CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Foileton >  


Autor: Corina Diamanta Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 1475 din 14 ianuarie 2015        Toate Articolele Autorului

LOGODNICUL MEU, FRED (VI)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
- Nu, dragă, eu nu cred în vise!, a încheiat Henrieta, cu un aer afectat și pretențios, o discuție începută de Ortansa, ceva mai devreme.  
 
Vorbele ei, pronunțate competent, ca o cunoscătoare ce se afla, îmi zgândăreau în suflet emoțiile provocate de întâmplările acelei nopți și mă intimidau, trezindu-mi totodată, neîncrederea în mine. Stăteam lângă fereastră, privind când strada pustie, căreia noaptea îi dădea un mister superficial, când chipul satisfăcut al Henrietei, reflectându-se înflorit, în oglinzile din salonul Ortansei. Aproape că regretam decizia de a mă întoarce să le țin companie! Aș fi rămas acasă ori m-aș fi dus din nou, la Nona, dacă nu ar fi fost la mijloc rândul de chei dispărute, mesajul neașteptat, din telefon și aluzia la nuntă și la buchetul miresei.  
 
Chiar, oare Henrieta unde își plantase buchetul, după ce intrase în salon? Când făcusem cunoștință cu ea, aceasta ținea în mâini un mănunchi de frezii albe, aidoma freziei purtate de Raoul, pe rever. Mi-am rotit privirea prin încăpere, încercând să îl descopăr. Buchetul nu se vedea nicăieri.  
 
- Raoul, a adăugat Henrieta, schimbând subiectul, parcă ziceai că ai comandat niște pizza! Cât mai durează până sosește, că mi s-a făcut foame? Cu soțul meu ai vorbit? El când are de gând să mai ajungă?  
 
- Vai, dar nerăbdătoare ai mai devenit, Henrieta, i-a răspuns el. De ce nu poți să te simți bine aici, cu noi? Ți-o fi foame? S-o rugăm pe Ortansa să iasă cu ceva la interval până apare băiatul cu pizza. Ortansa, a continuat el, nici măcar cu un pahar de apă nu ne-ai servit! Frumos e asta, din partea ta? Găseai tu ceva de-ale gurii până acum, dacă vroiai!  
 
- Nu cred că mai este nevoie să te ostenești să pui ceva pe masă, Ortansa, am spus eu. Tocmai a coborât din mașină băiatul cu pizza. L-am zărit pe geam.  
 
- Foarte bine, dragă, a oftat Henrieta, că doar nu era să mâncăm florile din buchetul meu! Știți cu toții ce important este acest buchet. Cineva trebuie să îl prindă!, a încheiat ea, uitându-se cu subînțeles, la mine.  
 
Căutătura ei m-a făcut să mă decid: aveam să mă întorc acasă, imediat. Voi lua sandalele primite în locul alor mele și mă voi duce la Nona. Mai mult ca sigur că Fred este încă la petrecere și fără îndoială că este același cu acel Fred pe care îl caut. Îi voi arăta sandalele și îi voi spune de mesajele primite. Voi clarifica lucrurile odată pentru totdeauna!  
 
Imediat ce s-a auzind sunând la interfon, m-am ridicat să deschid. L-am așteptat în prag pe băiatul cu pizza și când el a sosit, i-am anunțat pe ceilalți că am de gând să urc la mine. Ortansa, care până atunci își făcuse de lucru, aducând unele îmbunătățiri coafurii Henrietei, s-a arătat surprinsă:  
 
- Nu rămâi să mănânci cu noi?, m-a întrebat ea.  
 
- Puteți să începeți fără mine!, i-am răspuns. Ne vedem mai târziu.  
 
Am luat-o în sus, pe scări. Izbutisem să scap nesperat de ușor! Acasă, voi bea mai întâi, un ceai și numai după aceea, voi merge la Nona. Am descuiat și m-am oprit în bucătărie, să îmi pregătesc ceaiul. În scurt timp, mă instalasem în birou, pe o mică sofa așezată chiar în spatele ușii, cu o cană de ceai cald și câțiva biscuiți. Am lăsat lumina stinsă peste tot. Întunericul îmbrățișa fiecare colț, iar liniștea îi desăvârșea familiaritatea. În încăpere se mai simțea încă, parfum de scorțișoară, de la un bețișor aromat pe care îl arsesem înainte să plec la Nona. Am închis ochii și am savurat acel moment, vrând să păstrez cât mai mult prezentul. O toropeală plăcută m-a cuprins și parcă aveam impresia că mă aflu pe o plajă superbă, cu marea cântându-mi la picioare. Ceva magic și fantomatic mă învăluia. Am rămas astfel, un timp. La un moment dat, am auzit ca prin vis, cum cheia se învârte în broască și cineva pătrunde în casă. M-am cutremurat și am deschis ochii.  
 
Pași măsurați, egali, hotărâți, inspectau fiecare încăpere. Cine putea fi? Mintea mea lucra cu rapiditate, sărind de la un gând la altul, construind și distrugând presupuneri din cele mai fanteziste. Brusc, intrusul s-a oprit. Era clar că îl interesa ceva. Am deslușit că deschisese deressingul și acum, îmi trecea în revistă hainele și încălțările. După un timp, s-a lăsat tăcerea. Oricât îmi încordam auzul, nu distingeam nimic, nu ghiceam ce anume făcea. Îmi țineam respirația, întrebându-mă cât mai durează acest joc. Curând, vizitatorul meu a pornit mai departe. În dreptul biroului, a ezitat. Nu îmi rămânea decât să sper că nu va fi curios să știe ce este dincolo de ușa biroului. Îmi simțeam tot corpul încordat. Rămăsesem nemișcată, într-un colț al sofalei, cu ceaiul într-o mână și cu biscuiții în cealaltă, numărându-mi bătăile inimii. Și dintr-o dată, telefonul meu mobil, pe care îl uitasem pe masa din bucătărie, a început să sune, sfâșiind liniștea. Ce mai urmează acum, m-am întrebat? Sigur voi fi descoperită!  
 
În ciuda a ceea ce credeam, intrusul s-a întors din ușa biroului, a străbătul holul de la intrare și a ieșit din apartament. În timp ce telefonul suna insistent, cheia s-a răsucit în broască, pe dinafară. Scăpasem! M-am repezit la telefon. Pe ecran, era afișat numărul Ortansei. Am răspuns.  
 
- Da, Ortansa, am zis eu, ce este, ce s-a întâmplat?  
 
Din telefon, o voce calmă și caldă mi s-a adresat pe un ton liniștitor:  
 
- Bună, draga mea. Ce mai faci? Sunt Fred.  
 
Corina Diamanta Lupu  
 
București  
 
14 ianuarie 2015  
 
Referinţă Bibliografică:
LOGODNICUL MEU, FRED (VI) / Corina Diamanta Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1475, Anul V, 14 ianuarie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Corina Diamanta Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Corina Diamanta Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!