CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Scriitori >  ( C ) Rug, a poetului Gheorghe A. Stroia
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
( C ) Rug, a poetului Gheorghe A Stroia  
  
( C ) Rug, este o carte ce reprezintă rodul iubirii către Dumnezeu: cu pasiune, cu respect tălmăcit în frumoase cuvinte de către autorul ei, poetul Gheorghe A. Stroia. Citindu-i poemele, oricine poate afla cu mare uşurinţă despre gândurile Domniei Sale ferme, din propia-i convingere, inestimabilă gândire pentru această temă, sublimă oricărui suflet. Năzuinţele sale sunt de ordin spiritual, dorinţă firească a sufletului său creator ce se poate regăsi încă de la începutul cărţii. 
  
Dă-mi Doamne, 
  
trup de vânt 
  
şi ochi 
  
de curcubeu, 
  
să zbor 
  
peste pământ, 
  
să-mi fac din suflet zmeu. 
  
Punându-ne la îndemână poeme mici şi simple, uşor de citit, această carte dătătoare de bucurie lăuntrică în care sufletul său stă în rugă permanentă cu Dumnezeu, trăind în fiecare clipă momentul bucuriei. Bucurie, simplu de mânuit. Bucurie, luată în braţe. Bucurie, purtată oriunde şi oricând. Bucurie, împărtăşită semenilor. Bucurie, împărţită cu visarea, cu întrebările şi dorinţele.  
  
( C ) Rug, este cartea unui poet scrisă şi dăruită sub semnul pasiunii pentru rugă; sub semnul sentimentului se satisfacţie şi al stăpânirii de sine: cât a dăruit, totatât a primit de la Dumnezeu. Fiecare poem este redat sub forma unor multiple multiplicacităţi de sentimente ale rugăciunii prin: doriri, cuvinte simple, chemări, tristeţi, extaz, gânduri tulburătoare îmbrăcate într-o aură tricotată din dragoste. Sunt convinsă că această carte are preţul ei unic cuprinzând pe deplin poezie smerită, cugetare care lipseşte atât de mult semenilor contemporani, autorul tânjind zilnic după privirile Domnului, primind în schimb răbdarea cea bună şi dreaptă; de a creea. La urma urmei, răbdare înseamnă credinţă în puterea binelui şi a dragostei care este totodată motorul permanent al vieţii noastre. Autorul cărţii Gheorghe A. Stroia, se orientează zilnic către rugă, şi prin aceasta ne dă de înţeles că Dumnezeu şi arealul în care existăm, este dragostea. 
  
O ceaţă 
  
deasă, deasă 
  
se-aşterne 
  
peste mine, 
  
ridic ochii 
  
spre Ceruri 
  
spre Tine Doamne 
  
strig: 
  
Ridică-mă-n  
  
lumină  
  
şi uită-mi  
  
de păcate, 
  
şi Fă 
  
să-mi fie 
  
tot sufletul... 
  
un frig.  
  
Constanţa Abălaşei-Donosă  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
( C ) Rug, a poetului Gheorghe A. Stroia / Constanţa Abălaşei Donosă : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1334, Anul IV, 26 august 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Constanţa Abălaşei Donosă : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Constanţa Abălaşei Donosă
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!