Confluenţe Literare: FrontPage
CONFLUENŢE LITERARE

CONFLUENŢE LITERARE
ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Home > Redactia > Mesaje >  


Autor: Confluenţe Literare         Publicat în: Ediţia nr. 1515 din 23 februarie 2015        Toate Articolele Autorului

Concursul Radar de Media – A Doua Săptămână a Primei Etape, Ediția 2015
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Stimați Simpatizanți ai Revistei Confluențe Literare,  
 
Până pe data de 10.03.2013 continuați să votați revista Confluențe Literare (c o n f l u e n t e . r o ) și să susțineți calificarea ei pe primele 10 poziții în cadrul competiției Radar de Media, ediția 2015, etapa I, la adresa: http://www.radardemedia.ro/premiile-radar-de-media-2015-etapa-1-categoria-nr-9-cea-mai-buna-platforma-de-stiripublicatie-online/  
 
Săptămâna a doua a competiției Radar de Media, ediția 2015, etapa 1, a decurs mai bine decât precedenta. După mesajul trimis anterior s-au înregistrat multe voturi de susținere, fapt ce a permis ca revista să preia conducerea timp de două zile în clasament, după care a coborât pe locul al treilea, ceea ce este foarte bine pentru actuala etapă a competiției. Ținta o reprezintă calificarea pentru etapa a doua, mai precis menținerea în primele zece poziții.  
 
Între timp am trimis periodic pe rețelele sociale Facebook, Google Plus și Linkedin în jur de două mesaje pe zi care să motiveze continuarea votării până la finalizarea etapei pe data de 10 martie 2015. Pentru a fi mai creativ, îndemnul l-am încadrat cu citate despre literatură, artă și frumos culese și traduse dintr-o enciclopedie online în limba engleză. Cumva, cred că au avut efect în a motiva votarea și distribuirea mai departe a chemării de sprijinire a revistei într-o competiție dificilă cu marile trusturi media. Prin urmare, vă rog să continuați votarea revistei de-a lungul întregii etape ori de câte ori veți avea ocazia și să sprijiniți calificarea în etapa a doua a competiției!  
 
De asemenea, vă recomand distribuirea mai departe a mesajelor trimise din contul revistei pe marile rețele sociale. Am ferma convingere că în felul acesta vom dovedi solidaritatea noastră cu ideea de literatură într-un spațiu mediatic încărcat excesiv de alte forme de comunicare care deformează sau chiar anulează noțiunea, devenită pentru mulți depășită, de exprimare artistică.  
 
Rețin un gând pe care l-am citit în Estetica, de Tudor Vianu, și anume că literatura nu doar beneficiază de sistemul lingvistic, adică de limba pe care o folosim, în sensul exploatării profunde și plenare a tezaurului lexical și gramatical al acesteia, dar deopotrivă ea are un efect formator asupra limbii. Astfel, exprimarea literară lărgește și aprofundează înțelesul cuvintelor conferindu-le o sferă mult mai amplă de aplicabilitate. În plus, scrierea literară furnizează exprimări inedite, imposibil de realizat în cadrul altor forme de comunicare.  
 
Spun acest lucruri cu sfială și modestie, fiindcă am descoperit farmecul laturii estetice destul de târziu, pregătirea mea profesională fiind de natură tehnică. Cu toate acestea, activitatea în cadrul revistei Confluențe Literare m-a transformat dincolo de ce intuiam inițial. Astfel, vorbesc pe baza unei experiențe care mi-a modelat gândirea și comportamentul îmbogățindu-mi viața cu o nouă dimensiune a existenței. Și cumva, am convingerea că toți cei care au avut ocazia să scrie în cadrul revistei, deopotrivă cu cititorii, au simțit suflul de excepție al comunicării „frumoase”, care modelează creativ și pozitiv mintea umană.  
 
Poate revista nu va ajunge pe primul loc în etapa a 2-a, dar dacă va finaliza pe primele locuri tot va fi o realizare, iar data viitoare, poate, va ajunge să se impună în fața altor competitori veniți din alte zone ale spațiului mediatic românesc. Chiar și așa, notorietatea revistei va crește și va ajunge la cunoștința multor altor persoane care sunt potențial interesate.  
 
Succesul unui proiect literar presupune un demers sufletesc sincer de căutare a frumosului prin gândire, exprimare și acțiune. Fără aceste elemente, el nu va avea viață, ci doar va reprezenta o înșiruire de cuvinte lipsite de noimă. Astfel, dorința mea rămâne aceea de a oferi publicului românesc un model de comunicare artistică, îngrijită și înobilatoare pentru ființa umană. Chiar dacă nu toți suntem chemați să devenim scriitori, totuși, toți putem să cultivăm frumosul prin scriere și vorbire.  
 
Privesc distrat, dar și contrariat, șirurile de cuvinte aruncate pe Facebook sau pe alte rețele sociale și mă gândesc la efectul nociv pe termen lung al unor astfel de comunicări dezlânate, fragmentate și lipsite de subiect sau predicat, ba chiar de semele de punctuație, ca să nu mai vorbesc de uitarea completă a diacriticelor. Observ că există o stranie obișnuință de a ne exprima tot mai dezordonat, fapt care influențează mintea, iar ulterior își pune amprenta în alte domenii ale vieții.  
 
Divaghez puțin, dar dacă intuiam la vârsta formării mele profesionale cât de importantă este limba și literatura, atunci, chiar dacă aș fi ales o meserie mai puțin profitabilă, aș fi urmat o carieră în domeniul literelor fiindcă am convingerea că decăderea morală a perioadei actuale își are o cauză puternică și în devalorizarea comunicării. Nu critic, dar constat ce se întâmplă în jurul meu. În această perioadă de mondializare a comunicării de orice fel se riscă pierderea achizițiilor valoroase de folosire a limbii române acumulate în perioada modernă.  
 
De aceea, vă recomand și vă îndemn să rămâneți alături de revista Confluențe Literare până la finalizarea acestei competiții.  
 
Cu prețuire,  
Octavian Lupu  
Autor-fondator al Revistei Confluențe Literare  
 
Până pe data de 10.03.2013 continuați să votați revista Confluențe Literare (c o n f l u e n t e . r o ) și să susțineți calificarea ei pe primele 10 poziții în cadrul competiției Radar de Media, ediția 2015, etapa I, la adresa: http://www.radardemedia.ro/premiile-radar-de-media-2015-etapa-1-categoria-nr-9-cea-mai-buna-platforma-de-stiripublicatie-online/  
 
Referinţă Bibliografică:
Concursul Radar de Media – A Doua Săptămână a Primei Etape, Ediția 2015 / Confluenţe Literare : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1515, Anul V, 23 februarie 2015, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Confluenţe Literare : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Confluenţe Literare
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTOR



FLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!