AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Copii >  


Autor: Corina Diamanta Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 1714 din 10 septembrie 2015        Toate Articolele Autorului

AȘA SUNT COPIII
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
A fost odată ca niciodată un basm despre copii silitori, care așteptau cu nerăbdare să înceapă școala. Copii care aveau temele de vacanță făcute așa cum scrie la carte și lecturile suplimentare la zi. Copii pentru care școala era mai de dorit decât vacanța, copii care la ore stăteau tot timpul cu mâna sus, spunând: “Eu, răspund eu, eu!” Copii care imediat ce veneau de la școală se puneau pe învățat, lăsând la o parte orice distracție. Copii care își doreau să fie întotdeauna primii la învățătură, să știe cât mai mult, să fie de neîntrecut.  
 
Dar, așa cum am spus, acesta este un basm. În realitate, copiii sunt mai fericiți să se joace și să își petreacă timpul alături de prieteni, povestind lucruri de-ale lor, decât să învețe. Le este peste mână să se apuce de teme, când știu că toată săptămâna, până în weekend, dar chiar și atunci, cu măsură, trebuie să își vadă de carte și nu de ceea ce li se pare lor a fi cu adevărat, atractiv.  
 
De altfel, copiii sunt bucuroși când vine vacanța și dezamagiți când începe școala. Le place în vacanță, oriunde s-ar afla: acasă, la mare, la munte, la țară la bunici, pentru că se simt liberi. Nu îi încântă ideea de a rămâne în bancă o oră, pentru a avea apoi, o recreație de zece minute. Câteodată, copiii sunt aproape dependenți de tabletă, computer si telefonul mobil și nu îi deranjează să privească o zi întreagă, fără pauză, la televizor.  
 
Așa sunt copiii, cu mici excepții. Copiii se gândesc că adulții nu îi înțeleg. Adulții, la rândul lor, nu știu, poate, să se facă înțeleși. Oricum, nici un școlar, nici unul măcar, nu a gândit și nu a rostit aceste cuvinte: “De ar trece mai repede vacanța, să mă văd o dată la școală, să am teme, să intru în program, să lucrez suplimentar la mate și să fiu primul din clasă.” Nu-i ușor să fii părinte de elev, nu-i așa?  
 
Experiența de a fi părinte cu copil la școală este grea, dar unică și frumoasă. Pentru părinți, ea începe odată cu prima zi de școala și se încheie în ultima zi din vacanța mare. De ce atunci? Pentru că există teme de vacanță, iar grija pentru rezolvarea lor cade tot în seama părinților. Din fericire, părinții fac față cu success la toate solicitările rutinei de mamă și tată cu odrasle elevi. Iar la sfârșit, împart cu copilul lor această reușită.  
 
Baftă, atât părinților cât și copiilor, în noul an școlar care va începe!  
 
Corina Diamanta Lupu  
București  
10 septembrie 2015  
 
 
Referinţă Bibliografică:
AȘA SUNT COPIII / Corina Diamanta Lupu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1714, Anul V, 10 septembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Corina Diamanta Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Corina Diamanta Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!