AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Cornelia Curtean         Publicat în: Ediţia nr. 1428 din 28 noiembrie 2014        Toate Articolele Autorului

Trenul Regal de Ziua Marii Uniri-Programul detaliat
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
• Sâmbătă, 29 noiembrie 2014, la ora 10, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu, însoțiți de Alteţele Lor Regale Principesa Maria și Principele Nicolae, vor pleca de la Gara Regală Băneasa spre Gara Sinaia. 
  
• Invitați în Trenul Regal vor fi Alteța Sa Imperială și Regală Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, fiica Principesei Ileana a României, împreună cu soțul ei, Baronul Hanns-Ulrich von Holzhausen. 
  
• Pe durata călătoriei, în Vagonul Sufragerie, Principesa Moștenitoare și Principele Radu vor primi membri ai Corpului Diplomatic, personalități ale vieții publice, precum și un număr de vârstnici și copii, beneficiari ai programelor inter-generaționale derulate de Fundația „Principesa Margareta a României”. 
  
• Trenul Regal poate fi vizitat gratuit în Gara Sinaia, în zilele de sâmbătă, 29 noiembrie, între orele 15-18 și duminică, 30 noiembrie, între orele 10-18. 
  
• Accesul presei este liber. 
  
Recepția Anuală a Corpului Diplomatic la Castelul Peleș 
  
sâmbătă, 29 noiembrie 2014 
  
• Sâmbătă, 29 noiembrie 2014, la ora 17, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare și Principele Radu vor reprezenta pe Majestatea Sa Regele Mihai I la ceremonia anuală în onoarea Corpului Diplomatic. Majestatea Sa s-a adresat prima oară Corpului Diplomatic acreditat la București în decembrie 1940. 
  
• La ceremonie vor lua parte Principesa Maria, Principele Nicolae și Nunțiul Apostolic, Decanul Corpului Diplomatic acreditat la București. 
  
• Mesajul Regelui Mihai I va fi citit de către Principesa Moștenitoare și Principele Radu în limbile engleză, franceză, germană, spaniolă, arabă și cehă. Evenimentul va avea loc în Holul de Onoare al Castelului Peleș. 
  
• După ceremonie, Corpul Diplomatic va fi invitat la „Dejunul Diplomatic”, o tradiție instituită în secolul al XX-lea de Casa Regală. Evenimentul va avea loc în Sala de Muzică. Cu această ocazie, Muzica Militară a Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” va susține un concert. 
  
• Accesul presei este liber. 
  
Ceremonie de învestire a Furnizorilor Regali la Castelul Peleș 
  
duminică, 30 noiembrie 2014 
  
• Duminică, 30 noiembrie 2014, Alteta Sa Regală Principesa Moștenitoare va oferi, în numele Majestății Sale Regelui Mihai I, certificatul de Furnizor al Casei Regale unor companii comerciale din România. 
  
• Ceremonia va avea loc la ora 17, în Holul de Onoare. 
  
• La ceremonie va participa Alteța Sa Regală Principesa Maria. 
  
• Accesul presei este liber. 
  
Trenul Regal, de la Gara Sinaia la Gara Regală Băneasa 
  
luni, 1 decembrie 2014 
  
• Luni, 1 decembrie 2014, cu ocazia Zilei Naționale, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare și Principele Radu vor efectua un drum simbolic, ce aduce un omagiu Suveranilor României Mari, Regele Ferdinand și Regina Maria ai României. 
  
• Principesa Moștenitoare si Principele Radu vor fi însoțiți de Principesa Maria și Principele Nicolae. 
  
• Alături de Familia Regală, se vor afla Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, împreună cu soțul ei. 
  
• Pe durata călătoriei, în Vagonul Sufragerie, Principesa Moștenitoare și Principele Radu vor primi reprezentanți ai autorităților locale și ai societății civile. 
  
• Trenul Regal va pleca la ora 09.08 din Gara Sinaia. Plecarea va fi precedată de un ceremonial care va începe la ora 09.00. 
  
• Traseul și orele de oprire ale Trenului Regal, în ziua de 1 decembrie 2014, vor fi: 
  
- Gara Ploiești Sud, sosire la ora 10.19, plecare la ora 10.38. 
  
- Gara Buzău, sosire la ora 11.55, plecare la ora 12.10. 
  
- Gara Râmnicu Sărat, sosire la ora 12.47, plecare la ora 13.02. 
  
- Gara Focșani, sosire la ora 13.45, plecare la ora 14.15. 
  
- Trenul Regal va aduce Familia Regală la București, seara, la Gara Băneasa. 
  
• Accesul presei și al publicului este liber. 
  
sursa http://casa-regala.blogspot.ro 
  
Referinţă Bibliografică:
Trenul Regal de Ziua Marii Uniri-Programul detaliat / Cornelia Curtean : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1428, Anul IV, 28 noiembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Cornelia Curtean : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Curtean
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!