Confluenţe Literare: FrontPage
CONFLUENŢE LITERARE

CONFLUENŢE LITERARE
ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Home > Redactia > Mesaje >  


Autor: Confluenţe Literare         Publicat în: Ediţia nr. 2082 din 12 septembrie 2016        Toate Articolele Autorului

Contorizarea după Cititori și Promovarea ca Autor
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Stimate Doamne și Domni Autori,  
 
Nu am mai scris de mult timp un mesaj către dumneavoastră. Din rațiuni legate de anumite probleme personale, nu am mai fost la fel de activ ca în anii trecuți nici ca autor și nici ca administrator al publicației. Cu toate acestea, periodic, am remediat problemele de funcționare pe care le-am constatat și am răspuns la mesajele pe care le-am primit pe adresa redacției.  
 
Între acestea am constatat un număr însemnat de sesizări privind corectitudinea sistemului de contorizare a voturilor, existând următoarele situații tipice:  
 
1. Se realizează distribuirea de foarte multe ori a articolelor, acest lucru neavând o limită precisă, de exemplu pe Facebook, fapt care conduce la creșterea numărului de voturi în mod artificial (Facebook nu mai face diferență între distribuire, like în pagină și like pe vot ca și contorizare).  
 
2. Se dau enorm de multe like-uri pe link-ul de distribuție al articolului pe Facebook fără să se viziteze pagina, fapt care conduce la creșterea numărului de voturi fără acoperire în realitate (Facebook nu mai face diferență între distribuire, like în pagină și like pe vot ca și contorizare).  
 
3. Statistic vorbind, există multe persoane care citesc, dar nu dau like-uri la articole, deși le-a plăcut ce au lecturat.  
 
4. Statistic vorbind, există multe persoane care citesc, dar nu au conturi în rețelele sociale.  
 
Prin urmare, am revenit la sistemul de clasificare pe baza numărului de cititori. În plus, am început implementarea unui sistem tot mai robust privind contorizarea numărului de cititori.  
 
Indiferent de metodă, există însă o problemă fundamentală la orice sistem de votare și anume încercarea de manipulare a contoarelor de înregistrare. După cum m-am convins, nu există în momentul de față un sistem infailibil de contorizare. Prin urmare, corectitudinea celor care scriu și accesează revista rămâne principalul factor în realizarea unei clasificări corecte.  
 
Sunt conștient că mulți dintre noi trăim în România sau avem legătură cu ceea ce se întâmplă aici. Murdăria care abundă, fizic și moral, în mediul românesc reprezintă o caracteristică dominantă în momentul de față.  
 
Însă revista „Confluențe Literare” mi-am dorit să fie o contrapondere la aceste influențe josnice și un model de contracarare a tendințelor negative din mediul online românesc. Reușita acestei inițiative depinde de fiecare dintre cei care s-au alăturat acestui proiect cultural și literar.  
 
Zilele trecute, mai precis în urmă cu o săptămână (03.09.2016), am avut ocazia să particip la aniversarea a 30 de ani de la absolvirea liceului militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza. A fost un prilej extraordinar să îmi reîntâlnesc colegii, cadrele didactice și comandanții. M-am simțit minunat. A fost prima oară când am participat la un astfel de eveniment și voi repeta experiența la 5 și 10 ani.  
 
Am avut alături de mine și pe soția mea la eveniment. Era prima dată când ea pășea într-un liceu militar. Impresiile au fost puternice și cu emoție a scris un articol de care am aflat numai după ce l-a publicat. Nepremeditarea acestui gest a conferit o spontaneitate și o autenticitate a exprimării care au impresionat pe toți foștii mei colegi de clasă și de an (militari de carieră dealtfel, adică greu de emoționat), precum și grupul de pe Facebook al liceului incluzând cadrele didactice ale liceului.  
 
Cu această ocazie și cu multă bucurie, s-a aflat și despre revista noastră în rândul a sute și de persoane. Promovarea a fost naturală și spontană.  
 
Revenind la acea ocazie, au fost mulți foști colegi care mi-au spus în particular că ei citesc revista (adică nu neapărat pe mine!) și sunt deosebit de încântați de paginile ei. Astfel de afirmații le-am primit și din partea altor colegi aflați în mediul militar și m-am bucurat foarte mult. Majoritatea lor nu au conturi de Facebook, dar vizitează periodic revista și spun mai departe despre ea. De aceea, cred că aceasta este forma de difuzare și de promovare cea mai bună pentru revista noastră, adică (1) prin intermediul celor care ne cunosc și (2) prin fructificarea evenimentelor la care luăm parte.  
 
Nu își are sensul o promovare în care se încearcă să se câștige cât mai multe voturi sau cititori decât ceilalți prin distribuirea în neștire a articolelor sau prin folosirea unor monstruoase programe de manipulare a contoarelor de pagină. Dacă ne vom dezvolta o audiență reală între cei care ne cunosc și vom reacționa consemnând în scris evenimentele prin care trecem, atunci promovarea ca autor va fi implicită, corectă și revigorantă.  
 
Mă opresc aici cu mesajul meu către dumneavoastră, dar am speranța că prezentul sistem de votare va fi respectat și că promovarea articolelor se va face în spiritul celor anterior menționate.  
 
Vă doresc spor la scris și la cititori!  
 
Cu prețuire,  
 
Octavian Lupu  
București  
12 septembrie 2016  
 
Referinţă Bibliografică:
Contorizarea după Cititori și Promovarea ca Autor / Confluenţe Literare : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2082, Anul VI, 12 septembrie 2016, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Confluenţe Literare : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Confluenţe Literare
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!