CONFLUENŢE LITERARE

CONFLUENŢE LITERARE
ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Home > Redactia > Mesaje >  


Autor: Confluenţe Literare         Publicat în: Ediţia nr. 1308 din 31 iulie 2014        Toate Articolele Autorului

DISQUS – Un Nou Sistem de Comentare şi Promovare a Articolelor
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Stimaţi autori, cititori şi simpatizanţi ai Revistei Confluenţe Literare,  
 
Ca urmare a nenumăratelor probleme cauzate de către blocarea nejustificată a anumitor link-uri în sistemul Facebook, a fost introdus încă un sistem de comentare, care va funcţiona chiar şi în condiţiile de restricţionare Facebook. Situaţia este surprinzătoare, fiindcă paginile blocate nu aveau un conţinut necorespunzător, iar domeniul confluente.ro nu se afla pe listele de blocare ale detectoarelor de spam sau de viruşi. În plus, Facebook niciodată nu a răspuns la nenumăratele mesaje trimise pentru remedierea acestei situaţii nejustificate, nici chiar la scrisorile trimise oficial prin poştă către sediul central al companiei.  
 
Întrucât este frustrant să nu poţi face comentarii la articole şi să nu poţi răspunde cititorilor care manifestă interes faţă de articolele scrise, am decis să introducem o metodă alternativă. Legat de sistemul adăugat, DISQUS (www.disqus.com), acesta se bucură de o bună recomandare din partea unor site-uri cu notorietate, cum ar fi CNN (www.cnn.com) sau Daily Telegraph (www.telegraph.co.uk). În plus, este posibil să se realizeze comentarii fără a mai fi necesar să se folosească autentificarea prin Facebook, acest sistem fiind deschis şi altor sisteme în genul: Google, Yahoo sau Twitter.  
 
Blocarea nejustificată de link-uri reprezintă o practică abuzivă din partea Facebook, care nu face altceva decât să deterioreze imaginea acestei companii. Se pot observa nenumărate comentarii cu un caracter necorespunzător pe paginile multor publicaţii care utilizează acest sistem de comentarii şi nu se iau măsuri de restricţionare. De fapt, de-a lungul timpului au fost nenumărate obstacolele ce au trebuit să fie depăşite de către Revista Confluenţe Literare, în condiţiile în care s-a rezistat tendinţei de a introduce reclame sau un conţinut fără legătură cu activitatea de creaţie literară din cadrul ei.  
 
Acest lucru nu rămâne cumva nepenalizat de către marile companii ce oferă servicii de reţea socială, care sub o formă sau alta realizează comerţ şi publicitate mai mult sau mai puţin mascată, iar alteori folosesc datele personale ale utilizatorilor fără acordul acestora. Cu toate acestea, de fiecare dată există o soluţie pentru a merge mai departe, fapt pentru care vă recomand acest nou sistem de fiecare dată când veţi constata că din raţiuni neştiute Facebook va bloca distribuirea unei pagini şi va şterge comentariile care au fost făcute.  
 
Cu o sinceră preţuire,  
 
Octavian Lupu  
Bucureşti  
31.07.2014  
Referinţă Bibliografică:
DISQUS – Un Nou Sistem de Comentare şi Promovare a Articolelor / Confluenţe Literare : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1308, Anul IV, 31 iulie 2014, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Confluenţe Literare : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Confluenţe Literare
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTOR



FLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!