CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Beletristica >  Vis de iubire…
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Text scris de Andreea Sîrbulescu: 
  
Era noapte, însă nu putea adormi. Pe Ema o frământau cele întamplate peste zi. Se gândea cum, la şcoală, nu putuse să-i fie pe plac băiatului de care îi place. Şi, ce să vezi, e cel mai drăguţ băiat din clasă, iar ea este o fată căreia i se pare că nu îi poate atrage atenţia în niciun fel. E o fire mai introvertită, are un suflet bun, e glumeaţă, dar doar cu cei din anturajul său, cu toate că are uneori un umor cam răutăcios şi unele remarci mai acide, nu se poate exterioriza de faţă şi cu cei cu care nu are o strânsă relaţie de pritenie, de teama de a nu fi criticată. Vrea să pozeze într-o fată căreia nu-i pasă de ce spun alţii, dar, de fapt, este esenţială părerea celorlalţi despre ea. 
  
Ştie că, de multe ori, felul ei de a fi îi îndepărtează pe ceilalţi de ea. Pentru a-şi masca vulnerabilitatile şi temerile, afişează un comportament ce este ca şi un zid greu de doborât, deoarece consideră că, astfel, nimeni nu o va putea răni. Din nefericire, cu toate că vrea să pară mai dură şi inabordabilă, tot mai mult i se înfiripă în gând ideea că nu va putea să facă faţă sentimentelor, nişte sentimente pe care nu le-a mai simţit şi care nu sunt reciproce. Începe să plângă...începe să plângă fiindcă nu mai are nicio speranţă că va avea parte de ceea ce îşi doreşte: să iubească, dar, mai ales să fie iubită. 
  
Adoarme cu lacrimile ce i se scurg uşor pe obraz, obraz pe care au mai curs şi s-au mai uscat multe alte lacrimi. Pe cât de greu a sosit, pe-atât de repede s-a adâncit somnul Emei. Deodată, începe să i se contureze în subconştient o lume magică, spun magică deoarce nu este parte a realităţii, ci doar un tărâm străbătut de toţi, dar despre care nu se ştie unde se află. 
  
Se făcea că era la bunicii ei, la sat, locul unde se simte cel mai bine şi unde se poate relaxa pe timpul vacanţelor, fără ca ceva să-i tulbure liniştea. De data aceasta liniştea i-a fost tulburată de prezenţa unui musafir nepoftit: un şarpe. Ema mai avusese, adeseori vise cu şerpi, o înspăimântau, dar acest vis era unul special. Şarpele care apăruse în visul ei era acoperit de o armură de solzi de un negru care în lumina soarelui emitea reflexii verzi ca de smarald, ce o urmărea prin casă şi prin curtea casei, neîncetat, şi parcă o şi ruga să se oprească pentru a-i vorbi. Îşi încolăcea corpul lung, viguros şi musculos şi aluneca precum o nălucă în spatele Emei. Ochii târâtoarei străluceau ca o făclie în noapte şi, dacă priveai chipul şarpelui, îţi lua minţile. Fata nu ştia asta, dar, cu siguranţă, ştia că trebuie, într-un fel sau altul, să se salveze. Ajungând la poarta curţii, cu o rapiditate inexplicabilă, şarpele apare în faţa fetei, înălţându-se, înaintea ei, sprijinit de măreţia trupului său. Ema şi-a acoperit, instinctiv, faţa cu palmele, dar ceva a făcut-o să privească reptila în ochi. În acel moment, şarpele s-a preschimbat în băiatul visurilor sale, tocmai colegul ei de clasă, numai că acum avea chipul mai maturizat. Un băiat înalt, cu părul brunet, uşor ondulat ce-i acoperea puţin ceafa. Pilea albă, ca şi cea a îngerilor, îi evidenţia ochii negri şi expresivi, la fel de pătrunzători ca şi cei ai şarpelui, dar nu cu aceeaşi răutate în ei. Ema îi privea cu insistenţă buzele subţiri şi parcă aştepta să fie sărutată, dar acele buze au rostit: ”Vrei să te căsătoreşti cu mine?”. Ema nu ştia cum să reacţioneze şi a rămas fără cuvinte, dar, în sinea ei, nu şi-l dorea atât de mult încât să se căsătorească cu el. 
  
Răspunsul ei însă nu a mai urmat, deoarece fata se trezi. Ema era bulversată şi a mai durat puţin timp până să-şi dea seama că tot ceea ce se întâmplase a fost doar o proiecţie a inconştientului. Se ridică din pat, mai mult ameţită, şi privi ceasul: era puţin trecut de ora patru dimineaţa. Apoi, merse la baie, bău o gură de apă rece din ceaşca ei preferată, care se afla pe noptiera de la capul patului şi-şi dădu seama că, dacă iubeşti pe cineva, nu înseamnă neapărat că este şi persoana potrivită, care să te iubească aşa cum vrei tu. 
  
Timişoara, 23.03.2016 Andreea Sîrbulescu 
  
Referinţă Bibliografică:
Vis de iubire… / Corina Lucia Costea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1909, Anul VI, 23 martie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Corina Lucia Costea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Corina Lucia Costea
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!