CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Poeme > Antologie >  


Autor: Boris Mehr         Publicat în: Ediţia nr. 1418 din 18 noiembrie 2014        Toate Articolele Autorului

Golgotha

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Golgotha  
Decizia ta e una capitală,   
Eu o respect ca pe o catedrală,   
Chiar dacă și tramvaiul are clopoței,  
Chiar dacă-n stradă schiaună căței,  
de ei mi-e milă și de mine,   
că m-am îndrăgostit de-un mărăcine,   
e drept, o floare, dar tot buruiană,   
ai aruncat iubirea, ca mizeria din cană,  
un orb se mai lovește de un geam,   
treceam prin zid, de parcă duh eram,   
nu te opri din drum, același capăt  
ne-așteaptă, chiar dacă cerem un pahar cu apă.  
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@   
Era odată un prinț iubit de tot norodul. S-a săturat prințul de traiul său fericit, s-a deghizat și a pornit la drum prin satele dimprejur. Primii care l-au observat au fost câinii, care l-au mușcat și i-au sfâșiat hainele. Sângerând, a ajuns la o casă, i s-a dat îngrijirea obișnuită , puțină hrană și a pornit la drum. O bandă de tâlhari l-au luat ostatic și , după un scurt interogatoriu, l-au cooptat. A umblat cu ei cam doi ani, au tâlhărit pe unde se putea. A fost prins cu doi tovarăși de hoție și urcat pe un scăunel spre a fi spânzurat. O fată din mulțime s-a îndrăgostit de el, astfel că după datina strămoșească a fost iertat, s-a însurat cu fata cea miloasă, dar și frumoasă, a făcut mulți copii. Tot ce a învățat înainte era uitat. Copiii au rămas cu o vorbă de la tatăl lor – „Să nu visați niciodată să fiți prinți, să fiți miloși și să furați cât mai puțin”. Copii nu au înțeles mare lucru, astfel că acum toți fură.   
BORIS MARIAN 
Referinţă Bibliografică:
Golgotha / Boris Mehr : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1418, Anul IV, 18 noiembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Boris Mehr : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Boris Mehr
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!