CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Ecouri >  Întâlnire de suflet
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Pentru mine, nu există nici o diferență între oameni; cine-l iubește mai mult pe Dumnezeu, acela îmi va fi mai aproape. De când mă știu făcând artă-plastică ( grafică, acuarelă și pictură pe pânză ), scrieri literare și cunoscând oameni și oameni, totdeauna m-am călăuzit după același principiu: să am libertate, să nu mi se impună ori să impun. Că unii suntem mai buni sau alții mai puțin, nu suntem din voia lui Dumnezeu, ci numai din propria noastră voință. 
  
În ziua de 18 august 2015, am fost prezentă la Eforie Sud – Hotel Milcov, răspunzând astfel celor două invitații primite; prima din partea Asociației – IHTIS.RO al cărui coordonator este Mihaela Mihăescu în cadrul căruia Ana Maria Gîbu pe lângă activitățile sale de voluntariat, si-a relansat și cartea ,, Când vor muri macii ,,. A doua invitație mi-a fost făcută de către doamna Floarea Cărbune, poetă și prozatoare, coordonatorul Concursului Internațional ,, Art & Life ,, din Japonia patronat de Cristina Cărbune Inoguchi, având ca Președinte de Juriu pe Pr.Prof. Cristian Gheorghiu, concurs ajuns deja la a IV a ediție, Floarea Cărbune fiind prezentă aici spre a înmâna premiile și medaliile obținute unor participanți printre care Ana Maria Gîbu și subsemnata. 
  
La sosirea nostră acolo; Floarea Cărbune din Constanța, Luminița Zaharia din București și a mea din Brăila, surpriza mi-a fost atât de puternică când noi cele trei poete am fost întâmpinate de Mihaela Mihăescu, motorul acestei asociații adresânduni-se: 
  
,, Voluntariatul înseamnă reușita transformării fiecărui ,, nu pot ,, într-un proiect de succes. Voluntariatul te formează ca om: mai responsabil, mai organizat și mai eficient, știind cum să vorbești, cum să pui problema sau cum să soliciți ceva. Noi tinerii suntem o țintă pentru preocupările vieții contemporane. Tineretul de pretutindeni este invadat de un torent puternic și năvalnic de informații variate care uneori sunt negative și distructive pentru suflet. Dacă nu căutăm să ne bazăm și pe legile morale și să avem credință, vom deveni o țintă pentru oricare provocare. Cine crede și-l iubește pe Dumnezeu, acela va fi mai puternic, frumos la suflet și curajos; folositor societății în care trăiește ! ,, 
  
Aici, m-am trezit ca între membrii unei familii, unde ființa Mihaela Mihăescu, era capul acestui trup mistic. După relansarea cărții ,, Când vor muri macii ,, a poetei Ana Maria Gîbu, prezentată de poeta Luminița Zaharia, Floarea Cărbune a înmânat premiile cu medaliile celor ce le-au obținut, printre care Anei Maria Gîbu și mie Constanța Abălașei-Donosă. Mi-au fost înmânate Medalia ,, Floare de Cireș ,, și cele trei premii; 1. Grand prize – Secțiunea Eminescu, album. 2. Diploma de Excellence – Secțiunea Pen Drawing. 3. Premiul Juriului – Secțiunea Poezie religioasă. 
  
Cu acest prilej am cinstit toată vrednicia doamnei Floarea Cărbune prin prezența mea la Eforie Sud cât și prin cuvintele pe care i le-am adresat: 
  
,, Mulțumesc distinsă doamnă și prietenă cu har în ale scrisului, doamnă Floarea Cărbune ! Și cum spune o vorbă înțeleaptă: vorba sună, fapta tună !...Faptele Domniei Vostre de câțiva ani la rând, în tot ce faceți cu dragoste pentru semeni, vă pot caracteriza ca un vrednic spirit, înaintea altor spirite care încearcă să facă ceva. Spun acest lucru făcând vorbire despre Concursul Internațional din Japonia, care a intrat deja în eternitate și va rămâne cunoscut, de vor știi și generațiile noi despre acesta, iubitori de frumos, iubitori de cultură. 
  
Dacă la prima ediție a acestui concurs internațional au fost emoții poate, astăzi gândesc că vi se pare frumos ! Spun acest lucru fiindcă cu siguranță dragostea Domniei Voastre față de semeni, față de cultură și promovarea ei, au înnoit multe suflete omenești făcându-le cunoscute în lumea întreagă prin domeniul online. 
  
În ceea ce mă privește personal, vă mulțumesc pentru toate premiile obținute până acum în Japonia, dar în mod special pentru cele obținute anul acesta, 2015. Unul dintre ele este închinat marelui nostru poet nepereche Mihai Eminescu, pentru scrierile mele și arta grafică - ilustrații la poeziile sale. Și cum Eminescu a avut harul de la Dumnezeu ca pe o misiune evanghelică de a cânta arealul în care s-a născut, tradiția poporului său și frumusețea locurilor străbune, de asemeni și Domina Voastră ați avut și sper să aveți în continuare această înaltă misiune de a-l cânta mereu pe Eminescu de la Teiul de Argint, până la Florile de Cireș - emblemă sfântă a Japoniei. 
  
Menționez că toată rânduiala dumneavoastră plină de dragoste pentru semeni pe care a-ți făcut-o ani la rând spre a promova cultura română și talentele necunoscute, este precum firul neîntrerupt al unei rugăciuni sincere către Dumnezeu, pentru creatorii de valori prin iubirea și dragostea de care dați dovadă, făcând ca iubirea de aproape să-i determine pe semeni să aibă respect, iubire și să trăiască în pace unii cu alții ! 
  
Vă mulțumesc pentru tihna pe care mi-ați dăruit-o în suflet ! 
  
Referinţă Bibliografică:
Întâlnire de suflet / Constanţa Abălaşei Donosă : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1693, Anul V, 20 august 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Constanţa Abălaşei Donosă : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Constanţa Abălaşei Donosă
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!