CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Cugetari >  Suflet în mare
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Text scris de Viviana Stepanescu  
 
Mi-am aruncat sufletul în mare. Ce a rămas din el am prefăcut în fărâme de nisip şi am chemat vântul să le poarte până în gândurile tale. Vântul îmi aduce înapoi glasul tău, ca un ecou, spart, însă valurile mistuie totul în cale şi parcă văd cum îţi apun cuvintele pe buze.  
 
Închid ochii, trag aer în piept să umplu golul sufletului meu. Cascade de gânduri mă îneacă. Miroase îmbietor cafeaua făcută de ţine dimineaţa, când încercăm să ne pregătim pentru o altă viaţă. În viaţa aceea suntem despărţiţi de distanţe, vorbe, vise, speranţe şi tânjim după clipa regăsirii, la o altă cană cu cafea. Pentru o clipă, mă rup din visare, deschid ochii să îţi cuprind cu privirea umbra, dar tu nu eşti. Degeaba am înmulţi distanţe, vorbe, vise, speranţe. Tu nu mi-ai apărea în cale, nu m-ai cuprinde cu o îmbrăţişare. Nu mai sunt ochi care să vadă tot ce-am fost şi tot ce sunt.  
 
Sunt un suflet gol, exilat pe Pământ.  
 
Simt cum apun sub întâia rază de soare. Căldura mă prinde cu braţele-i lungi sau sunt braţele tale? Rătăcesc printre gânduri, întrebări nerostite îmi usucă buzele. Ochii îmi sunt încercănaţi. Pleoapele-mi grele cad şi lasă să curgă o ultimă lacrimă amorţită.  
 
Alerg acum spre mare, mă arunc în apa rece, să îmi scufund neliniştea. Sunt un suflet gol, îngheţat şi frigul mă copleşeşte. Apun din nou sub razele soarelui. Mă sting! Purtată de valuri, mă pierd în larg. Mă predau ţie, mare!  
 
Călăuza mea, marea, mă poartă până spre frânturile din sufletul tău. Poate nu suntem aşa de diferiţi, dacă amândoi ne-am aruncat sufletele în mare.  
 
Dar tu pentru cine l-ai aruncat? Pentru mine sau poate nu…  
 
Timișoara, 22.10.2014 Viviana Stepanescu  
 
(elevă în clasa a XII-a MI2 la Colegiul Național "C.D.Loga",Timișoara)  
 
Referinţă Bibliografică:
Suflet în mare / Corina Lucia Costea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1391, Anul IV, 22 octombrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Corina Lucia Costea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Corina Lucia Costea
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!