CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Jurnal >  


Autor: Constantin Milea Sandu         Publicat în: Ediţia nr. 1552 din 01 aprilie 2015        Toate Articolele Autorului

Agonia Uniunii Europene (Volumul 2) În loc de introducere - O scrisoare pentru Raluca-Crina Florescu (partea a întâia)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Foto: Coloana soarelui de vis II, Geneza II şi Maria Magdalena (metal şi lemn de nuc)  
 
“Curăţă câmpul, ca să aibă loc să aterizeze îngerii”  
 
(Nichita Stănescu)  
 
Şirnea – Terra Mirabilis, 19 iunie 2014  
 
Dragă prietenă,  
 
O zi bună să-ţi dea Dumnezeu, cer înalt şi idealuri pe măsura Cerului Cristalin!  
 
Nu cunosc cum funcţionează fenomenul de comunicaţii electronice (IT), dar, după o cercetare privată în arta formelor sculpturale de peste un sfert de veac şi practicând o formă de meditaţie artistică şi de ascensiune celestă cu n-dimensiuni prin Cerul Cristalin văd bine cum curgerea puterii soft generează puterea curgerii doar atunci când are baza sa de sprijin pe fenomenul hard, care reprezintă puterea de a comanda, susţinută de forţa de oscilaţie a Soarelui ce sprijină Pământul.  
 
Oriunde am mergem, prin dragoste, în lume, dincolo de lume...noi ”mergem învăluiţi de întuneric numai sub umbra nopţii”... sub razele nefaste de Lună. (“Ibant obscuri sola sub nocte per umbram” – Virgiliu, Eneida, VI, 268).  
 
Şi totuşi, există, undeva, la orizontul misterului, “Raza Ra”, conectată prin“Steaua arzătoare cu opt raze” la Soarele uriaş, Soarele Atlanţilor din Carpaţi, din care se desprinde, la un moment dat, la Apusul şi la Răsăritul Soarelui, un mănunchi de opt raze, împletite în fir de aur şi de argint, ce dau roată Pământului.  
 
În acest sens, voi da doar un singur exemplu: Nichita Stănescu, poetul necuvintelor, are o poezie de dragoste cosmică, apărută în revista “Luceafărul”, cred că prin anii ’81. Mărturisesc că atunci când am citit-o, chiar din revista “Luceafărul”, am memorat-o în întregime la prima lectură; îmi amintesc că atât de tare m-am identificat cu ea, de parcă mi-ar fi transmis-o cineva “telepatic”.  
 
Iată, îmi spuneam atunci, marea mea descoperire:există poeme de dragoste nemuritoare, şi “cuvinte de cod” care pot boicota sfârşitul lumii sau, în acelaşi timp, să te facă să descoperi “Începutul Lumii”, Oul primordial şi Iubirea care există dinaintea “Facerii Lumii”, prin care se poate demonstra cu argumente ontologice existenţa lui Dumnezeu: Creaţia-procreaţia şi casa...Cele trei fericiri primordiale şi Primul Principiu din care s-au ivit în copilăria umanităţii cei trei eoni distincţi: Existenţa, Forma şi Beatitudinea (PP-EFB*)  
 
Iată şi poemul, în 16 versuri, pe care îl redau mai jos în întregime:  
 
“Steaua izbucnea în plâns  
 
Dând din raze o şuviţă  
 
Pe când eu cu un surâs  
 
Surâdeam spre-o fluturiţă.  
 
Mă trecuse primăvara  
 
Ca printr-un tunel un tren  
 
Fluturiţă, verişoara,  
 
Mă umpluse de polen  
 
Şi veni şi-un vânt sălbatic  
 
Care-mi smulse osul frunţii şi sprânceana  
 
De-o gândesc cu creierul molatic  
 
Pe Ileana Cosânzeana  
 
Şi cu scoarţă cenuşie  
 
Ca un lemn de miez de nucă  
 
Mă gândesc dac-o să vie  
 
Sau spre mine-o să se ducă.  
 
(Cântec de dragoste de Nichita Stănescu)  
 
La început sunt ca nişte“flăcări arginti”, din care se formează apoi o succesiune de globuri de lumină (“bile de memorie”), şi inele de lumină ce seamănă cu nişte verigi succesive ale fiinţei, înlănţuite prin“coloane cuantice”, Coloane infinite ce străbat Pământul în toate sensurile posibile, într-un “Univers-ciorchine”...  
 
Este vorba de o“rezonanţă holografică”, o oscilaţie şi pulsaţie solară alcătuită dintr-o inifinitate de lumi particulare, şi paralele, de ovoide galactice elementare cuplate între ele prin opt Coloane infinite la o “Stea arzătoare cu opt raze”, posibil chiar printr-un fenomen de Panspermie stelară, ce pătrunde prin toate corpurile umane.  
 
După părerea mea, sunt “bile de memorie universală”, din pulberea stelară, lansate de oamenii de la zei în anumite zone ale Cosmosului, cu diametru unui fir de păr uman, care au filamente de aur pur şi alte “metale grele” la exterior şi material biologic în centrul lor (sămânţă de Inteligenţă Luminoasă şi “scântei” din Soarele Central Vindecător.  
 
În finalul din partea a doua a eseului teatrologic - “Reportajul imaginal* la un congres internaţional al femeilor”- am un fragment pe care, deşi e cam lung îl redau aici în întregime, pentru că încearcă să explice într-un fel acest dublul fenomen:  
 
“Omul este un bio computer şi prin extaxul lui sex-intelect-ual se face o descărcare totală de date genetice, astfel se produce (şi reproduce prin creaţie-procreaţie-casa PP-EFB*) prin “transferul de personalitate” o informaţia genetică replicativă stransă de mii de ani în AND-ul său, şi aşa ne putem explica de ce o naţiune este puternică sau degenerată şi distrusă în celula ei şi până la urmă în sământa de Inteligenţă Luminoasă a maestrului Artei-transformării şi a Madonnei Inteligenţa.  
 
Cu alte cuvinte, sămânţa bărbatului e creier şi memorie universală din Panspermia stelară şi din Iubirea care există dinaintea “Facerii Lumii”, şi în extaxul lui sex-intelect-ual sau mai bine zis în extazul lui sex-eros-experienţial al Celor Doi Eros - unul înaripat, iar celălalt care înaripează el simte bine cum toată Inteligenţa Luminoasă e absorbită, stoarsă şi pompată în cea mai misterioasă instalaţie erotică a tuturor timurilor: MADONNA INTELLIGENCE - EURYNOME – ZEIŢA EXTAZULUI! Această Mare Zeiţă a tuturor lucrurilor, a despărţit cerul de mare şi a dansat pe valuri, pentru a crea vântul de nord şi naşterea soarelui. Este vorba de Marea Zeiţa oceanidă născută de titanida Tethis de la Okeanos şi născând la rândul ei, de la Zeus, pe cele trei Harites – Cele trei Graţii!”  
 
Cu alte cuvinte, este vorba de Sursa de energie a materiei primordiale a creaţiei, de o forţă uriaşă de renaştere spirituală a Luminii şi a Soarelui, din care, la un moment dat, după ce te-ai conectat la “Raza Ra”, se poate declanşa o mişcare feministă universală, a cărui forţă nu o vei mai putea controla, dar care, în schimb, îţi va controla inima, sentimentele şi raţiunea ta.  
 
Astfel, vei ajunge să pui în mişcare o realitate materială şi imaterială în acelaşi timp (la confluenţa dintre plasmă solară,“miasma”, şi magnetismul biotopului nostru terestru) ce se impune singură ca un fenomen de evoluţie naturală în ştiinţa viului şi în “preştiinţă divină”.  
 
Este vorba, cred eu, un dublu fenomen ce se petrece prin revelaţie, “prin vis”, în Templul Soarelui, în templul cerului-pământesc (TDMC*), ce nu mai poate fi controlat de pământeni, dar care poate fi prevăzut de zeiţele-mume ale Pământului, de Preotesele Soarelui, plecate la cer şi venite din cer, şi de oamenii de la zei care trăiesc pe pământ pe un“loc fără de loc”, într-un topos atops”.  
 
Aceste entităţi spirituale superioare - care se manifestă în oameni printr-o lumină fluidă, dar numai prin oamenii de la zei şi prin oamenii creştini, deci sub o formă de flacără albă, flacără neagră şi flacără vie, sub formă de zei şi de semizei, de zeiţe-mume sau de semizeiţe, de îngeri solari sau de demoni sublunari, printre aceştia, zece Preotese ale Soarelui şi zece Cârmuitori Eonici - sunt responsabile cu mişcarea de oscilaţie şi de pulsaţia a Pământului şi a celor doi mari luminători, Luna şi Soarele.  
 
Simbolic, toate aceste entităţi superioare fac Lumina şi Întunericul, Ziua şi Noaptea, anotimpurile, revoluţiile şi toate VALORILE UMANE – Iubirea, Pacea, Visul, Arta-transformnării PP-EFB*, Acţiunea, Prosperitatea, Frumuseţea, Puterea, Înţelepciunea, Credinţa şi Adevărul Creaţiei - toate se fac prin“ministeria facerii”de către aceşti zei mesianici şi Cârmuitori Eonici.  
 
Şi tot aceste entităţi superioare fac medierea energetică între cer şi Pământ, între oameni şi zei, iar în perioada de manifestare cosmică, a Stelelor Fixe, în Marea Trecere, schimbă sensul forţei pe“scara creaturală” şi de pe axa Pământului pe axa cerului – axa pământului este şi axa cerului -, trecând prin cele opt ceruri (planete, stele) pe orbita celui mai mare corp ceresc, Centura fotonică, adică până în Cerul Cristalin, al IX-lea, cerul Stelelor Fixe, din care se poate trece în Cerul Empireu, unde locuieşte însuşi Dumnezeu, Creatorul Universului, Sfânta Familie şi Cristos-copil, Sfânta Mamă a lui Dumnezeu, Mama celor Vii, al treilea eon din Ogdoadă.  
 
Aşa cum se ştie, şi cum spun toate cărţile sfinte, Umanitatea este o creaţie fluidă a lui Dumnezeu, la origini o creaţie divină ce a avut loc prin Sfânta Familie, prin apocalipsul Sfântei Mame a lui Dumnezeu, care a coborât pe Pământ, printre noi, şi care ne-a creat din Iubirea care există dinaintea Facerii Lumii. Şi nici nu poate fi altceva, fără această Dragoste şi Iubire dintru-început.  
 
Astfel, Puterea Iubirii guvernează peste oameni deoarece este fluidă, deoarece este capabilă să curgă într-una, de la Facerea Lumii până la Sfârşitul Lumii - Sus, în cer, printr-un proces biologic de Octomorfoză, într-un Ocean de Stele arzătoare cu opt raze, un Ocean de eter-aer-foc-apă ce înconjoară Pământul ca o Centură de foc stelar, iar jos, pe pământ, printr-un proces biologic de Pentamorfoză, într-un amestec de“pământ, apă, gheaţă, foc şi sânge” (să ne ferim să uităm asta vreodată!)  
 
Azi, este deja cunoscut faptul că jocurile de putere (de putere hard şi de putere soft) pot interveni tragic în jocurile minţii umane, uneori, printr-un control total al minţii – astfel pot muri milioane de oameni, în timp ce mintea lor desfaşoara harta jocurilor pure: oamenii creştini mizând pe conexiunea cu Harta Minţii lui Dumnezeu, oamenii de la zeii mizând pe “rezonanţa holografică”, pe Eonul mesianic, iar ceilalţi oameni pe eonul Dracului. “Diavolul sunt“ceilalţi”oameni”, spunea prin anii ’70 dramaturgul şi filozoful existenţialist francez J.P. Sarte. Cât de adevărat!  
 
Ca să boicotez sfârşitul lumii, am“transformat cuantic” prin Arta-transformării (PP-EFB*), inclusiv prin “coloane cuantice”, durata profană a jocurilor de“putere hard” ce aparţin unor dimensiuni diferite ale realităţii - reactualizând întoarcerea la Timpul originar, la mitul omului solar, contemporan periodic cu Zeii Cei Mari de la Dunăre - în jocurile minţii ce desfăşoară harta jocurilor pure ale”puterii soft” - astfel, am proiectat această carte“semnal”: O sută de ani de război sub sabia psihotronică.  
 
(*PP-EFB = Primul Principiu din care s-au ivit în copilăria umanităţii cei trei eoni distincţi primordiali: existenţa, forma şi beatitudinea.)  
 
Cam asta e esenţa cărţii noastre, care va trebui s-o facem publică cât mai curând posibil. Deşi sunt aproape convins că doar 5% din generaţia mea, generaţia optzecistă, şi poate 10% din generaţia ta, generaţia douămiistă, împreună cu generaţia IT-ştilor crepusculari vor putea înţelege aceste jocuri ale minţii şi duble fenomene (soft and hard), va trebui să ne implicăm în modul cel mai serios în geopolitică, pentru a salva civilizaţia globală şi a rezolva problemele grave cu care se confruntă omenirea: Iubirea, Arta-transformării, pacea, războiul şi moartea.  
 
Îţi trimit, aşadar, al doilea volum de carte: eseul Agonia Uniunii Europene (UE) – cu subtitlu: O sută de ani sub sabia psihotronică (1914-2014). Primul volum al eseului (şase părţi - 80 de pagini) e publicat deja încă din 8 decembrie 2013 pe revista Confluenţe literare. Al doilea volum, ţi-l trimit pentru lectură, pentru a-l traduce şi publica apoi în coautorat pe noul nostru site “Terra Mirabilis Habitat – Comunitate autosustenabilă – Prietenii aurice şi proteice în artă şi ştiinţă”.  
 
Data prezumată a predării, unei edituri a acestei cărţi“semnal” – fie şi în ediţie digitală – ar trebui să fie 31 decembrie 2014. Cere ajutor de la toţi prietenii tăi buni să ne susţină financiar cu o mică donaţie, ca să publicăm această carte, pentru binele lumii întregi şi a familiilor noastre româneşti.  
 
Să nu te înfricoşeze prea mult tot ce am scris în acest eseu, în al doilea volum numit Al treilea război mondial. Am scris pentru generaţia ta, douămiistă, şi a copiiilor tăi. La rândul tău, va trebui să scri pentru generaţia copiilor tăi şi a copiiilor copiiilor tăi, dacă vrem să lăsăm moştenire generaţiilor viitoare o planetă sănătoasă şi locuibilă.  
 
După părerea mea, realitate geopolitică actuală e mult mai gravă decât am prezentat-o eu sau decât o cunoaştem noi în acest moment greu al istoriei. Ba chiar aş spune că, trecută prin prisma ta (a generaţiei tale) poate ar fi necesar să o completezi cu fragmente noi sau să adaugi la eseu alte aspecte care ţin de“medicina informaţională” şi de politica de Depopulare Globală, prin “Programul Terra PIG5”.  
 
Există oameni de la zei, oameni creştini, oameni din oameni şi oameni fără destin, fiinţe cu sufletele însângerate, sfâşiate de colţii hienelor existenţiale, care luptă la vedere sub sabia psihotronică cu Moarte şi cu Arhonţii care practică Politica Depopulării Globale.  
 
Acestor oameni-îngeri şi oameni-demoni li se adresează cartea noastră“semnal”.  
 
Nu vreţi să ştiţi cum trăiesc oamenii-îngerii? Dar cum ucid oamenii-demoni?  
 
Nu vreţi să ştiţi cine sunteţi, de unde veniţi şi încotro mergeţi?  
 
Cum se ajunge la Adevărul Creaţiei, alternativă la istoria ideilor şi credinţelor religioase, nu vreţi să aflaţi?  
 
Agonia UE încearcă să răspundă la trei întrebări de bază: În ce Europă trăim? Cine ne fură cultura noastră? Cine sunt teroriştii intelectuali care comit genocidul economic şi cultural, la nivel social-planetar.  
 
“Moartea este un NU spus vieţii; dar şi viaţa este un NU spus morţii. Aveţi curajul de a spune NU şi veţi învia a treia zi. Creştinismul spune că toate păcatele se iartă, chiar şi păcatul înpotriva spiritului. Căci nu există altă moarte decât moartea spirituală şi nu există altă înviere decât aceea în fluviul ideilor. Nu în mlaştina lor mohorâtă.”  
 
(“Păcatul împotriva spiritului” de Ioan Petru Culianu, ediţia 2005, pag 16)  
 
“ INTRAŢI! Nu vă fie frică. Mergeţi până la capăt! Aici există o regiune intermediară care e cea a “formelor spirituale” pline de “făpturi metafizice” ale Occidentului şi Orientului îndepărtat. În această regiune carpatică stau oamenii împreună cu spiritele celor morţi, geţii şi dacii nemuritori, şi conversează cu îngerii şi cu demonii. Aceştia suntem noi, Atlanţii din Carpaţi.  
 
Şi a fost seară – mai precis Occident, adică tărâmul unde se îndeplineşte occasus solis, “uciderea soarelui” prin “moarte integrală” (morte di bacio) – Şi-ai coborât din ceruri până-n inima mea, prin mijlocul stelelor, ca printr-un întuneric, trecea din ceruri până la mine Coloana soarelui de vis, ca un stâlp luminos, tăind tot văzduhul! – Şi a fost dimineaţă – Orient – zi întâi -, primind setea Duhului fără spaţiu şi timp şi intrarea în Neantul Divin, devenind călător neânfricat prin Coloana prizonierelor neantului divin şi prin Coloana Femeia îngerul melancoliei, spre Împărăţia sufletelor de lumină fără de sfârşit.  
 
Dar aceasă ÎMPĂRĂŢIE-ÎNĂLŢARE-ÎMPLINIRE nu vine atunci când o cauţi, ci numai atunci când eşti pregătit să o primeşti. Cel puţin pentru un destin pecetluit (cu trei eclipse de porţi), ca acela al românilor.”  
 
(Fragment din Jurnal de atelier, 11 iunie 1999, SMC)  
 
(Aceste fragmente de mai sus ar putea fi introduse la Argumentul cărţii, după eseul tău “Viitorul începe azi”)  
 
* * *  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Agonia Uniunii Europene (Volumul 2) În loc de introducere - O scrisoare pentru Raluca-Crina Florescu (partea a întâia) / Constantin Milea Sandu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1552, Anul V, 01 aprilie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Constantin Milea Sandu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Constantin Milea Sandu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!