CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Carti >  ,, Aproape Unul ,,

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
,, Comentariu ,, ,  
  
Această carte de poezii aparține poetei Mariana Rogoz Stratulat și este o selecție tematică din culegerile de versuri publicate până în prezent, adăugând acestora și alte inedite. Cartea a apărut sub egida ,, Asociația Universul Prieteniei ,, Iași, la Editura PIM, anul 2015.   
Prefața cărții este semnată de o binecunoscută poetă și prozatoare din Galați, Cezarina Adamescu.  
Redactori de carte sunt: Carmen Antoaneta Marcean și Rodica Rodean.  
Grafica cărții are ca autor pe Maria Otilia Hodină.  
Autoarea aduce sincere mulțumiri, Primăriei Orașului Panciu – domnului primar Iulian Nica, pentru sprijinul acordat în apariția acestei cărți. Inestimabilele poeme cuprinse în - Aproape Unul - pline de o frumusețe aparte, mi-au dat privirilor, asemeni unor crochiuri trase în linii simple, un domeniu tematic plin de dragoste, la care să adaug obiecțiile mele, însă să țin cont și de trăirile poetei : de năzuințele sale de ordin sentimental, dorinței sale firești de a dărui citirorului prin versurile scrise,dorința cea mai profundă pentru dragoste; dragostea dintre un bărbat și o femeie; dragostea începutului și sfârșitului; dragostea fluterelui rătăcit prin trifoi și iarba plăpândă; dragostea întrebărilor tainice împărțite cu visarea.  
………………………………………  
Mă caut și te găsesc  
în palma cerului  
cântând  
cu ciocârlia   
în șoapta brazilor,   
scriindu-ți poezia,  
în gândul unui an  
ieșit din calendar,  
în flacăra aprinsă  
demult,  
de-un vechi amnar…,,  
- Cine sunt eu ? Cine ești tu ? -   
După ce parcurgi poezia acestei cărți citind-o, ori recitind-o, îți dai seama de valoarea ei și a autoarei, care printr-o metempsihoză lirică dătătoare de bucurii și gânduri plăcute, se strecoară cu multă ușurință în sufletele noastre, lumina iubirii. Lumina, vărsată de un Vărsător…  
,, Ochii își sting lumina  
în brațe de flori…  
Adoarme gândul  
în purpuriul pașilor…  
Îngerii coboară pe fire de vis…  
Viața pulsează  
iubire…  
cuvânt…  
infinit…  
În suflet a nins…  
rouă…  
chemare …  
surâs …  
-Lumina -  
Poeta Mariana Rogoz Stratulat, trăiește în unicitatea ei, momentul ! Unele idei repetate prea des pare a intra în identitatea multiplicității…însă autoarea cu stăpânirea de sine, știe să-și impună linia identificării proprii: prin murmure, șoapte lirice, chemări și tristeți, îndoieli și extaz, vorbe îmbrăcate în culoarea aurei afective.  
,, Oamenii se închină  
în fața lor  
și încep să iubească.  
Piramidele deschid  
un ochi  
către cer  
prin care zboară păsări  
cu aripi caudate. ,,  
- Geometria vieții -  
Poezia Marianei Rogoz Stratulat, prin caracterul ei de exprimare, va fi o împlinire cu străluciri și în alte cărți pe care le va edita !  
……………………………….  
,, Destrămăm  
pânza tăcutelor iubiri  
pierzându-ne timpul  
fără rost,  
mâncându-ne  
unii pe alții…  
Murim  
într-o altă zi  
luând cu noi  
toate durerile lumii ! 
Referinţă Bibliografică:
,, Aproape Unul ,, / Constanţa Abălaşei Donosă : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1696, Anul V, 23 august 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Constanţa Abălaşei Donosă : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Constanţa Abălaşei Donosă
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!