CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Comunicate >  


Autor: Centrul Cultural Casa Artelor         Publicat în: Ediţia nr. 1335 din 27 august 2014        Toate Articolele Autorului

Centrul Cultural Casa Artelor - ZIUA LIMBII ROMÂNE ORGANIZATĂ DE PRIMĂRIA SECTORULUI TREI AL CAPITALEI
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Primăria Sectorului 3 vă invită de ZIUA LIMBII ROMÂNE în Parcul Titan-Parcul Artelor.  
 
Evenimentul, aflat la cea de a II-a ediţie este organizat de Centrul Cultural Casa Artelor şi face parte din cunoscutul şi apreciatul program Zilele Multiculturalităţii în sectorul 3.  
 
Ediţia I a Zilei Limbii Române din 2013 a înregistrat o audienţă de peste 10.000 de spectatori, fiind dedicată operei şi personalităţii lui Mihai Eminescu.  
 
„BRÎNCOVEANU ŞI CANTEMIR - 300 DE ANI” - Expoziţia in aer liber de istorie şi artă românească dedicată marilor domnitori şi în egală măsură marilor arhitecţi ai spiritului românesc, va deschide la ora 18,00 evenimentul Ziua Limbii Române.  
 
Invitatul special al evenimentului vine din Basarabia, în persoana marelui compozitor EUGEN DOGA, creatorul muzicii din filmele „Maria Mirabela”, „Anna Pavlova” „Şatra”,  
„Patul lui Procust”, „Lăutarii” şi multe altele care au avut un mare succes în România.  
 
De la ora 18,30 publicul din sectorul 3 şi nu numai, este invitat la un regal muzical.  
 
Concertul extraordinar „MUZICA TINEREŢII NOASTRE” prezentat pentru prima data în aer liber, într-un parc din Capitală, va fi susţinut de maestrul Eugen Doga împreună cu Orchestra Simfonică Bucureşti, dirijată de Tiberiu Soare şi grupul coral Accoustic, dirijat de Daniel Jinga avându-i ca solişti pe soprana Ana Cebotari şi tenorul Andrei Lazăr. Piese celebre din marea creaţie muzicală semnată de Eugen Doga vor transforma Parcul Titan-Parcul Artelor într-o uriaşă sală de concert, în aer liber.  
Iar la ora 20,00 va intra în scenă cunoscuta formaţie ZDOB şi ZDUB din Chişinău, care va susţine, în dulcele nostru grai comun, un concert exploziv, seara încheindu-se cu un foc de artificii.  
 
Organizatorii îi invită pe spectatorii care vor participa la acest eveniment din Parcul Titan-Parcul Artelor să aducă, în dar o carte în limba română pentru şcolile din Republica Moldova.  
Vă invităm la acest mare spectacol, în aer liber, pentru ca împreună cu istoria, arta şi cultura românească să spunem Limbii Române - La mulţi ani!  
 
Concept şi regie Alice Barb  
 
Intarea este liberă.  
Eveniment realizat cu sprijinul Înaltului Reprezentant al Guvernului României pentru Republica Moldova.  
Partener media principal al evenimentului: ziarul Adevărul  
Parteneri media: revista Historia, TVR2, Bucureşti fm  
Partener: Federaţia Asociaţiilor Basarabene  
 
Vă aşteptăm cu drag,  
Echipa Centrului Cultural Casa Artelor  
Vă aşteptăm şi pe:  
Centrul Cultural Casa Artelor  
Bdul. Mircea Vodă nr. 5 Sector 3  
 
021.321.58.17  
0759.990.041  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Centrul Cultural Casa Artelor - ZIUA LIMBII ROMÂNE ORGANIZATĂ DE PRIMĂRIA SECTORULUI TREI AL CAPITALEI / Centrul Cultural Casa Artelor : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1335, Anul IV, 27 august 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Centrul Cultural Casa Artelor : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Centrul Cultural Casa Artelor
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!