CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Cornelia Curtean         Publicat în: Ediţia nr. 1759 din 25 octombrie 2015        Toate Articolele Autorului

Astăzi, Regele Mihai sărbătorește 94 de ani
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cu ocazia sărbătoririi Majestății Sale Regelui Mihai I, la împlinirea vârstei de 94 de ani, pe 25 octombrie 2015, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare și Principele Radu au găzduit, la Castelul Peleș, patru evenimente. 
  
Au luat parte personalități din domeniul științei, artei, educației, din viața politică și din lumea presei din România și din Republica Moldova. 
  
Principesa Moștenitoare și Principele Radu au primit, în Salonul Florentin, o delegație a Universității Academiei Republicii Moldova, condusă de academicianul Maria Duca, rectorul universității. 
  
Cu această ocazie, au fost înmânate primele burse “Regele Ferdinand I” și “Regina Maria”. Beneficiarii burselor regale basarabene ale anului 2015 au fost un student și o doctorandă ai universității. 
  
Două ceremonii de decorări regale au avut loc apoi, în Holul de Onoare. Majestatea Sa Regele, prin Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare, a distins nouăsprezece personalități și instituții, oferind Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate, Crucea Casei Regale a României, precum și Ordinul Coroana României. 
  
Printre instituțiile decorate s-au numărat Liceul Teoretic “Regele Mihai” din Cimișeni, Republica Moldova, și Societatea Română de Geografie, la împlinirea a 140 de ani de la fondare. Organizația geografilor români se află sub Înaltul Patronaj al Regelui Mihai I. 
  
În Sala de Muzică, Corul Regal a susținut un concert, dedicat zilei de naștere a Regelui. Corul Regal, înființat acum trei ani, se află sub patronaj regal. 
  
Cei 27 de studenți-muzicieni au evoluat sub bagheta dirijorului Eduard Dinu și au avut alături pe pianistul Răzvan Apetrei. Ei au interpretat un variat repertoriu românesc și internațional, cu piese clasice și moderne. 
  
In Biroul Regelui, Principesa Moștenitoare a înmânat, în numele Majestății Sale, Crucea Casei Regale a României comunei Regina Maria din Raionul Soroca al Republicii Moldova. Comuna rurală decorată este prima entitate administrativ-teritorială a Republicii Moldova care poartă nume regal. 
  
Tot astăzi, de ziua Majestăţii Sale Regelui Mihai I,
 tenorul Teodor Ilincăi și dirijorul Tiberiu Soare își dau concursul într-un concert regal, în sprijinul Fundaţiei Principesa Margareta a României. 
  
În seara de 25 octombrie 2015, Fundaţia Principesa Margareta a României organizează la Ateneul Român a opta ediţie a Concertului Regal caritabil si celebrează 25 de ani de activitate. 
  
Concertul-eveniment este oferit de către tenorul Teodor Ilincăi, de Orchestra Fundaţiei Principesa Margareta a României și maestrul Tiberiu Soare, în scopul strângerii de fonduri pentru programul Tinere Talente. 
  
sursa:www.casaregala.ro 
  
Referinţă Bibliografică:
Astăzi, Regele Mihai sărbătorește 94 de ani / Cornelia Curtean : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1759, Anul V, 25 octombrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Cornelia Curtean : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Curtean
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!