CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Fragmente >  


Autor: Boris Mehr         Publicat în: Ediţia nr. 1363 din 24 septembrie 2014        Toate Articolele Autorului

Schiţe
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Schiţe 
  
1. Mica  
  
Mica are 85 de ani, şi-a pierdut soţul după 65 de ani de tovărăşie ireproşabilă, când o întrebi ce face îţi spune că vrea să meargă la Puiu. Toată lumea ştie chestia asta, dar ea nu se hotărăşte. Într-o zi, am sunat-o şi nu mi-a mai spus nimic. A tăcut, am insistat, iar la următoarea convorbire a mărturisit. Într-o noapte, dormind ea adânc, a auzit telefonul, alo, aici e Puiu, care Puiu, este Puiu al tău, de ce vrei să vii la mine? Am îngheţat de frică, zice Mica, iar el, Puie adaugă, eu nu mă plictisesc aici, tu nu te grăbi. A închis, mă uit, nici un număr, cine a sunat? Cine face asemenea glume? Am întrebat, nimeni nu ştie nimic, tu ştii ceva? Doamne fereşte. Zice Mica, Puiu nu m-a înşelat niciodată, de ce să mă înşele acum? Zic eu – dar nu te înşeală, el este în altă lume, face şi el ce poate. Ai dreptate, dar tot nu e frumos din partea lui. Am să te mai sun, dacă mă mai caută Puiu am să-i bat obrazul. Nu m-a mai sunat. S-a dus şi Mica. Ce scandal i-o fi făcut? Am remuşcări, trebuia să nu-i dau dreptate lui Puiu.  
  
2. Ipohondria 
  
E sunt un ipohondru nenorocit, stau la poarta ta şi mă lamentez că nu există minuni pe lume. Adevărul este că de când mă ştiu m-a durut ceva. Sufletul mă doare tot timpul, nu am leac, burta mă durea când eram mic, din cauza lui Hitler, capul a început să mă doară de când l-am citit pe Dostoievski, adică de la 16 ani, am mai avut nişte chestii la ganglioni, motiv pentru care am vizitat Israelul de două ori, am pus un bileţel la Zidul Plângerii şi mi-a trecut, doctorii au spus că ... nu se poate, trebuia să mor cu 20 de ani în urmă, adică sunt retardat, de curând am pus un stent la picior, având arterită ( te pricepi la medicină? ) , am primit o ofertă de la Federaţia de Fotbal să dau cu piciorul în ... şefi, etc. aşa că nu mă mai panichez, am fost în Infern, ştiu cum este, nu mă tem , iar Raiul nu îmi este accesibil, pentru nenumăratele păcate făptuite în stare conştientă . Te iubi, îmi placi că nu mă mai las de tine ... pour toujour. , pour eternite..nu, că asta scrie prin cimitire ... aveam pasiunea să învăţ textele de pe pietrele tombale.. pe primele prietene le duceam la cimitirul Bellu să le sărut în voie. Mai vorbim, acum sunt treaz şi ...mă doare capul uşor, al naibii cap, adică un cap prost se luptă cu un stăpân deştept sau invers.... 
  
3. Trenul 
  
S-au aruncat în urma trenului, au scăpat, s-au frământat în iarbă, s-au iubit, în timp ce trenul gonea nebuneşte spre moarte. Ei doi erau nemuritori. Aşa este în dragoste. Cei din tren iubeau şi ei, dar nu ştiau ce-i aşteaptă. Unii mor înainte de a iubi, aceştia merg în Rai, fără dubii, trenul e unica şansă. Poate nu este unica, mai există şi altele.  
  
4. Zăpada 
  
Zăpada a acoperit tot ce este trist, aşa cum vorbele acoperă trădarea, frământările, regretele, aşa şi trebuie, orice tăcere dezveleşte adevărul, drumul este prea anevoios, câinii turbează în singurătate, oamenii mai muşcă uneori, nici primăvara nu aduce pacea, eu simt cum moartea ne pândeşte-n luna mai, la şcoală eram exmatriculat mereu în mai, iar prima fată care mi-a spus că nu mă iubeşte era născută în mai, eu am crezut-o. Uneori e iarnă-n luna mai.  
  
BORIS MARIAN  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Schiţe / Boris Mehr : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1363, Anul IV, 24 septembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Boris Mehr : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Boris Mehr
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!