CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Povestiri >  Zbor frânt
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Text scris de Luciana Cantus :  
 
Zona Luminii este cel mai îngrozitor sector al Planetei Îngerilor.  
 
Aici totul este cenuşiu. Activitatea planetei este condusă de nişte fiinţe înfiorătoare, cu o voce groasă, foarte înalte şi negre, al căror nume nu este cunoscut de nimeni.  
 
Oamenii, care odinioară conduceau împreună Planeta Îngerilor, sunt captivi într-o clădire imensă, plină de celule, numite " colivii ", pentru că nimeni nu a reuşit să scape vreodată, asemenea unei păsări captive.  
 
Sunt şi eu captivă aici, de când m-am născut. Imediat dupa naştere am fost luată de lângă părinţii mei şi dusă în altă celulă. Nu îi pot vedea decât o dată la câtva timp, acest interval fiind numit an. Cel mai mult regret că nu am putut vedea nici măcar pentru câteva clipe exteriorul acestei clădiri.  
 
Din informaţiile primite de la părinţii mei, la ultima întâlnire, am 15 ani. Mi-au spus că şi-ar fi dorit altceva pentru mine şi că regretă faptul că nu îmi pot oferi ceva mai bun. Însa eu ştiu că nu e vina lor.  
 
La scurt timp de la ultima întalnire cu părinţii mei, am început să am dureri în zona omoplaţilor. În zilele care au urmat, am avut parte de cea mai plăcută surpriză: am realizat că aveam aripi! După ce le-am descoperit, am început să am mare grijă de ele. Le tratam cu multă blândeţe, pentru a nu-mi distruge singura şansă de a scăpa din acest loc. După multe exerciţii chinuitoare, am învăţat cum să le folosesc. Nu erau grele, aşa că m-am descurcat.  
 
Într-o seara, după ultima razie de verificare, am reuşit să mă strecor afară, pe acoperiş. Mi s-a părut minunată lumea, dar mai ales acea adiere uşoară şi răcoroasă, de aer adevărat. Am admirat pentru câteva clipe tot ceea ce era în jur, apoi am decis să zbor cât mai departe!  
 
Însă nu a fost asa!  
 
Una dintre acele creaturi m-a prins în ultimul moment şi m-a forţat să mă întorc în celulă. A doua zi, am primit, drept pedeapsă pentru încercarea mea: tăierea aripilor!  
 
Durerea provocată de acest lucru a fost greu de suportat! Poate că aşa trebuie să fie. Poate că trebuie să suferim până când, în cele din urmă, învăţăm să zburăm cu adevărat!  
 
Timişoara, 12.10.2014 Cantus Luciana  
 
(clasa a IX-a, SN1, Colegiul Naţional “C.D Loga”, Timişoara)  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Zbor frânt / Corina Lucia Costea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1382, Anul IV, 13 octombrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Corina Lucia Costea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Corina Lucia Costea
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!