şi din rândul cadrelor didactice movilene, care şi-au întâmpinat elevii cu multă căldură şi încredere, i-au asigurat că vor continua să descopere împreună tainele ascunse dincolo de filele cărţilor, i-au încurajat şi le-au promis susţinere pe drumul ce-l vor parcurge împreună.  

S-au derulat emoţii răvăşitor de frumoase, de neuitat pentru majoritatea celor prezenţi, cu atât mai mult pentru cei ce au păşit pentru prima dată într-o instituţie de învăţământ, care şi-au cunoscut colegii, dascălii şi s-au aşezat în băncuţele special pregătite pentru ei.  

A frecventa cursurile oferite de şcoală este un lucru fundamental pentru formarea personalităţii copiilor noştri, pentru construirea unui parcurs exemplar al vieţii lor. Fără perseverenţă, disciplină şi hotărâre, tinerii nu au o ţintă, de aceea părinţii trebuie să-i susţină pe calea educaţiei şi, astfel, să descurajeze abandonul şcolar care, se pare, a devenit o problemă în zilele noastre.  

Şcoala poate fi privită ca un proiect de viaţă, pe care fiecare avem datoria de a-l promova. Implică un act de curaj chiar, acela de a ne dori permanent să progresăm şi să ne depăşim limitele. Să îndrăznim să dăm curs pasiunilor, talentelor şi să fim creativi în fiecare segment al vieţii pentru că, se ştie, viitorul aparţine oamenilor creativi.  

Aşadar, fiţi creativi, dragi elevi movileni şi astfel pe harta propriilor voastre vieţi se va contura permanent succesul!  

Mă alătur şi eu celor care astăzi v-au făcut urări şi vă doresc, stimaţi elevi movileni, un an şcolar plin de reuşite şi note mari !  

 

Cornelia Vîju  

 

 

 

 

 

 

Referinţă Bibliografică:
Clinchet nou de clopoţel în şcolile din toată ţara / Cornelia Vîju : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1354, Anul IV, 15 septembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Cornelia Vîju : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Vîju
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!