AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Corina Diamanta Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 1771 din 06 noiembrie 2015        Toate Articolele Autorului

E PREA DEVREME PENTRU CRĂCIUN
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Septembrie, octombrie, noiembrie – de la un timp, e iarăși toamnă. Septembrie a rămas deja în urmă, cu zile senine și calde, cu plante și fluturi, cu cer înalt și limpede, parcă îndrăgostit de vara ce abia se încheiase. Octombrie a venit cu ploi, frig și frunze veștede, măturate din copaci de vântul aprig. Noiembrie a adus cu sine un soare rece, distant, zile scurte și nopți lungi. Lumina rară, asemenea unei haine strâmte, a amiezelor sale, te îmbie să mergi la pas, pe străzile din centrul orașului ori pe aleile parcurilor. De la Șosea până în Grădina Botanică, de la Băneasa până la Cinema Patria, Bucureștiul își risipește ultimele podoabe, înainte să își îmbrace straiele de zăpadă și ger.  
 
Acum, în noiembrie, este momentul sublim al grădinilor secrete. Căci deși iarna pare că bate la ușă cu un brad împodobit și colinde, în grădinile secrete, regina nopții e încă înflorită. Fiecare om are o grădina a sa secretă, ce îl așteaptă să o redescopere. De aceea, plimbă-te în grădina ta secretă în acest noiembrie. Adună amintiri, speranțe și flori de regina nopții. Și păstrează-le pe toate aproape de tine, chiar lângă inimă. Nu grăbi iarna. Las-o să vină la timpul ei. E noiembrie și e încă devreme pentru Crăciun.  
 
Corina Diamanta Lupu  
 
București  
 
6 noiembrie 2015  
 
Referinţă Bibliografică:
E PREA DEVREME PENTRU CRĂCIUN / Corina Diamanta Lupu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1771, Anul V, 06 noiembrie 2015, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Corina Diamanta Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Corina Diamanta Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!