CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Redactia > Mesaje >  


Autor: Confluenţe Literare         Publicat în: Ediţia nr. 1944 din 27 aprilie 2016        Toate Articolele Autorului

În Amintirea Suferințelor, Sacrificiului, Morții și Învierii lui Iisus Hristos
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Stimați Autori, Cititori și Simpatizanți ai revistei Confluențe Literare,  
 
Cu o profundă emoție, vă adresez cele mai calde urări cu ocazia apropiatei Sărbători a Sfintelor Paști, care ne poartă cu gândul către evenimentul excepțional petrecut în urmă cu peste două mii de ani pe dealul Golgotei, nu departe de Ierusalim. Îmi dau seama că nu sunt în stare să exprim în cuvinte bogăția semnificațiilor asociate episodului dramatic al suferințelor, morții și învierii lui Iisus Hristos. Cu toate acestea, pot afirma recunoștința pe care o am față de Dumnezeu pentru darul vieții care ne-a fost dat ca urmare a acestui prețios sacrificiu.  
 
În urmă cu mai multe zeci de ani, îmi doream să urmez facultatea de teologie având dorința înțelegerii cât mai clare a Cuvântului divin. Destinul a fost altul, dar această preocupare de tinerețe m-a urmărit necontenit, fapt pentru care am adâncit prin studiu, meditație și rugăciune subiecte de natură spirituală, pe care ulterior le-am convertit în exprimări felurite îmbrăcate în hainele unei exprimări artistice, menite să pună în evidență frumusețea aparte a lui Dumnezeu, în calitatea Sa de Mare Autor al tuturor lucrurilor.  
 
În plus, examinând cu atenție viața lui Iisus Hristos, am înțeles cât de luminoasă este ființa umană în adâncul ei și cât de mare este căderea ce s-a petrecut în momentul în care omul a ales în mod deliberat să se despartă de Dumnezeu. Toate problemele noastre, inclusiv bolile și neputințele pe care le purtăm, se datorează acestei pierderi a legăturii cu Marele Arhitect al Universului. Cel puțin, așa consider, pe baza a ceea ce am putut studia din diferitele discipline care m-au interesat de-a lungul vieții.  
 
Nu îmi dau seama câte persoane mai sunt astăzi interesate să urmeze pas cu pas drama comemorată în această Săptămână a Patimilor. Televizorul, calculatorul și umplerea timpului rămas cu activități obișnuite nu ne mai oferă răgazul necesar contemplării. Traversăm grăbiți culoarele timpului, fără să dăm atenție lucrurilor fundamentale, de care depinde trecerea noastră într-o sferă mai înaltă a existenței.  
 
Alergând pe cărările vieții fără să privim către cer și fără să distingem frumsețea care ne înconjoară, ajungem să ne cufundăm într-un ocean de umbre în care cu anevoie mai răzbate lumina. Dar evenimentele morții și învierii lui Iisus Hristos au capacitatea să ne aducă din nou în legătură cu puterea care ne susține viața atât fizic, cât și spiritual.  
 
Fiindcă îmi este greu să scriu urmând șabloane de exprimare preluate de la alții, am ales să vă împărtășesc sub o formă alegorică viziunea unui posibil viitor în care omenirea îl va uita pe Dumnezeu adâncindu-se într-un ateism declarat ca bază pentru dezvoltarea științei și civilizației. Prin acest gest, am considerat, în calitate de autor, că este datoria mea să avertizez asupra pericolului pierderii credinței în Dumnezeu, fapt care va aduce în final la prăbușirea tuturor realizărilor dobândite în ciclul istoric pe care îl parcurgem. Printr-o redare simbolică, am dorit să vă transmit dorința de a ne întoarce la Dumnezeu cât timp acest lucru este încă posibil.  
 
În acest sens, vă invit să accesați povestirea „Străinul Ascuns în Adâncul Sufletului”.  
 
Voi folosi această ocazie pentru a mulțumi tuturor autorilor revistei Confluențe Literare pentru răbdarea constantă pe care o dovedesc în scrierea de articole, materiale și poezii menite să transmită valorile eterne ale frumosului într-o lume cenușie și tristă. Chiar dacă sunt „zgârcit la vorbă” din cauza timpului meu foarte limitat, vă asigur că mereu mă gândesc cu drag la dumneavoastră și vă consider colaboratori de nădejde în acest proiect cultural.  
 
De asemenea, aduc mulțumiri cititorilor revistei, care prin comentarii, sugestii și încurajări contribuie constant la creșterea calității articolelor publicației. Fără dumneavoastră, revista nu și-ar avea sensul și faptul că ne susțineți prin prezență și îndemn ne conduce pe noi, autorii, să perseverăm pe drumul devenirii artistice.  
 
Mulțumesc tuturor simpatizanților, foștilor autori, care sunt așteptați să revină oricând doresc, și cititorilor care au intrat vreodată în contact cu revista Confluențe Literare. Suportul oferit de dumneavoastră ne-a ajutat să ne dezvoltăm neîncetat.  
 
La finalul acestui mesaj, vă doresc să aveți parte de Sărbători Fericite alături de cei dragi și să vă bucurați de marea Sărbătoare a Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu!  
 
Cu o aleasă prețuire,  
 
Octavian Lupu  
Co-fondator al revistei Confluențe Literare  
București  
27 aprilie 2016  
 
Referinţă Bibliografică:
În Amintirea Suferințelor, Sacrificiului, Morții și Învierii lui Iisus Hristos / Confluenţe Literare : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1944, Anul VI, 27 aprilie 2016, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Confluenţe Literare : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Confluenţe Literare
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!