AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Cornelia Curtean         Publicat în: Ediţia nr. 1739 din 05 octombrie 2015        Toate Articolele Autorului

Principesa Moștenitoare, alături de vârstnici, la Colegiul Național Sfântul Sava
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Luni, 5 octombrie 2015, Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare a luat parte la evenimentul organizat pentru vârstnici de către elevi ai Colegiului Național Sfântul Sava, reuniți pentru a marca încheierea campaniei „Flori pentru Suflet”, desfășurată, la nivel naţional, de Fundația Principesa Margareta a României, cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice. 
  
Alteța Sa Regală a luat parte la o întâlnire emoționantă între generații, elevii liceului pregătind seniorilor invitați la eveniment un spectacol bilingv de poezie și o expoziție fotografică cu tematică intergenerațională. 
  
Spectacolul „Colloque Sentimental” a cuprins poeziile unor scriitori și poeți celebri, români și francezi, precum Nichita Stănescu, Mihai Eminescu, Ion Minulescu, Rimbaud , Verlaine, Prévert, Haracourt, La Bruyère. 
  
La finalul evenimentului, Principesa Moștenitoare a oferit flori, alături de elevi, vârstnicilor. 
  
Campania „Flori pentru Suflet” și-a propus să atragă atenția asupra pericolului izolării sociale a persoanelor vârstnice și să mobilizeze comunitățile în sprijinul populaţiei de vârsta a treia. În perioada campaniei, voluntari de toate vârstele și susţinători ai Fundaţiei Principesa Margareta a României au oferit flori în 27 de orașe, către șase mii de persoane vârstnice. 
  
Fundaţia Principesa Margareta a României este una dintre puţinele organizaţii non-guvernamentale care derulează programe sociale dedicate seniorilor, cu sprijinul voluntarilor, într-o manieră intergeneraţională. De-a lungul timpului, Fundaţia a venit în sprijinul vârstnicilor din România prin programe menite să crească calitatea vieţii acestora. 
  
sursa: www.romaniaregala.ro 
  
Referinţă Bibliografică:
Principesa Moștenitoare, alături de vârstnici, la Colegiul Național Sfântul Sava / Cornelia Curtean : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1739, Anul V, 05 octombrie 2015, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Cornelia Curtean : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Curtean
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!