CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Cornelia Curtean         Publicat în: Ediţia nr. 1423 din 23 noiembrie 2014        Toate Articolele Autorului

Regele Mihail l-a decorat pe Lech Walesa cu Ordinul Coroana României în grad de Mare Cruce
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La sfârșitul zilei de joi, 20 noiembrie 2014, într-o ceremonie scurtă, dar de importanță istorică, Majestatea Sa Regele a conferit Marea Cruce a Ordinului Coroana României (creat în 1881) Excelenței Sale președintelui Lech Walesa al Republicii polone (1990-1995). 
  
Președintele Walesa a fost distins de Regele Mihai I pentru inegalabila sa contribuție la căderea comunismului în Europa, cel mai important eveniment al sfârșitului de secol trecut. 
  
De asemenea, pentru modelul neprețuit pe care îl reprezintă în societatea contemporană, pe tot întinsul globului. 
  
La ceremonie au participat Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare, Principele Radu și Principele Nicolae. 
  
Seara a continuat cu un dineu în Sufrageria Mare a Palatului Elisabeta, decorată de sărbătoare. Masa a reunit 33 de personalități din țările sud-est europene și din restul continentului. 
  
La finalul dineului, Principesa Moștenitoare a adresat felicitări în numele Majestății Sale și al Familiei Regale celor care au inițiat și organizat acest valoros eveniment. 
  
Datorită prezenței atâtor lideri istorici ai sfârșitului de secol trecut, pentru câteva ore, Bucureștiul a fost Capitala morală a continentului. 
  
A răspuns invitației Majestății Sale Excelența Sa dl Emil Constantinescu, președintele României 1996-2000, inițiatorul manifestărilor de aniversare a căderii comunismului, președinte al Fundației Române pentru Democrație, gazda conferinței. 
  
Au fost prezenți la ceremonie și dineu Excelențele Lor Sali Berisha, preşedintele Albaniei 1992-1997, Rexhep Meidani, preşedintele Albaniei 1997-2002, Petru Lucinschi, preşedintele Republicii Moldova 1996-2001, Stanislau Shushkevich, preşedintele Belarus 1991-1994, Boris Tadic, preşedintele Serbiei 2004-2012, Valdis Zatlers, președintele Letoniei 2007-2011, Victor Yuşcenko, preşedintele Ucrainei 2005-2010, Hikmet Cetin, vicepremier al Turciei 1991-1994, preşedinte al Parlamentului 1997-1999, Markus Meckel, ministrul Afacerilor Externe al RDG, Sir Gavyn Arthur, Lordul Primar al Londrei 2000-2001, Maria Wiktoria Walesa, fiica preşedintelui Lech Walesa, Vanja Tejinovic, consilier personal al preşedintelui Boris Tadic, Edith Harxhi, director al Albanian Policy Center, Maryna Antonova, director President Yushchenko Institute, Alexander Likhotal, preşedintele Green Cross International Geneva, fost consilier politic al preşedintelui Mihai Gorbaciov, Thor Halvorssen, preşedinte fondator al Oslo Freedom Forum şi al Human Right Foundation, Rovshan Muradov, director executiv al Nizami Ganjavi International Center Azerbaidjan, Rza Alyiev, Nizami Ganjavi International Center Azerbaidjan, Marc Donfried, directorul Institutului de Diplomație Culturală de la Berlin, ambasadorul Poloniei la București, Marek Szczygiel. 
  
La plecare, fiecare musafir a primit în dar de la Majestatea Sa un suvenir în porțelan, realizat la Apulum, în Alba Iulia, orașul Marii Uniri și al Încoronării. 
  
sursa http://casa-regala.blogspot.ro/ 
  
Referinţă Bibliografică:
Regele Mihail l-a decorat pe Lech Walesa cu Ordinul Coroana României în grad de Mare Cruce / Cornelia Curtean : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1423, Anul IV, 23 noiembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Cornelia Curtean : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Curtean
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!