CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Carti >  Un cuvânt,
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Scrisorii către Alex(t)andra 
  
Scrisoare către Alex(t)andra , poezii – autor: Sebastian Golomoz. 
  
Lector de carte: Maricica Stroia. 
  
Traducere în limba franceză: prof. Virginia Bogdan 
  
Editor: Gheorghe A. Stroia 
  
Poeziile lui Sebastian Golomoz, integrate în paginile unei scrisori au în ele simțirea, gândirea și spiritul candorii primare dăruite Alexandrei din necesitatea unei receptivități sublime, deschiderii lui – asemeni unui cavaler, prin a scrie vers după vers care stă la baza trăirilor sale sufletești, interferențelor sentimentale de la care învață din propia-i experiență. 
  
,, Lucrând la fabrica de vise 
  
A deschis porțile închise 
  
Rămâne o baladă pentru pian 
  
Eternul visător, Sebastian. ,, 
  
- Curriculum Vitae - 
  
În serile lungi meditând, sau uneori la o cafea de pildă, ca un cerșetor de dragoste – poetul adună și memorează gânduri rimate și ritmate în poeme speciale mai toate slujind cu un scop: gândul și dragostea pentru Alexandra. Prin întrebări retorice, uneori își cântă isprăvile autodepășindu-se din vasta sfială aflată în fața iubirii. Imaginea poeziilor lui Sebastian Golomoz este realistă; dorința este insuficientă ori poate nehotărâtă spre a-și atinge stăpânirea de sine. Își îngăduie să înceapă din nou, totul de la capăt. 
  
,,Te-am căutat stigmatizat boem 
  
Tu nearătându-te în nici un chip 
  
Deși ți-am scris poem după poem 
  
Mi-ai îngropat iluziile în nisip. ,, 
  
- Nocturnă - 
  
Este poetul care simte ! Simte profund și descoperă toate semnificațiile iubirii pe când alții, le-ar simți mai ușor. Poezia sa este dominată de dorință; dorința ordonată de un ritm asupra persoanei iubite care ea uneori își arată mirajele prin invarianță. 
  
,, Sărută-mă sincer pe frunte 
  
Buzele să le facem mănunchi 
  
Înflorit pe-al fericirii munte 
  
Cules întâi de pe genunchi. ,, 
  
- Sărută-mă - 
  
Poetul Sebastian Golomoz, rămâne același ,, căutător sau cerșetor de dragoste,, ; peste timp, noaptea sau în lunile lui cuptor, previzibil, regretând uneori – dar în același timp fiind singurul martor al propiilor trăiri, pierdut în propia-i poezie și guvernând în țesătura tematică din dragoste pentru ea. Unele schimbări impuse de timp în propia-i viață au însemnat pentru poetul Sebastian Golomoz, o revenire și mai puternică la propiile sentimente, chiar poate o lărgire ramificată, poezia sa luând o altă întorsătură: poetul gândind uneori să schimbe numele iubitei a nu se simți trădat. 
  
,, Cochetezi cu mulți băieți 
  
Dar, la mine te gândești 
  
Cu visuri dulci îi îmbeți 
  
Dar, pe mine mă dorești ! ,, 
  
- Dar, pe mine... – 
  
Citindu-i poezia din capitolul I ,, Sentimente în vers clasic ,, și din capitolul II ,, Sonate și rondeluri din Par(ad)is ,, - simt cum poetul așteaptă precum un prizonier să-și lege sentimentele de muzica naturii, de rafinamentele simțirii pentru tot ce este trainic în viață, IUBIREA. 
  
,, Alex(t)andra, să știi că mai am 
  
o pată albă în care 
  
îți poți îmbrăca visurile. 
  
Alex(t)andra, simți un ultim petec virgin 
  
de speranță sărutându-ți tălpile ? 
  
Tu decizi dacă îl strivești sau 
  
îi oferi elixirul eternității. ,, 
  
Referinţă Bibliografică:
Un cuvânt, / Constanţa Abălaşei Donosă : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1501, Anul V, 09 februarie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Constanţa Abălaşei Donosă : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Constanţa Abălaşei Donosă
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!