CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Jurnal >  


Autor: Constantin Milea Sandu         Publicat în: Ediţia nr. 1776 din 11 noiembrie 2015        Toate Articolele Autorului

Călcaţi de roţi şi frământaţi de lumini
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Foto: Troiţa RSB (Rezonator stelar de bioluminiscenţă solară) Procesare imagine: Raluca-Crina Florescu  
 
Motto: "Faceţi din cultură pietre de hotar şi duşmanilor le va fi greu să treacă peste ele !"  
 
Această Troiţă este un OMAGIU - la trecerea a doi ani de la marea sa plecare în stele – aceleia care a înviat cu minunăția sufletului ei prezența simbolică a HESTIEI, Zeiţa Focului și a Vetrei străbunilor noștri, în ritualul de reaprindere a Focurilor Dacice, focuri de de purificare a istoriei de neam: ARITIA D. POENARU.  
 
Se spune că o mare naţiune este precum o roată de moară. Poporul este apa care loveşte în paleţii morii sale, şi face ca roată să se învârte, spiţele sânt precum instituţiile statului care conduc roata, iar butucul precum Primul Principiu din care s-au ivit în copilăria umanităţii cei trei eoni distincţi, primordiali: Existenţa, Forma şi Beatitudinea (PP-EFB*). Când toate acestea merg bine roata morii se-nvârte. Căci e importantă nu atât apa care trece ci apa care loveşte în paleţii morii tale, spunea Bunicul cu înţelepciune iubitoare.  
 
Marii artişti, cei ce iubesc fără măsură lumea aceasta, sânt precum razele Soarelui din oceanul de eter-aer-foc-apă ce înconjoară pământul. Prin arta lor sacră, ei fac ca spiţele din Marea Roată să învârtă axa ideală a lumii şi a Cosmosului care trece şi prin centrul pământului. Axa este deci şi a cerului, iar punctele în care ea străpunge terra sânt numite cardines mundi – “ţîţînele lumii”. Pliniu cel Bătrân ne spune că aceste cardines mundi sânt în ţara hyperboreenilor, şi că ele prelungesc astfel Stâlpul Central sau Coloana soarelui de vis, de pe axa Pământului pe axa Cerului Cristalin.  
 
Arta-transformării PP-EFB* este felul lui Dumnezeu de a se descoperii omului, în jocul Lui cu cerul şi cu oamenii noi. La vremuri noi, oameni noi. Marii artişti ai timpului nostru sânt necesari lumii întregi, prin creaţia lor, naţională şi universală. În paralel cu arta lor, ei trebuie să se implice la nivel social planetar şi în geopolitică, pentru că fără ei roata de moară nu s-ar mai învârti.  
 
În Italia se spune că odată la 20 de ani toată clasa politică se resetează, se schimbă în întregime, şi este înlocuită de toate marile personalităţi din domeniul artei, ştiinţei şi religiei. Acest exemplu trebuie să-l urmăm şi noi, românii.  
 
Cu o roată de moară şi o picătură de ploaie începe universul Artei-transformării. Când picătura se usucă lumile se sting şi roata morii nu se mai învârte. Iar popoarele, înghiţite de universul tehnologic în sfera de putere a Timpurilor Moderne, sânt mereu călcate de roţi (de roţile ET-X-Y-Z) şi frâmântate de idei şi lumini. De Lumina Vie şi idei mari precum Infinitul şi Eternitatea, dar şi de ideologii şi lumini nefaste precum razele de lună care ne ard sufletele de vii.  
 
Căci iată ce ne spunea Aritia-Hestia, cea care a ales să plece în stele pe 10 Octombrie 2013:  
 
“CUVÂNT DE RE-NŢELEGERE, rostit la LUMINA FOCULUI DE NEAM, a Focului de Statornicie aprins pe Muntele Guga Mare, în Zi de Duminică, 11 Noiembrie 2012:  
 
Pământeni, luaţi aminte!  
 
Eu, HESTIA, Zeiţa Focului,  
 
am luat rază de Soare şi am  
 
frământat-o cu mâinile mele…Şi  
 
am plămădit-o, ca pe o taină…Şi  
 
am dat-o Omului Dac peste lume,  
 
să se bucure, să se încălzească,  
 
să se înalţe, să capete spirit…  
 
Dar ce a făcut-a Omul cu Focul  
 
Ce i-am dat? Scrum...  
 
Vreau să priviţi cum arată ideile lumii vechi  
 
si vreau să învăţaţi că ideile cad şi se ard,  
 
că lucrurile cad şi se ard, dar Flacăra Rămâne.  
 
A VENIT TIMPUL NOU…  
 
Aritia-Hestia  
 
( Fragment din cartea divinatorie: “ALESEI DE LUMINĂ. Voalul îngerului (des)cântat”, de Traian-Dinorel Stănciulescu, pag. 8. Editura Performantica & Biofotonic-Concept Iaşi, 2014.)  
 
Referinţă Bibliografică:
Călcaţi de roţi şi frământaţi de lumini / Constantin Milea Sandu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1776, Anul V, 11 noiembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Constantin Milea Sandu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Constantin Milea Sandu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!