AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Aniversari >  


Autor: Cornelia Curtean         Publicat în: Ediţia nr. 1435 din 05 decembrie 2014        Toate Articolele Autorului

Corpul Diplomatic Sarbatorit la Castelul Peles
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Recepția anuală oferită de Majestatea Sa Regele Mihai I pentru a onora Corpul Diplomatic acreditat la București are adânci rădăcini în istorie.  
 
Acum 148 de ani, în 1866, Carol I începea migălosul și complicatul proces de stabilire a primelor relații diplomatice ale statelor lumii cu noul stat numit România. Procesul a fost continuat cu brio de Regele Ferdinand I și de Regina Maria, apoi de Regele Carol al II-lea.  
 
În iarna sfârșitului de an 1940, Regele Mihai I se adresa, la vârsta de 19 ani, pentru prima oară Corpului Diplomatic, la recepția regală anuală.  
 
Recepția de la Castelul Peleș din 29 noiembrie 2014 a avut loc la 75 de ani după prima întâlnire a Majestății Sale cu Corpul Diplomatic.  
 
Trebuie menționat că, în anul 1997, atunci când Regele Mihai și întreaga Familie Regală s-au reunit pentru prima oară la București, Majestatea Sa a invitat de Crăciun Corpul Diplomatic, adresându-se ambasadorilor străini pentru prima oară după anul 1947.  
 
De atunci încoace, tradiția a continuat neîntreruptă.  
 
A avut loc la Castelul Peleș, în preajma Zilei de 1 Decembrie, pentru a onora reprezentanții statelor lumii cu care România are relații diplomatice și pentru a sublinia importanța Marii Uniri și a Suveranilor Reîntregirii pentru România.  
 
De fiecare dată, atât musafirii, cât și gazdele s-au bucurat de privilegiul de a lua parte la una dintre cele mai frumoase și mai semnificative întâlniri din calendarul evenimentelor publice românești.  
 
sursa http://casa-regala.blogspot.ro  
 
Referinţă Bibliografică:
Corpul Diplomatic Sarbatorit la Castelul Peles / Cornelia Curtean : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1435, Anul IV, 05 decembrie 2014, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Cornelia Curtean : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Curtean
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!