CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Redactia > Mesaje >  


Autor: Confluenţe Literare         Publicat în: Ediţia nr. 1459 din 29 decembrie 2014        Toate Articolele Autorului

În Amintirea Nașterii Mântuitorului
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Stimați cititori ai revistei Confluențe Literare,  
 
Este posibil ca puține persoane să cunoască existența Confluențelor Biblice (Bible Confluence) atașate revistei, o secțiune în care se poate citi Biblia, comparând cu grijă diferitele traduceri, precum și textele originale, în cazul celor cunoscători ai limbilor sacre. Dat fiind contextul Sfintei Sărbători a Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, m-am gândit că ar fi util să ne aducem aminte de Sfânta Carte. În contextul laicizării societății în care trăim, este posibil să uităm datoria morală pe care o avem față de Creatorul nostru și deopotrivă să ignorăm sfânta învățătură capabilă să ne conducă la viața veșnică prin Iisus Hristos. În mijlocul veseliei și petrecerii, este iarăși posibil să uităm de existența noastră trecătoare și de pregătirea sufletelor noastre pentru marea întâlnire cu Dumnezeul nostru.  
 
Într-o perioadă în care se cere tot mai insistent scoaterea religiei din școală ca materie de învățământ, este iarăși posibil ca spiritul ateu, care a cauzat atât de mult rău de-a lungul multor decenii, să prindă iarăși chip, fapt îngrijorător pentru tânăra generație, ce ajunge să nu mai știe decât despre fragila materialitate a prezentului. Nu cred că lipsa temerii de Dumnezeu poate duce la ceva bun, ci dimpotrivă, acest lucru înrăiește pe oameni și îi umple de lăcomie și de tot felul de dorințe nesăbuite și deșarte. De aceea, cu respect și modestie, am alcătuit un site biblic prin care să se poată avea textul sacru aproape de fiecare dintre noi grație tehnologiei moderne.  
 
Îmi amintesc de acele vremuri atee, când strângeam la piept un caiet în care îmi copiasem de mână textele sacre ale Sfintelor Evanghelii după o traducere extraordinară realizată de către Gala Galaction. Cu ce bucurie deschideam acea comoară știută doar de mine, retrăgându-mă în locurile ascunse ale căminului militar unde eram student și având lângă mine o carte de rugăciune mică pe care o așezam cu sfială lângă textul biblic preînchipuind un mic altar de închinare înaintea Domnului!  
 
Astfel, mă gândesc că începutul unui nou an poate reprezinta ocazia de a ne înnoi legătura pe care o avem cu Mântuitorul nostru prin intermediul citirii Sfintelor Scripturi. În acest sens, vă invit să vă abonați la sistemul simplu, dar eficient, de primire prin e-mail a capitolului / capitolelor de citire zilnică, disponibil pentru 124 de versiuni ale Bibliei în 63 de limbi. Pentru limba română există trei versiuni: Biblia Ortodoxă, Biblia Cornilescu și un Nou Testament Catolic. Am căutat să fiu echidistant în această privință fără a comenta apartenența religioasă a fiecăruia dintre noi. Am realizat pentru dumneavoastră o prezentare video a posibilității de abonare la planul de citire zilnică ce este disponibil aici.  
 
Din proprie experiență, vă pot spune că am primit o mare binecuvântare parcurgând zilnic un capitol din Biblie pe baza mesajului primit zilnic ce îmi recomanda ce anume să citesc. Nu vreau ca acest scurt mesaj să fie interpretat ca un demers misionar. Nu sunt chemat să fac așa ceva, ci doar vă îndemn să vă aduceți mereu aminte de Cel căruia Îi datorăm totul și a Cărui Naștere am avut ocazia să o serbăm în urmă cu câteva zile.  
 
Cu această ocazie vă doresc Sărbători Fericite și Un An Nou cu bucurie!  
 
Cu prețuire,  
Octavian Lupu  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
În Amintirea Nașterii Mântuitorului / Confluenţe Literare : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1459, Anul IV, 29 decembrie 2014, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Confluenţe Literare : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Confluenţe Literare
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!